Inlägg från: Anonym (Djurvän) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Djurvän)

    Husdjursvägrares rätt att bestämma?

    John22 skrev 2018-01-14 07:47:45 följande:

    Nakenkatter hårar inte och är skitmysiga.


    Det är så klart toppen för dig att du känner så men för mig känns dom himla onaturliga. Tänker på serien Friends och Rachels nakenkatt helt plötsligt.
  • Anonym (Djurvän)
    Anonym (Djurägare) skrev 2018-01-14 20:47:47 följande:

    Säger det igen, kolla in devon Rex eller cornish Rex. Dom har päls men fäller inte :)


    Så klart väldigt praktiskt men ser rejält sönderavlade ut i mitt tycke. Jag håller mig mer till hederliga bondkatter och får leva med avhårare.
  • Anonym (Djurvän)
    Anonym (963) skrev 2018-01-15 18:02:12 följande:

    Om kvinnan och barnen vill ha ett barn/syskon till, men mannen inte vill det, borde de då skaffa ett syskon till?


    Och här jämför vi äpplen och päron hej vilt ser jag.
  • Anonym (Djurvän)
    Lena skrev 2018-01-15 18:07:38 följande:

    Kan ni inte ha något djur som bor i bur som tex råttor? De lever dessutom mycket kortare


    Har du haft katt/hund samt råtta? Var de på samma nivå tyckte du?
  • Anonym (Djurvän)
    Lena skrev 2018-01-16 11:28:50 följande:

    Nej olika djur är olika saker men en råtta/hamster/marsvin kanske kan vara en rimlig kompromiss


    Djur i bur verkar inte ha något roligt liv så nåt sånt skulle jag aldrig införskaffa.
  • Anonym (Djurvän)
    Träskvatten skrev 2018-01-16 12:35:47 följande:

    Det blir annorlunda. Men jag skulle vilja påstå att om det blir mindre hemtrevligt är det fel på hemmet från början snarare än att det är frånvaro av husdjur som gör hemmet till vad det är.

    När mina katter dog blev det tomt för att jag sörjde dem som individer inte för att jag sörjde förlusten av husdjur som företeelse.

    Jag kan sakna djuret katt idag, det där när de försöker ställa sig in och gnugga sig mot benen i utbyte mot en smarrig mumsbit. Och det där när de kommer och lägger sig tätt och spinner. När de svarar ljudligt när man pratar med dem och man inser att de förstår precis allt vad man säger.

    Men ska jag vara ärlig så saknar jag ganska mycket mindre att tömma kattlåder, sätta fötterna i kallt kattkräks, illvrål i ottan för att de tror att de håller på att svälta ihäl eller kläder som har varit helt omöjliga att avpälsa.

    Var sak har sin tid och jag tror att det är lätt att romantisera och idealisera när man är enkelspårigt inriktad på att saker och ting bara kan vara på ett enda sätt. Jag tror att du TS behöver fundera på alla nackdelar som faktiskt finns med att ha husdjur.


    Jag har levt med katt i över 35 år, utan i ca 4 år. Jag har tämligen god koll på för- och nackdelar precis som med alla andra val (barn, boende, jobb) man gör här i livet. Romantisera över saker brukar man vanligtvis göra när man inte är mitt i det när man förträngt dom negativa bitarna. Sen är det så klart individuellt hur betungande man tycker det är.
  • Anonym (Djurvän)
    Anonym (R) skrev 2018-01-16 12:09:16 följande:

    Du är inte så mycket för kompromisser va?


    Om det är katt som är av intresse för tre i familjen varför ska jag dra in djur som ingen har intresse av?
  • Anonym (Djurvän)
    Anonym (963) skrev 2018-01-16 18:11:52 följande:

    Samma princip.


    Ja ett barn och ett husdjur kräver ju verkligen samma engagemang och vilja....
  • Anonym (Djurvän)
    Anonym (R) skrev 2018-01-17 07:15:57 följande:

    Du har ju fått tips om nakenkatt också, men avfärdat det liksom allt annat då det bara är en bondkatt som funkar för dig.

