• Anonym (FYI)

    Kär i en annan man/otrohet!!!

    jrockyracoon skrev 2018-03-07 19:30:34 följande:
    Jag håller med dig på vissa punkter. T.ex. antingen är man otrogen eller så är man inte det. Det stämmer åtminstone i 99,99% av fallen. Jag håller också med dig om detta med ursäkter, och att människor är väldigt duktiga på att bedra sig själva, något som jag tycker är förkastligt. Dock anser jag inte att TS inte bedrar sig själv eftersom hon erkänner att otroheten är fel och att hon behöver sluta med den.

    Jag håller även med om att man ska vara tydlig med sina misstag inför sig själv och kunna stå för det inför sig själv.

    Men jag tycker inte din analogi stämmer. Såhär skulle den vara enligt mitt sätt att se på saken:

    Det spelar absolut roll om man har snott 1000 eller 1 000 000. Har du snott
    1 000 000 (eller tagit pengar väldigt många gånger) då har du gjort bort dig ordentligt och då tycker jag att du ska erkänna ditt brott. Men har du bara snott 1000 kr, och du har insett hur fel du har haft, så är det inte självklart att du i alla situationer behöver gå till polisen, för att du då riskerar att såra din mor. Bättre då att tyst lägga tillbaka pengarna, och fortsätta vårda din relation med din mor och ha lärt dig en rejäl läxa i livet.

    Men jag tycker det framgår tydligt en distinktion över våra meningsskiljaktigheter i denna fråga. Du trycker mycket på detta att rättvisa ska skipas. Eftersom den som varit otrogen betett sig förskräckligt är det enligt dig viktigt att denna person straffas och får känna på konsekvenserna av sina handlingar. För min del tror jag inte att världen blir bättre av att fler straffas när de gjort något dumt. Jag tror inte på en rättvis värld, jag ser inget egenvärde i straff i sig i en del fall. T.ex. om personen själv har kommit till insikt om hur fel denna har haft, då finns inga fördelar med att också den personen ska må dåligt - preventionseffekten är ju i det fallet utraderad.

    Därför resonerar jag utifrån vad som är bäst för alla. I vissa fall kommer jag fram till att det bästa är att inte berätta om otroheten, utan att komma till insikt om att man gjort fel och gå vidare. Nackdelen med detta resonemang, är att man inte ger den bedragne chansen att välja och dessutom så bygger detta val på att behöva ljuga - i förhållanden är det ju en grundregel att man behöver vara ärlig mot varandra. Så det är inte en toppenlösning, men jag ser det som att man i en sådan situation bör välja det minst dåliga alternativet.
    Måste säga att jag blir lite nyfiken på dom 0,01% som varken är otrogna eller trogna. Är det ensamstående med katt :)

    Men hallå eller...Hur blev TS otrohet en fiktiv diskussion om att stjäla fiktiva pengar?
    Otrohet går överhuvudtaget inte att jämföra med att stjäla 1000 spänn av sin mor.
    I ditt exempel smög hon dessutom tillbaka pengarna och levde lycklig i alla sina dar med sin mor.
    Inte lätt för TS att lämna tillbaka det hon tagit från sambon...Tillit, ärlighet, schyssthet.
  • Anonym (FYI)

    Citat:
    "Därför resonerar jag utifrån vad som är bäst för alla. I vissa fall kommer jag fram till att det bästa är att inte berätta om otroheten, utan att komma till insikt om att man gjort fel och gå vidare. Nackdelen med detta resonemang, är att man inte ger den bedragne chansen att välja och dessutom så bygger detta val på att behöva ljuga - i förhållanden är det ju en grundregel att man behöver vara ärlig mot varandra. Så det är inte en toppenlösning, men jag ser det som att man i en sådan situation bör välja det minst dåliga alternativet."

    Jag kan i viss mån hålla med dig, om det skulle gälla ett ons. där TS efter en blöt utekväll hamnat i fel säng med okänd, som hon träffat, har fruktansvärda skuldkänslor, ångrar sig och kommer aldrig att göra om det igen.
    Men detta gäller inte i denna tråd.
    TS har under lång tid och med känslor som hela tiden stegrats hamnat i det läget hon befinner sig i nu. Hon har enligt egen utsago dessutom varit den som varit mest pådrivande.
    Förstår inte riktigt hur du resonerar, om du menar att det är bäst för sambon att inte veta. Har inget med rättvisa eller straff att göra, utan bara att få göra sina egna val. 

