Inlägg från: Excentriskan |Visa alla inlägg
  • Excentriskan

    Vad är oxfilé för sorts mat för dig?

    Oxfilé är för mig ett rätt fantasilöst val. Det har en bra konsistens, men så lite smak i sig självt att det måste man tillföra efter eget tycke och smak. En annan fördel med just oxfilé är att det inte är lika känsligt som exempelvis vilt för de som inte gillar att ha sitt kött tillagat annat än welldone.

    Går man däremot till en bättre sorterad butik med bredare sortiment av fryst viltkött så finns det betydligt mer spännande att välja på. Kött som har så god smak i sig självt att de enda kryddor som behövs är lite salt och peppar. Men då ska man helst vara mer tolerant till rosa-röd tillagning. Ex rådjur är extremt känsligt för överstekning. Det blir mossa med leversmak om man försöker göra den välstekt..

    Sen har jag märkt att även produkter som hela harar och kaniner verkar vara på framfart. Och att inte förglömma fasanfilé och ripfilé. Sistnämnda ska bara ner och tvärvända i stekpannan så är det klart.

    Bison är också ett väldigt gott kött.


    Förolämpningar är argument som används av folk som har fel
Svar på tråden Vad är oxfilé för sorts mat för dig?