    De anledningar du givit till varför ni skulle skaffa katt har att göra med att det är mysigt med ett gosigt husdjur, att det är bra för barnen (och er vuxna) att vårda och bry sig om en annan levande varelse osv. Och du har angett "djurvän" som nick. Inget av det är begränsat till enbart katter.

    Men det är som sagt BARA en katt, och BARA en hårande bondkatt dessutom, som gäller för dig. Alla förslag du fått här som går din man till några små steg mötes i hans invändningar avfärdar du rakt av.

    Visst, barnen vill säkert ha katt, speciellt om du frågar dem, men de vill nog hellre ha föräldrar som respekterar och bryr sig om varandra. Kan också tycka att barnens röster inte riktigt räknas när det kommer till husdjur. De kommer att flytta hemifrån förr eller senare och det är inte de som blir bundna av att skaffa kattvakt osv inför semestrar så länge som katten lever. Det är (som du vet) en livsstilsanpassning att ha husdjur, oavsett om man är den som häller upp maten i skålen varje dag eller inte.

    Om du skulle försöka inta en utomståendes position: hur skulle du se på saken då? Om du försöker hitta ett sätt att tillmötesgå båda parter lite - vad blir resultatet?

    För det låter som att du bara är på krigsstigen och att du använder barnen för att få "rätt" emot din man, som du framställer som en dålig människa bara för att han inte vill skaffa en ny katt i nuläget. Det är nästan så att man undrar om det inte ligger någon djupare konflikt bakom.


    Vissa har visst lite svårt att förstå... Min man gillar inte husdjur och kommer inte godkänna nåt husdjur så varför ens dra upp andra husdjur som absolut ingen vill ta hand om?
  • Anonym (Djurvän)
    Anonym (R) skrev 2018-01-17 08:52:26 följande:

    Ojojoj, som sagt - på krigsstigen? När folk har föreslagit andra husdjur än just bondkatt i tråden tidigare så har du sagt nej eftersom DU inte vill ha dem. Du tycker inte att nakenkatter är mysiga, du vill inte ha djur i bur, du tycker inte att en hamster eller råtta är likvärdig med en katt osv osv. Du har aldrig sagt att du och din man diskuterat alternativ men att han är helt emot alla former av husdjur, även de som inte hårar ner hela huset eller lever i ca 20 år.

    Men då får du väl helt enkelt finna dig i att ni inte har husdjur på ett tag nu. Eventuellt kan du ju lyfta frågan igen om ca 19 år och se om ni kan komma överens om att det är "din tur" att få som du vill igen då. Alternativt flytta ut, köp en katt på heltid, ha dina barn på halvtid och din man... ja, inget alls. Om det nu känns bättre. Men då har jag som jag skrev förut svårt att se att det inte skulle ligga något mer allvarligt i botten.


    Om jag skriver rakt ut att min man ogillar husdjur, alla husdjur, trodde jag inte att det behövde nån närmare förklaring. Har ändå vissa förväntningar på läsförståelsen hos folk.
  • Anonym (Djurvän)
    Anonym (R) skrev 2018-01-18 10:27:36 följande:

    Gör ett försök till att vara riktigt, riktigt tydlig: Ogillar djur och kan tänka sig att låta resten av familjemedlemmarna ha ett djur som inte inkräktar på ens eget liv så mycket är två olika saker. Därför har många försökt att föreslå en medelväg som skulle kunna tillfredsställa din och barnens längtan efter ett mysigt djur att rå om utan att mannen ska märka av det så mycket. Dina svar när folk försökt komma med konstruktiva idéer har dock varit spydiga och aggressiva.

    Det får mig att undra vad du egentligen vill ha ut av tråden. Var tanken att okända människor på nätet skulle säga att du har rätt att köra över din man i den här frågan? Hur tycker du att det gick?


