Inlägg från: Rafael90 |Visa alla inlägg
  • Rafael90

    Vad är oxfilé för sorts mat för dig?

    Aldrig-mat av andra anledningar. Killen tycker inte om det och jag vägrar äta kött som inte är väldigt genomstekt, och det är tydligen inte okej med oxfilé som inte dryper blod.

  • Rafael90
    klyban skrev 2018-01-02 18:48:33 följande:

    Kött dryper inte blod, då detta är redan är dränerat.
    Du kan äta en oxfilé genomstekt, men nu pratar vi exakta temperaturer, för sen blir det torrt och tråkigt.


    Väldigt genomstekt, vad är det?
    Varför räcker inte genomstekt?


    För det första har jag bacillskräck och har delvis av den anledningen aldrig kunnat äta blodigt kött eller typ löskokta ägg. Sen tycker jag det smakar äckligt också. Vissa älskar saftigt kött men för mig ska det vara torrare än torrt, gärna lite halvbränt på ytan också. En riktigt torr och "tråkig" kycklingfilé är t.ex. festmat för mig. Är galen i sås också så just torrheten har aldrig varit tråkig för mig.
  • Rafael90
    klyban skrev 2018-01-02 23:05:46 följande:

    Hur går det med frukt och grönt då, nått som verkligen har bakterier.
    Svårt och förlika mig att äta oxfilé som är som tuggummi.
    Du gillar tuggummin väldigt mycket eller?

    Men kyckling kör jag två varianter, en där jag prickar tempen för en supersaftig kyckling.
    Och sen har jag en annan, då jag skär kycklingen i tunna skivor, och sen steker hårt.
    Ofta dessa i sallad, men även i annat också.
    Men blir lite som crunchy kyckling, och välkryddade, visst är det gott.


    Men jag förstår att det handlar om din hjärna uppfattar mat, och inte vad som faktiskt är godast.
    Och förstår inget kommer ändra detta.


    Du verkar ha en rätt skruvad syn på mat. Det enda kött jag ätit som varit som tuggummi har varit nötkött i nån gryta som inte var riktigt färdig. Oavsett hur torra mina köttbitar är har de aldrig varit sega eller som tuggummi. Frukter och grönsaker kan/bör man som bekant tvätta eller skala innan man förtär dem. Det kanske låter helt galet i dina öron, men skär du upp en frukt så brukar den faktiskt inte innehålla blod. Något som förmodligen låter lika galet är att folk faktiskt har olika smak och åsikter om vad som är godast, annars hade det ju varit trist om jag ÄLSKADE oxfilé men bara inte kunnat äta den för att jag föredrar tuggummikött.
  • Rafael90
    klyban skrev 2018-01-03 20:49:45 följande:

    Så hur bryter du ned köttet i en stekpanna så det inte längre blir segt?
    För det kräver ju tid som bekant.

    Eftersom du verkar inte ha koll på hur jävla perfekt kött kan vara när man prickar temperaturer, så frågan är berättigad.

    När jag läser om hur du ser på frukt och grönt, så inser jag detta är bara i ditt huvud.
    Men oroa dig inte, jag har också såna tankar om viss mat.


    Det är nog bäst att vi avslutar den här diskussionen, jag tror jag verkar lika galen i dina ögon som du verkar i mina, dessutom verkar du knappt läskunnig så jag tror inte vi kommer nånvart.
  • Rafael90
    Virriga Vera skrev 2018-01-04 05:27:02 följande:
    Köttet du skär upp innehåller inte blod, den vätska du ser är vatten och myoglobin.
    Om det är köttsaft ja, inte om det faktiskt är blod från en köttbit som knappt ens svingats över stekpannan.
  • Rafael90
    klyban skrev 2018-01-04 18:54:26 följande:

    Vad skulle vara galet i det jag säger och undrar?
    Jag hållit på med mat ett tag, och en sån som dig har jag aldrig träffat på.
    Även om jag träffat på många som ska ha kött genomstekt.

    Du pratar som att köttets egenskaper inte existerar för dig.
    Köttet måste genomgå en del processer för bli mört igen, när man väl har genomstekt det ordentligt.
    Alternativt en Italiensk oxfilé jag träffade på för ett par år sedan.
    Som inte spelade någon roll hur länge man stekte den, så var den lika mör ändå.
    Men stekte man det som den den bör, så vart den slemmig och konstig.

    Kan även vara så att du inte ens vet skillnaden, och tror det du har är bra.


    Du verkar som en extremt jobbig typ att äta med. Bara för att det "ska" vara godare med nåt så tycker automatiskt alla att det är så, annars är de konstiga? Jag har också hållit på med mat ett bra tag och vet mycket men det ändrar inte mina smakpreferenser, och ditt tjatande om vad som självklart smakar bäst för varenda människa på jordklotet kommer tyvärr inte heller göra det. Jag kanske föddes med en extremt ovanlig smaklökssukdom, vad vet jag.
Svar på tråden Vad är oxfilé för sorts mat för dig?