Inlägg från: Anonym (Martin) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Martin)

    Vet inte hur vi ska göra med FP sitter i en sits där sambon inte kan va hemma 90 dagar. Någon mer ?

    Anonym (beklagar) skrev 2018-01-12 16:28:03 följande:

    Skulle det hända dig något, blir det en del byråkratiskt krångel, det kan inte förnekas. I slutänden, skulle dock med all sannolikhet fadern få vårdnaden, (om han inte är grovt olämplig, men det får vi väl förutsätta att han inte är.).

    Efter föräldraledighetsperioden kan ni ansöka om gemensam vårdnad.)


    Tja, frågan är ju hur lämplig socialtjänsten skulle anse att han var när de utredde vem som skulle få vårdnaden av barnet OM ts skulle dö, med tanke på att han inte kan ta ut sina 90 låsta föräldradagar på 12 års tid och inte heller kan tänka sig att avstå sina fritidsintressen och att amortera på huset för att hans partner skall kunna vara hemma med deras gemensamma barn i alla fall tills barnet fyller ett år.

    TS, i Tom Malmquists bok "I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv" finns beskrivet hur svårt det kan bli när pappan inte är vårdnadshavare (i deras fall dog barnets mamma i samband med förlossning och inga papper hade hunnit skrivas).
  • Anonym (Martin)
    Anonym (beklagar) skrev 2018-01-12 17:32:44 följande:

    Socialtjänsten kommer inte att anse fadern så olämplig att han inte får vårdnaden enbart på de grunderna. Speciellt inte om han bor ihop med barnen.


    Frågan är ju om en person som inte kan ta ut 90 dagar på 12 år är lämplig som ende vårdnadshavare, det lär väl betyda att han omöjligt kan vab:a, vara hemma med barnet när fsk är stängd mm. Det måste ju vars vansinnigt mycket enklare att, som flera föreslagit, ex.vis planerat ta fl en fredag i samband med ledig helg eller ta ut föräldradagar istället för semester än att oplanerat behöva ställa in saker när ett barn blir sjuk. Den som inte har intresse av att prioritera sitt barn ens så mycket att hen kan ta ut 90 dagar innan barnet typ gått ut mellanstadiet borde verkligen inte anses lämplig som ensam vårdnadshavare om den andra föräldern avlider.
  • Anonym (Martin)
    Anonym (Så trött) skrev 2018-01-12 17:37:23 följande:

    Håller med dig TS

    Tycker det är märkligt att det är viktigare att man delar på dagarna än att det fungerar för familjen...

    Är man egenföretagare kan man inte bara lägga ner i 90 dagar. Man tappar kunder och jobb på det. Självklart kan man stanna hemma men med risk att man sen går i konkurs.

    Är det inte för barnets bästa som vore det naturliga?

    Borde heta barndagar inte föräldradagar.

    Bäst för barnet i detta fall är ju helt klart att få vara hemma i dryga året med mamma och att pappa utnyttjar helgerna till sitt barn vilket med hans inkomst kan bli lite extra krydda.

    Hur bra är det för barnet om pappa går i konkurs och dom får sälja hus och hem pga av att pappa blev arbetslös för STATEN tvingade honom vara ledig annars straffas hans barn med att inte få vara hemma lika länge som andra barn utan måste inskolas på dagis vid 7 månaders ålder.

    En del människor fixar inte att vara hemma längre tid, får ångest o blir rastlösa. Om ett barn har en sådan förälder är det då inte bättre att den andre föräldern är hemma då?

    Blir tokig på att STATEN ska bestämma vad som är bäst för mitt barn.


    TS och hennes sambo prioriterar att betala 17k/ månad för att bli av med sitt huslån om två år och anser också att de inte skall behöva försaka dyra fritidsintressen för att de skaffar ett barn till. Varför tycker du att samhället skall betala för deras lyxkonsumtion istället för att de betalar av lånen på lite längre sikt och faktiskt själva bekosta sina val? Det är inget tvång att ta ut föräldradagar om en inte gillar krav och begränsningar.

    Och som många sagt, hur är det ens möjligt att under 12 års tid inte kunna prioritera sin familj/sitt barn i 90 dagar?

    Blir tokig på folk som skaffar barn fast de inte vill ta ansvar för dem.
  • Anonym (Martin)
    Anonym (beklagar) skrev 2018-01-12 19:20:22 följande:

    I verkligheten ska det mycket mer till för att en förälder , som dessutom bor ihop med barnen inte ska få vårdnaden om den andra föräldern avlider.Att man inte tagit ut föräldraledigt är tämligen ointressant i sammanhanget.