    Ja det är ju verkligen jag som har aggressionsproblem.... Och ta återigen en titt på trådstarten... En del har gett sin åsikt ja/nej mm medan andra lägger till helt andra förslag som aldrig efterfrågades då dessa är en icke-fråga. Sen att du blir halvt hysterisk och drar in skilsmässa och liknande får du stå för själv liksom att du upplever att jag typ är otrevlig för att jag inte är intresserad över att skaffa nakenkatt, råtta eller liknande.
  • Anonym (Djurvän)
    Maggiesthlm skrev 2018-01-18 11:00:05 följande:

    Först var jag inne på spåret att stackars TS, med en man som hatar djur. Men ju mer hon skriver desto mer kan jag se att hennes man nog inte har det så lätt... Och ärligt talat, jag är katt- och hundägare själv, men kommentarerna om hur andra sällskapsdjur inte är på samma "nivå" m.m. får mig inte direkt att känna respekt för denna kvinna.

    TS verkar totalt ovillig att kompromissa och är inte ute efter att hitta lösningar utan är helt insnöad på nästa katt, villig att gå emot sin kärleks (hur mycket kärlek det nu är?) vilja och vad han är bekväm med. Och som nån sa, använder barnen som ammunition i det hela.

    Tycker TS låter lite... skum, ärligt talat. 


    Och var är kompromissen i att byta till ett annat djur som a)maken inte accepterar heller b)ingen vill ha?
  • Anonym (Djurvän)
    klyban skrev 2018-01-18 11:06:14 följande:

    Är det inte rätt enkelt, vad betyder din man för dig?

    Är svaret inte så mycket, så skaffa katt och se vad som händer.

    Men sen ingen större idé och säga nått om han drar eller är sur som faan.

    Nått ansvar får man ta för sina handlingar när en person säger nej jag vill inte.


    Borde inte maken i så fall stå för sin åsikt även inför barnen?
  • Anonym (Djurvän)
    Maggiesthlm skrev 2018-01-18 12:33:12 följande:

    Kompromissen hade kunnat vara att skaffa en katt av ras som inte fäller.

    Du hade också kunnat försöka mötas halvvägs och tänkt att det är roligt för barnen att få ha ett husdjur, även om det inte blir en katt. Djurvän heter du ju, men du kanske bara är kattvän?

    Jag vet att din man inte vill ha något djur alls, men t.ex. en hamster eller liknande hade han ju knappt ens märkt av, så du hade kanske kunnat övertala om du faktiskt hade velat (nu vill du ju inte det). Även om du bara köpt hem utan att prata med din man så hade det kanske inte gjort så mycket, en katt är ju en helt annan sak att "släpa hem" utan att vara överens. De flesta barn i den åldern blir ju superlyckliga om de får t.ex. ett mindre husdjur, inte hade de utan din inblandning haft så starka åsikter om vilket djur de får.

    Men det är så mycket jag reagerat på i dina inlägg att jag inte orkar engagera mig mer. Jag förstår dig inte, du är skum, det är allt jag känner just nu.


    Nakenkatt och alla andra djur ingår i "Maken ogillar alla djur" så hur är det att mötas halvvägs? Och djur i bur är inte djurvänligt vad du än försöker intala dig.
  • Anonym (Djurvän)
    Maggiesthlm skrev 2018-01-18 12:52:56 följande:
    Hoppsan vad du visste lite om andra djur, "djurvän".

    Djurets livskvalitet styr du själv över. Det är inte meningen att en hamster ska sitta hela dagarna i en sunkig mini-duna. Och kanin behöver inte nödvändigtvis bo i bur ens. Hur som helst - så tydligt att du redan bestämt dig för vad du tycker och du läser ju inte ordentligt vad vi skriver, det är ingen idé att diskutera med någon som dig.
    Man undrar vem som vet lite om djur eller kanske inte bryr sig bara. Vad tror du att burdjur föredrar... Bur eller frihet?
  • Anonym (Djurvän)
    Glinda från Oz skrev 2018-01-18 12:52:58 följande:

    Skaffa helst inte en kattunge, det finns så många vuxna katter som behöver ett hem och tar ni en vuxen katt slipper ni klös på väggar och möbler (de brukar vara så pass uppfostrade att de inte gör så) ni får också en färdig individ så ni vet om katten passar i familjen.

    Om du ska skaffa en katt eller inte handlar om du vill köra över din partner, dvs vad är viktigast katten eller att du gör något din partner absolut inte vill. Kör man över sin partner ofta kan relationen ta skada, tror du att han kommer gilla katten i alla fall då den väl kommer hem så kan det vara värt det.

