Inlägg från: Anonym (Samma sits) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Samma sits)

    Pappas fru tror att hon är inbjuden!

    Jag lever i samma familjeförhållande. Jag skulle låta pappan och hans fru komma.

    Om jag ser ur min familj och häxa till pappas fru,

    Pappas fru skulle inte respekteras av alla andra, hon skulle må dåligt på resan och även för att hon skulle se hur glada jag och mina syskon var och attt vi var omringade av en familj som älskar oss. Det skulle göra henne ont. Det skulle jag ta som en payback!!

    Man vill ju ha sin pappa närvarande, så låt han ta med sitt bihang. Jag tror att hon inte följer med för att hon egentligen vill. Men låt henne då så hon får se hur bra ni har det.

  • Anonym (Samma sits)
    Anonym (Evyyn) skrev 2018-01-15 09:47:29 följande:

    Nu är det gjort.

    Jag och syrran komponerade ett mail i lördags med innebörden att det blev missförstånd när pappa och hans fru trodde att de var inbjudna till resan i sommar. Vi har bara tänkt bjuda de närmaste och vi känner inte att vi har den relationen till er. Vi blev ställda när ni genast tog för givet att ni var inbjudna och ber om ursäkt för att vi inte sa något direkt och att vi pratade om resan så att ni hörde.

    Jag vill bara poängtera att pappas trettondagsbjudning inte är en intim middag med några få personer, utan ett stort mingel med buffé och de bjuder både familj och vänner (pappas och fruns) så det är mycket folk. Man sitter eller står i små grupper och pratar med olika och eftersom jag och syskonen nästan bara känner varandra + pappa med fru så stod vi och pratade med varandra, och inte direkt så nån skulle höra. Men pappa passerade och snappade upp resan och tog genast för sig så att han blev inbjuden. Även frun blev upplivad av tanken på resan och de började sinsemellan diskutera att de var fria att åka de veckorna (de vet ju när syrran och jag fyller). 

    Pappa mailade tillbaka nästan direkt och ifrågasatte att de inte var bjudna, de är minsann också familj och så gör man ju bara inte! Både han och frun hade redan hunnit göra planer för resan. Sen ringde han flera gånger under dagen. Först vågade jag inte svara, men sen tänkte jag att det var mesigt så jag svarade och vi hade en lång hetsig diskussion om allt som varit. Syrran var där också och vi pratade båda två både länge och väl med pappa och förklarade hur vi känt oss genom åren, hur pappas fru systematiskt uteslutit oss ur familjen, hur vi aldrig fått vara med på julen, att det inte finns ett enda foto på oss eller våra familjer hemma hos dem, hur de aldrig firar våra födelsedagar annars med annat än en skickad blomma, hur vi aldrig någonsin varit medbjudna på några av deras resor, hur elaka saker hans fru sagt till oss och i synnerhet till brorsan, och att han knappt träffar ens sina barnbarn.

    Till slut var pappa helt tyst. Och vi sa bara att nu kommer vi nog inte så mycket längre med det här samtalet. Att han fick fundera över vad vi sagt. Han avslutade med att han fått  mycket att tänka på och att han aldrig menat att det skulle bli såhär.

    Jag vet inte vad som kommer att bli härnäst. Men det känns så jäkla skönt att ha fått detta sagt nu. En sån himla lättnad.

    Ni som anser att skulden är vår i hur relationen med pappas och hans fru blivit. Ja, så kanske det är. Men eftersom vi är vuxna nu så tycker jag inte att vi har några skyldigheter att bjuda människor vi inte gillar (oavsett anledning) på vår resa eller födelsedagsfest. Varför pappas fru vill åka med oss som hon ogillar så har jag ingen aning om. Gratis är gott kanske?


    Det var bra gjort, själv skulle jag aldrig våga framföra det på det sättet. Min pappa älskar sin fru och tänker nog inte på hur hon betett sig alla gånger. Jag är även rädd att såra pappa.

    Din pappa fick nu upp ögonen och kommer vara väldigt ledsen. Ni kanske sa att han var bjuden utan henne?

    Min pappas fru skulle aldrig tacka nej heller till att följa med, men tror mer det är för att hon ville kolla allt och för att sen samla info och kunna snacka skit ännu mer. För att hon är nyfiken och vill se om något blir misslyckat så hon kan gotta sig .
Svar på tråden Pappas fru tror att hon är inbjuden!