    Visst, om dom separerar kan det vara bäst att inte veta, men då gäller det för TS att vara väldigt försiktig i hur hon hanterar fortsättningen.
    Som sagt, sambon är redan misstänksam att mer har hänt än det TS berättat, och att då fortsätta direkt med "den andre" kan bli förödande för den goda relation som är önskvärd om man har barn tillsammans. 

  • Anonym (FYI)

    Hur går det TS?
    Har du kommit till något beslut?

  • Anonym (FYI)

    Har din sambo fortfarande misstankar att allt inte står rätt till?

  • Anonym (FYI)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2018-03-12 17:30:22 följande:
    Nej, inte vad han visar iallafall. Det är mer med att han tycker det är jobbigt med vårt sexliv men jag har sagt att om han pressar mig så blir det bara värre. Det är lite av det jobbigaste nu faktiskt, bara vilja att det ska ta slut när man väl har sex. Hur f*n gör man för att få tillbaka lusten för sin man? Aldrig varit med om detta tidigare.

    Han tror inte att jag är otrogen eller så. Jag får ge det ännu mer tid och se om det börjar kännas bra eller inte och annars får vi kanske separera.
    Jag tror nog du vet vart det lutar...
    Men undrar bara...Har du tagit åt dig något råd som skrivits här överhuvudtaget?
    Då menar jag inte "jrockyracoons" råd för det förstår jag att dom har känts bra eftersom det stämde mera överens med dina egna funderingar.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2018-03-16 11:23:38 följande:

    Ja det är klart att jag har tagit in vad som skrivits och era åsikter. Men som sagts tidigare så kommer jag ju i slutändan göra precis som jag själv känner och inte vad någon annan säger åt mig att göra, men jag tar ju såklart in vad folk säger och förstår alla synvinklar det var därför jag startade tråden. Förstår dock inte var jag har lämnat dörren på glänt till den andra mannen? Han kan ju imorgon hitta en annan tjej, om det visar sig i framtiden att jag och min sambo separerar så kanske jag såklart kontaktar den andra igen men det är inte säkert att han inte har träffat någon då. Vi har redan pratat om att han inte kan sitta och vänta på mig.


    Det känns inte som om du har något dåligt samvete någonstans över vad du gjort mot din sambo, tyvärr. Du låter tiden gå och ser vart det bär hän. Skulle det vara så att du och sambon hittar tillbaka till varandra så kommer du att behålla ditt lilla äventyr som ett kärt minne att tänka tillbaka på.
    Förstår dock inte dom två sista meningarna i ditt inlägg...
    Det är ju din stora skräck...att möta din andre med sin nya fru och barn...heja..prata några ord..hej då..."Det skulle ju vara vi"

    Jag vet inte om frågan kommit upp tidigare, och inte om du svarat i.s.f.
    Men hur skulle du reagerat om situationen varit motsatt. Om din sambo hade gjort samma sak ? Träffat en tjejkompis mer och mer för att till sist eskalera i en otrohet. Skulle du inte vilja veta? Om inte annat så för att kunna ha ett ärligt samtal om hur man skall kunna fortsätta tillsammans.

    Har du surfat runt och kollat hur andra har det i din situation? Förmodar att du har det. Det är ingen kul läsning, eller hur. Speciellt inte när det kommer fram.
    En del lyckas hålla sin hemlighet men få blir lyckliga. Samvetet hos många blir en plåga.
    Men som sagt...Det verkar inte vara ditt problem här.

    Min ambition i denna tråden är inte att vara taskig mot dig. Hoppas inte du tar det så. Jag har bara så svårt för oärlighet, har ju som sagt drabbats av det själv en gång i tiden.
  • Anonym (FYI)

    Ja nu har det gått ett par veckor och påskhelgen är snart slut.
    Hur har det gått? Tänker du fortfarande på "den andre" lika mycket?
    Eller du kanske har tagit mod till dig och berättat för sambon?
    Hoppas du är kvar. Skulle gärna vilja få en update.

  • Anonym (FYI)

    Hallå, (förkrossad) var är du??
    Hatar när trådar bara dör så här !!

  • Anonym (FYI)

    Ok, får väl acceptera att TS lämnat tråden.
    Förmodligen för att hon inte kunde hålla sig och varit otrogen igen...
    Skäms, och vill inte få skit för det.

    TS..Ha ett bra liv !

  • Anonym (FYI)
    Pope Joan II skrev 2018-04-10 10:11:25 följande:
    Håller med. Det är verkligen ett hån att ts pratar om att hon kämpar för sin relation när hon inte över huvud taget är investerad i den. Där sitter hon och trånar efter en annan man som hon under hela sitt nuvarande förhållande på olika sätt haft en relation till. 