    Finns det ett katthem i närheten av där ni bor? De har öppet hus ibland, locka med honom dit, de brukar ha fika och fiskdamm för barnen, då kan han få titta på alla fina katter, höra mer om dem mm då kanske han mjuknar lite, eller prata med dina kompisar som har katt och gå hem till dem, "av en händelse" börjar de prata väl om sina katter, ni kan också besöka utställningar eller andra platser där det finns många katter. Få honom att ändra sig helt enkelt.


    Har också tänkt på katthem faktiskt. Kattungar är oändligt charmiga men det tar ju en stund innan det blir styrsel på dom och dessutom gör man nåt bra för en hemlös katt.  

    Ja, det finns katthem i närheten så jag ska göra ett försök att få med maken den dag det blir aktuellt. Fast det lär bli en hård kamp att ens få dit honom. Jag och barnen däremot går väl in och vill aldrig lämna stället. 

    Tror det skulle vara lättare att ändra hans åsikt om han inte fick sin åsikt bekräftad av sin mamma hela tiden. Hundar är blodtörstiga och läskiga medan katter är opålitliga och lömska. Hon låtsas dessutom fejka allergi trots att jag aldrig någonsin sett minsta tillstymmelse till reaktion.
  • Anonym (Djurvän)
    Glinda från Oz skrev 2018-01-18 14:19:17 följande:
    Hur är det med katten ni har nu? Jag tänker att om katten inte är som hans mamma säger så borde det få honom att inse att hon har fel. Om han säger att er katt är ett undantag kan det kanske hjälpa att låta honom träffa den nya katten fler gånger (om du får med honom vill säga ) då får han själv se att han har fel.

    Kan du prata med mamman eller är hon en sådan som aldrig lyssnar och bara kör sin grej? Om hon fejkar allergi kan inte hennes fejkade allergi vara så allvarlig även om man tror på den. Du kanske kan övertala din sambo med fakta om allergimediciner.

    Förlåt om jag ger helt fel råd, jag känner ju inte dig och din familj så det blir väldigt generellt.
    Jag har aldrig hört svärmor säga ett snällt ord eller ens neutralt ord om nåt djur (med undantag för dom som legat på tallriken) under alla dom år jag känt henne. Hon är helt förlorad och kommer aldrig göra annat än hata djur tyvärr så henne kan man räkna ur det hela direkt.

    Får hoppas det finns nån charmkisse som får maken att smälta...

    Maken tror inte heller på svärmors allergi. Tror ingen i släkten tror på den. Mer en ursäkt för att få gnälla om djur.
  • Anonym (Djurvän)
    klyban skrev 2018-01-18 14:38:59 följande:

    Varför ska han behöva propagera för detta och bli en elaking?
    Och vem är man som ställer barnen mot sin pappa?
    Låter lite lätt sjukt faktiskt.

    Men kör över din man, då du verkar inte bry dig ändå.
    Så får du se vad som händer.


    Så man ska inte stå för sina åsikter på en direkt fråga? Det kallar inte jag att propagera. Det kallar jag att svara på en fråga.
  • Anonym (Djurvän)
    klyban skrev 2018-01-18 17:34:17 följande:

    De ställer barnets pappa emot barnen för att du ska få som du vill.

    Du vet vad som gäller, han ska inte behöva förklara ett skit.


    Jag har inga problem att stå för mina åsikter inför barnen på en direkt fråga även om mitt svar inte alltid passar dom. Maken kommer ändå få stå för ett riktigt svar nån gång så det är i alla fall ofrånkomligt.
  • Anonym (Djurvän)
    klyban skrev 2018-01-19 09:06:47 följande:

    Så då ska du forcera ditt sätt.
    Men vad hindrar dig?
    Kör på så hårt du kan.


    Enade inför barnen är ett okänt koncept när du vill få som du vill.


    Att konstant stå enade inför barnen är ingenting jag har behov av. Är bra att dom vet att även föräldrar inte alltid tycker lika.
Svar på tråden Husdjursvägrares rätt att bestämma?