    TS sambo kan, enligt TS, i nuläget inte se en möjlighet att plocka ut 90 dagar under barnets första tolv år. Vad skulle förändras för mannens företag om han blev ensamstående? Han skulle alltså i så fall behöva lägga ner sitt företag och bli arbetslös. Frågan är om en person som inte kan prioritera sitt barn 90 dagar av barnets första tolv år om partnern är i livet skulle vara intresserad av att släppa sitt företag för barnets skull om partnern dog...
  • Anonym (Martin)
    Anonym (beklagar) skrev 2018-01-12 22:44:09 följande:

    Detta skrev du tidigare också, så jag upprepar: det faktum att fadern inte tagit ut föräldraledigt är ointressant i sammanhanget.

    Dina personliga åsikter ändrar inte på det.


    Nej, men om fadern fortsätter hävda att hans företag och motorintresse går före barnet så kommer det att påverka menligt för hans chanser att få vårdnaden, det är inte en personlig åsikt utan faktum. Då är det irrelevant att han är skriven på samma adress som barnet.
  • Anonym (Martin)
    Anonym (beklagar) skrev 2018-01-13 09:38:03 följande:

    Du tycker att det BORDE vara så, men det stämmer inte i verkligheten. Så jo, det är din åsikt och ingenting annat.


    Om han i samtal med socialtjänsten, som utreder vårdnaden om ett barn vars enda vårdnadshavare dött, säger att han inte kan undvaras på sitt företag även om barnet behöver det så JO, då skulle han anses som olämplig.

    Uttrycker han till dem att han inte kan frånvara från sitt företag för att ta hand om sitt barn för att kunderna blir lidande och hans inkomster och möjlighet att utöva sitt dyra fritidsintresse går före barnets bästa så skulle han inte få vårdnaden.
  • Anonym (Martin)
    Anonym (Ulrika Eleonora) skrev 2018-01-13 09:45:58 följande:

    Hur gör kvinnor som har eget företag?


    Kvinnor som har egna företag har ju inte så VIKTIGA jobb som TS sambo...
  • Anonym (Martin)
    Anonym (Så trött) skrev 2018-01-13 10:13:40 följande:

    Hur många av er som skriver här är anställda i privata sektorn?

    Hur många av er hade bara accepterat att chefen en dag säger. Killar/tjejer jag måste varsla er under 3 månader troligen längre för efter 3 månader måste jag börja leta jobb till oss igen. Vill det sig illa så går vi i konkurs. Hoppas ni är med i Akassan. Anledningen är jag ska vara pappaledig och kan inte jobba då.

    Ofta är det ju mindre hantverksfirmor som drabbas.


    De flesta som driver små företag är mer kompetenta än vad du beskriver. De kan (som många här också föreslagit TS att hennes sambo kunde göra), om de inte kan lösa en sammanhängande ledighet ändå ta ut föräldradagar i samband med helg/semester och brukar inte ha problem att under 8 eller 12 år kunna ta ut 90 dagar ledigt.

    Jag skulle, om jag var anställd i ett sådant företag som du beskriver, ha varit mer orolig över att ha en chef som inte alls kunde tänka utanför boxen utan bara la ner när hen mötte ett hinder. Det låter inte som en särskilt bra chef över huvud taget.
  • Anonym (Martin)
    Anonym (Peter) skrev 2018-01-13 10:23:15 följande:

    Hur skulle hon kunna vara hemma från jobbet om hon inte är föräldraledig?


    Under barnets första år behöver hon ju inte ta ut en enda dags ersättning och får ändå behålla sgi.
  • Anonym (Martin)
    Anonym (Peter) skrev 2018-01-13 10:26:55 följande:

    Men inte samtidigt som den andre föräldetn plockar ut fp.


    Jo, upp till att barnet är 18 månader är det inga problem att TS är ledig utan lön de dagar sambon tar ut fp. Efter ett års ålder förlorar hon dock SGI om hon inte tar ut ersättning för att säkra den.
  • Anonym (Martin)
    Anonym (beklagar) skrev 2018-01-13 11:21:04 följande:

    Som sagt, ingenting TS skrivit i tråden motsäger det faktum att han skulle få vårdnaden, om TS avlider.

    Att spekulera i andra scenarion, är tämligen meningslöst, även om du, på ett fortfarande personligt plan, så väldigt gärna vill måla upp en annan bild, bara för att du inte gillar ett eventuellt upplägg med ensam vårdnad.


    Ja du, hela frågan om vad som skulle hända om TS avled som ensam vårdnadshavare är ju ett uppdiktat scenario så då borde du ju lyfta på hatten och inte gå in i den diskussionen alls. Enklast för dig att slippa "spekulationer" och frågor som du inte godkänt är väl att du tar dem med katten vid ditt eget köksbord, annars får du leva med att vi andra spinner vidare i diskussionen även om du inte gillar att det görs. Nu har dock TS skrivit att hennes sambo, om hon skulle avlida skulle lägga ner företaget, så vi har ett svar på just deras situation.
Svar på tråden Vet inte hur vi ska göra med FP sitter i en sits där sambon inte kan va hemma 90 dagar. Någon mer ?