Forum Skola - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Erfarenheter från Internationella Engelska Skolan Kista – IES Kista ?

  Ons 24 jan 2018 15:35 Läst 2845 gånger Totalt 2 svar
  Ons 24 jan 2018 15:35

  Det är skolvalstider nu och dottern har fått erbjudande om plats på internationella engelska skolan i Kista från fjärde klass. Någon här med erfarenheter från den skolan? Vi satte dottern i kö för knappt  1,5 år sedan på många olika skolor efter en flytt utifrån till västra Stockholm. Nu går hon i en ganska ordinär kommunal skola.


  Jag har läst en hel del om Engelska Skolan och gillar mycket av det jag läser om disciplin, tyst i klassen och hemläxorna.


  Däremot undrar jag lite över exempelvis utvecklingen i det svenska språket i den skolan i Kista. För vissa ämnen är språket engelska och resten svenska. På IES Kista har 65% av eleverna utländsk bakgrund, det har även min dotter på mammans sida, men jag blir då lite fundersam om det är ett problem för språkutvecklingen av svenskan.


  I övrigt är jag förvånad över att det ?bara? var lite drygt ett års kötid till denna skola, har ju läst om långa kötider till Engelska skolan och till de i Bromma och Hässelby räckte inte den kötiden. Får mig också att undra om det finns något problem där..


  IES Kista har förutom i engelska inga toppresultat i nationella prov eller betyg i genomsnitt enligt Skolverket (SIRIS), i vart fall inte i mellanstadiet. Men sådant ger ju inte hela bilden, lägre poäng i svenska skulle ju kunna förklaras med den höga andelen barn med utländsk bakgrund exempelvis.


  Så, erfarenheter från IES Kista, bra och dåligt?
   


   


   

 • Tor 14 mar 11:45 #1

  195/5000
  Hej, vi har blivit erbjudna en plats bara efter en kö i 2 år, och jag planerar att sätta min son i denna skola. Jag är mycket förvirrad över beslutet. Kan du snälla dela dina tankar !!!!!
 • Fre 15 mar 09:41 #2

  Tror det går fortare nu att komma in på dessa skolor eftersom populariteten har sjunkit kraftigt. 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll