Inlägg från: Nostalgity |Visa alla inlägg
  • Nostalgity

    BF September 2018

    Skilla15 skrev 2018-01-22 09:40:08 följande:

    Tidigt vul nns ju förhoppningsvis lugnare, så man kan upptäcka oklarheter tidigare, om det nu skulle vara något som är icke fungerande, ska oxå försöka få en undersökning. Jag tar enbart folsyra just nu. Järnvärden kan man ju kolla upp längre fram kanske och då kan man ju ta extra, eller ska man ta allt från början. Osäker.

    Någon som varit med om små blödningar redan vecka 4 5 i era tidiga graviditeter men som trots det gått vägen? Nu efter ett nytt plus, har jag tyvärr idag påbörjat lite rosa röda flytningar. Men det kan kanske vara normalt också. Blödde aldrig i min fungerande graviditet med mitt första barn. Så har ingen erfarenhet av det.


    Jag blödde i 7 dagar i sträck i de veckorna. Hade först rosa på pappret i några dagar sen kom det klarrött blod. .. För att sen fortsätta med rosa. Hade inge ont och fortsatt ömma bröst. Slutade blöda i måndags förra veckan, och sen dess har de bara fortsatt med illamående, yrsel, brösten ömmar mer för varje dag som går, flytningar, vimsig, trötthet.... U name it!

    Idag ringer dom om mina blodprov men i onsdags hade jag 12000 i hcg, så det bådar ju gott!

    Jag var livrädd och orolig att det var ett till mf.... Jag sa till sambon att varför klarar vi inte av att behålla?! Medan han sa att vi inte ska måla fan på väggen förän något är konstaterat. Jag var HELT inställd på mf då jag aldrig förr blödigt i en fullgången graviditet.

    Men nu har det ju vänt och hittills verkar de som vi får behålla det!
    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
  • Nostalgity

    Världens trevligaste tant ringde upp mig nyss ifrån gyn! Och hon hade pratat med doktorn och min graviditet verkar helt och fullkomligt normal!! Hcg har stigit som det ska och ligger högt och bra =D. Hon sa att dom självklart bara kan svara utifrån blodprovena eftersom jag inte blivit undersökt. Så hon fråga om jag ville bli undersökt för att konstatera graviditeten och se den... Självklart sa jag. Så hon ringde en privat klinik dom samarbetar med och boka en tid åt mig, på fredag kl 8:15!

    Känns som julafton och kan inte bärga mig till att berätta för mannen min!!

    Kan man se hjärtat slå i vecka 6+6?


    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
  • Nostalgity

    Nån som har något bra tips på medicin mot illamående?

    Jag mår illa heeeela tiden! Måste ha något att äta på hela tiden och det är inte hållbart eftersom jag jobbar med det jag gör.


    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
  • Nostalgity
    ABbf2018 skrev 2018-01-23 17:47:29 följande:

    Någons mer mage som svullit upp än min? Jag börjar bli stor om magen. Jag vet att det är tarmarna som sväller osv, men min närmsta kollega ha börjat titta nyfiket på mig, då vi ofta byter om samtidigt osv osv.


    Svullen är bara förnamnet! Med grå tröja är taget för 6 veckor sen, det andra är taget nu ikväll.... Känner mig gigantisk redan! Hoppas det lägger sig innan kulan kommer.

    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
  • Nostalgity
    beso skrev 2018-01-23 18:30:35 följande:

    Oj wow! ;) Du ser ju ut som en smal tjej för övrigt! Jag e oxå svullen men e redan supertjockis sen innan så är livrädd ändå släkten ska de på min födelsedag på fredag..är inget jag vill berätta ännu.. Värre är kanske hur jag ska lyckas dölja mitt mående..! :/


    Ja jag är väl mer "normal"... Stl m i kläder och 28/29 i jeans. Har rätt platt mage normalt. Så denna kula känns inte alls jätterolig just NU.

    Nä måendet är svårt å dölja, bara klistra på ett flin o härda ut. Hur mår du?

    Vi hade tänkt komma ut med det på sambons födelsedag 18 mars. Är då i 14+1.

    När har ni tänkt outa det?
    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
  • Nostalgity

    Läser många trådar ang kost. Ser bara folk som skriver att dom äter kvarg, müsli, frukt, gröt, maaaassa grönsaker etc. Till frukost och mellis....

    Sen kommer jag med mina mackor, loops, mjukost, leverpastej och oboy, typ haha.

    Är det nån mer än jag som inte är ett hälsomonster?

    Jag äter inga grönsaker och i fruktväg endast äpplen.

    Får inte i mig godis pga illamåendet så jag småäter mariekex för att hålla illamåendet borta.


    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
  • Nostalgity
    Milie skrev 2018-01-24 17:03:23 följande:

    Jag äter som en bortskämd 5-åring typ. Ensidigt och ingen sallad och sällan frukt. När jag var gravid med första barnet så fick jag avsmak för flera av mina favoriter (Coca-Cola o.s.v.) och blev tokig i Loka. Något jag aldrig i livet skulle dricka annars.

    Den här gången går det sämre. Jag tvingar i mig Loka bara för att det dämpar illamåendet, men jag tycker inte det är gott. Däremot är godis, chokladbollar och tårta gott trots att jag får världens äckligaste eftersmak och mående av det.. Jag låtsas som att jag inte vet det och äter ändå.


    Hatar bubbelvatten, men funkar loka för att dämpa ditt illamående? Är det just loka eller tror du det funkar med egengjort i typ sodastreamer?
    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
  • Nostalgity
    Sabinac skrev 2018-01-25 18:23:34 följande:

    Ni som har barn sedan tidigare, när har ni tänkt berätta för dem om nya syskonet?


    Tänkte berätta strax före vi outar det på sambons födelsedag den 18e. Då vi ska låta dottern bära en "storasyster" tshirt och hennes storebror en "storebror" tröja.... Se vem som säger något först?

    Tänkte berätta det på fredagskvällen eller lördagsmorgonen innan så sonen går i samma skola som tre av sina kusiner, risk för nyhetsspridning hehe
    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
  • Nostalgity
    Eleonoratösen skrev 2018-01-25 21:01:27 följande:

    Tack för ditt råd. Jag har klurat en del på hur vi ska göra, men tror nog att lillebror får en tröja med jag ska bli storebror på. Vart köper du ifrån?


    Tror det blir från spreadshirt.se, dom har många olika fina!
    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
  • Nostalgity

    Om två timmar har jag mitt första vul. Dags att kika om där finns ett litet hjärta som slår =) vecka 6+6 idag.


    Storebror 12/10 -08 Lillasyster 06/10 -12
Svar på tråden BF September 2018