• Etty94

    Barn 2019

    Hejsan! Är så himla taggad på detta året då vi ska i slutet på maj försöka att skaffa vårt första barn. Undrar om där möjligtvis finns fler som är inne på samma sak som oss? Vi har varit tillsammans i över 6 år, båda är 24 och har fasta heltidstjänster. Är nyfiken på era tankar och vill gärna få tips och råd hur vi ska förbereda oss. KRAM 

  • Svar på tråden Barn 2019
  • Iväntanpåtrean

    Kul att vi blir fler här!


    Emelin93 skrev 2018-03-02 10:20:48 följande:

    Hej!Vad kul, ramlade in på den här tråden av ren slump. Kände därefter att jag var tvungen att skapa ett konto och hänga med här.Vi har också planerat att bli gravida i sommar! Jag är 24, fyller 25 i september och sambon 29, fyller 30 i januari.Vi har varit väldigt barnsugna länge, men har valt att vänta på att jag fått lite högre tjänst på jobbet, och han på väg att plugga klart. (Han är klar i januari)Vi har varit tillsammans i 5 år och är förlovade.Han började plugga för 2,5 år sedan, då kände jag "Vafan, du kommer ju plugga så länge och jag vill inte vänta mer!" Men vips, så är det snart dags att börja försöka!Känns oerhört kul, men samtidigt lite panikartat då det är ju faktiskt inte långt kvar!Lider dock utav extrem förlossningsrädsla. Kejsarsnitt är för mig det enda alternativet, så sitter i telefon just nu till min läkare för att bli remisserad till Auroramottagningen på Östra sjukhuset (Som man måste gå till på KBT innan man kan bli beviljad ett snitt) Så jag hoppas dom förstår mig när jag väl får komma dit och beviljar mig innan jag ens är gravid.Trevlig helg på er allihop! 


    Jobbigt att vara så rädd, vet hur det är... Berätta gärna hur det går/gick om det gick att få ett beviljande redan innan graviditet. Ska ta tag i den processen själv, är bara så rädd att få ett nej för då vet jag inte inte ens om jag vågar mig på ett barn till...
  • Jagerika

    Hej jag skriver gärna av mig i denna tråden också!

    Jag och sambon är 26 år och försöker skaffa första barnet :) jag slutade med p-piller i december och hade precis ÄL nu i helgen så detta blir vårat tredje försök :D BIM är 20 mars och önskar sååå jag kunde få ge min sambo ett positivt test då han fyller år den 22 mars :D

    Hoppas hoppas :)

  • Mia86a

    Åh jag är så avis på er som har börjat försöka redan! Min minsta är snart tre månader och eftersom jag ammar får jag med största sannolikhet inte igång ägglossningen förrän i höst igen. Men tiden går fort så snart är vi där.

    Jag håller tummarna för er andra som ska försöka redan nu i vår.

  • Anonym (Längtar...)
    Iväntanpåtrean skrev 2018-02-28 14:54:08 följande:
    Spännande! Hoppas att problemen gett med sig!

    Hur ska vi göra för att hålla tråden levande tills det är dags att noja över BIM och jubla över plus?
    Är lite konstigt att va en som ligger före...har läst så många såna här trådar där personer först ska vänta men sen börjar före tiden. Jag har precis fått min första mens efter uttaget. Var ju 1 dag sen så jag hann ju börja fundera med skräckblandad förtjusning. 

    Nu väntar jag in nästa cykel vilket skulle bli ett decemberbarn vilket sambon till min förvåning nämnde inte var så bra. (han har alltså räkna efter själv! Är helt chockad trodde inte han skulle vara så pepp). Jag har sagt att vi kan köra avbrutet eller försöka missa men ingen av oss ids nog hålla på med sånt. 

    Tror dock det tar lite mer tid och då är vi inne i den tid vi (jag) planerat. 
  • Anonym (Längtar...)

    Vad roligt med några nya! 
    Hoppas det går bra för alla. ska försöka vara lite halvaktiv iaf. Annars är jag periodare så lär följa min cykel i den här tråden Tungan ute

  • Trullis82

    Jag var hos min gyn läkare i måndags.

    Har börjat med medicin Letrozol och Metformin.

    Så nu väntar vi bara på att få klartecken till sex.

    Går på kontroll nu igen på måndag för o se hur mina ägg ser ut o sedan blir det tätare kontroller o blodprovstagning

    Så nu bestämmer man inte själv när man ska ha sex

  • Anonym (Tessa)

    Är det bara jag som har det svårt med att inte köpa grejer i förväg...? :P 

    Började nu i veckan att äta "kvinno-vitaminer" med folsyra och grejer, nedräkning nu! Om tre månader får vi börja! Solig

  • Anonym (herewego)

    Hej! Jag vill gärna vara med här också. 

    Vår situation är lite speciell då min man är vasektomerad sedan tre år tillbaka, men livet har förändrats och vi vill så gärna få ett syskon till vår dotter under 2019. Så min man ska "operera tillbaka" så att säga och sedan får vi be till gud att det fungerar! Jag har innan fått två missfall också så det är också ett orosmoln. Vi ska ha första kontakten med läkaren nu i veckan och hoppas på operation i slutet av augusti. Sedan måste han läka i tre veckor innan han får ha utlösning och efter två månader ska man lämna spermaprov, men det finns ju inget som hindrar att man börjar försöka direkt.

    Jag kan inte tänka på annat än barn. Vi har nyligen flyttat till större och inför anhöriga säger vi att det fjärde rummet ska bli ett kontor så småningom, men det är ju bebisens rum som jag antar kommer eka tomt fram tills att det är dags. 
    Jag känner mig så ensam eftersom jag inte har så många jag kan tala om det här med. Jag har såklart min man(och han längtar lika mycket som jag) och vi talar mycket om allt och sedan har jag berättat för en tjejkompis. Annars måste jag hålla tyst och det är jobbigt. Få i familjen vet ens om vasektomin så att vi ska operera tillbaka kan vi inte nämna. 

    I väntan på att bollen ska sättas i rullning så har jag börjat träna för att stärka mig, försöker gå ner i vikt och har börjat med folsyra. Egentligen har jag lust att köpa bebisgrejer redan nu, men man vet ju inte om det kommer fungera så jag gör ingenting utom att bara tänka på det här. Det känns som om jag lever i ett vakum just nu...

  • Ann000333

    Hej! Vi har också tänkt börja bebisverkstaden i maj. Längtar till sista mensen i april ???? ska bli så himla spännande o kul. Det blir vårt andra barn. Har en 1 åring.

  • Anonym (herewego)

    Nu har vi operation inbokad precis innan midsommar. Så nu känns det lite mer på riktigt! Sen måste han som sagt läka lite, men vi räknar nu med att börja försöka i slutet av juli.

Svar på tråden Barn 2019