Inlägg från: Anonym (Säg som det är) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Säg som det är)

    Pappas fru tror att hon är inbjuden!

    Ni får ta och träffa er far och berätta hur det ligger till, ta tjuren vid hornen, att hon är absolut inte medbjuden. Så får ni förklara varför. Tyvärr finns det inget bra eller enkla sätt att komma förbi en sån här tabbe, samtidigt är ju grejen ändå den att ni skulle ha blivit tvungen att förklara er ändå... Eller ni hade tänkt att er far och hans fru aldrig skulle ha hört talas om resan, inte ens i efterhand heller? Låter naivt i så fall.

  • Anonym (Säg som det är)
    Eveyn skrev 2018-01-11 09:16:42 följande:

    Om han hört om resan i efterhand hade inte spelat så stor roll. Vi brukar aldrig semestra ihop annars, så han brukar inte vara involverad i våra semesterplaner och vilka vi väljer att resa och umgås med.

    Våra födelsedagar brukar han fira genom att skicka en blomma och sätta in en peng på kontot. 

    Jag hade faktiskt aldrig förväntat mig att de skulle bli såhär intresserade av just den här resan, den här födelsedagen. Men det låter väl fint för dem. 

    Vi måste bara komma på hur vi ska lägga fram det. Vår pappa och hans fru kan vara rätt dominanta, milt sagt. Har de bestämt något de vill brukar de se till att det blir så. 


    Att det lät så intressant kan kanske ha något att göra med att dom inte skulle behöva betala själva?

    Om båda är dominant se då till att du och din syster träffar er far ensamma när ni ska berätta. Då är ni två mot en. Annars överväg att helt enkelt skriva ett sms och avsluta det med att ert beslut inte är förhandlingsbart. Försöker han eller hon initiera en diskussion om saken säg nej jag/vi tänker inte diskutera det där, du/ni vet vad som gäller - respekteras inte det lägg på/gå därifrån/svara inte på sms:et. Rent krasst, vad fan ska dom göra om ni inte betalar heller? Knappast att dom kan tvinga er betala och hur ska dom veta vart huset ni ska hyra ligger om ni inte informerar dom om adressen.

    Lär väl bli otrevligt och sura miner ett tag, men hellre det än att ni ska få era födelsedagar och en två veckors semester förstörd. Speciellt med tanke på att ni betalar! Dom två betyder ändå inte särskilt mycket för er, och det är okej att känna så gentemot en egen förälder. Dom båda verkar ytliga och er far har uppenbarligen inte velat stå upp för er och har inte värderat sin relation med er särskilt högt, så varför ska ni?
Svar på tråden Pappas fru tror att hon är inbjuden!