Inlägg från: Anonym (www) |Visa alla inlägg
  • Anonym (www)

    Kan hon tvinga mig sälja vårt hus?

    Ja det är klart det kan bli försäljning om ni inte kommer överens. Sen är väl frågan hur länge hon ska "vägra" ta emot dina pengar.

    Jag vet ett fall där det var exakt så. Ena parten kunde lösa ut, den andra vägrade, trots att part 1 erbjöd ca 500.000 mer än det uträknade värdet. Part 2 vägrade ändå och till slut orkade inte part 1 driva frågan hur länge som helst och blev av med sitt föräldrahem. 

    Sen är det ju så att säljaren bestämmer vem som som ska köpa. I ert fall är ni båda säljare och om hon formligen vägrar att sälja till dig blir det svårt. Även i en mer normal situation är det inte självklart att den som bjuder högst får köpa, det avgör säljaren, vilket bud och vilken köpare man accepterar. 

  • Anonym (www)
    Diceroler skrev 2018-01-12 15:44:58 följande:

    som du säkert förstår kommer jag aldrig sälja "min del" till någon annan. Måste väl finnas nått rättsligt man kan hota med?


    Vet inte, men tänker väl bara att ni har ju lika rätt båda två så att säga. Sen kan man tycka hon är vrång. Då får väl försöka stryka medhårs så att hon går med på att du får lösa ut hennes del. 
Svar på tråden Kan hon tvinga mig sälja vårt hus?