    Det är ett oerhört stort svek som jag kan tänka mig inte blir lätt för sambon att hämta sig från när detta rullas upp för honom. Under hela hans förhållande med ts har hon antingen trånat efter, knullat med, gjort slut med eller börjat om med en helt annan man. 

    Usch.
    Detta är en mycket bra sammanfattning.
    Kan bara hoppas ts får upp ögonen för detta.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2018-04-10 21:38:46 följande:

    Nej jag har inte dåligt samvete längre då jag fick reda på för några dagar sen att han skrivit med en annan tjej på ett väldigt opassande sätt. Det är inte första gången heller, jag är inte den enda som har svikit i denna relationen kan jag säga er. Men det är svårt att dra upp all historia i en diskussionstråd.

    Därför känner jag lite att vi kanske inte är så bra för varandra. Men tiden får utvisa.


    Haha.. Visst har jag saknat dig.....Men kanske mest för att jag är nyfiken på hur du skall reda upp den här soppan du satt dig i, och hur det kommer att sluta.

    Angående ditt sista inlägg..

    Men det är väl bara du, vad jag vet, som gått hela vägen ?? Visst, skitkass att skriva med en annan tjej, men det går knappast att jämföra med ditt snedsteg.
    Och läser man (Pope Joan II):s sammanfattning, och inser hur det sett ut de senast åren, är det en himmelsvid skillnad på svek.

    Dåligt samvete har du inte visat prov på någon gång i tråden, så varför skulle du göra det nu..?? Allvarligt talat ts, du ser ju hur ert förhållande ser ut.. finns det någon glädje och tillit... Du tänker på loverboy, sambon skriver med andra tjejer (Vad nu det innebär) Är det inte dags att bara gå skilda vägar? Tror du själv att ert förhållande någonsin blir bra? 
  • Anonym (FYI)

    (Man)
    Jag måste ändå fråga...
    Är det du som skrivit tråden.."Om din partner varit otrogen, vad skulle du helst höra".. Under kategorin "Otrohet"

  • Anonym (FYI)
    Anonym (man) skrev 2018-04-11 23:14:31 följande:
    Nope jag har inte skrivit någon tråd på evigheter, jag råkar bara ogilla att människor beter sig illa mot andra och inte kan stå för det Flört
    Verkar vara någon som snott ditt nick dåFörvånad
  • Anonym (FYI)

    Ok ts. Du har tydligen lagt ner att svara på inläggen du får..Kanske inte så konstigt när inläggen inte är så peppande för din del...men...en uppdatering kanske hade varit på sin plats.
    Hade känts snopet om du om en månad bara skriver att "det höll inte. Vi har gjort slut"

    Och allvarligt...Det känns ju inte så trovärdigt att du säger att du och loverboy inte hörts på tre veckor, när han inte ens varit i Sverige under den tiden som någon skrev. Hade det sett annorlunda ut om han hade varit hemma? Förmodligen... 

  • Anonym (FYI)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2018-04-10 21:38:46 följande:

    Nej jag har inte dåligt samvete längre då jag fick reda på för några dagar sen att han skrivit med en annan tjej på ett väldigt opassande sätt. Det är inte första gången heller, jag är inte den enda som har svikit i denna relationen kan jag säga er. Men det är svårt att dra upp all historia i en diskussionstråd.

    Därför känner jag lite att vi kanske inte är så bra för varandra. Men tiden får utvisa.


    Jaha ts...Försvann du helt och hållet??
    Har tiden fått utvisa? Har "den andre" kommit tillbaka?
  • Anonym (FYI)
    Anonym (man) skrev 2018-04-11 00:10:21 följande:
    Snarare är det du som inte fattar, har aldrig gjort det och kommer aldrig göra det heller.

    Ditt problem är att du inte verkar veta vad ett verkligt förhållande är. Du har bedragit din man av och på i stort sett genom hela ert förhållande, förstår du ens vad det innebär? Ni har aldrig haft ett helt förhållande eftersom du aldrig varit där fullt ut, du har aldrig investerat i förhållandet, du har investerat i dig själv och följt "vad jag mår bäst av" regeln och haft två parallella förhållanden. Du har aldrig gjort ett val och comittat fullt ut.

    Nu har du fått för dig att du helt plötsligt ska "kämpa", men ditt sätt att kämpa är att följa samma gamla hjulspår som du hela tiden gjort, mata din partner med lögner, manipulera, undanhålla och fortsätta med samma falska beteende. Det är det enda sättet du känner till. Det är ditt sätt att lösa saker. Att vara ärlig är lika främmande för dig som snö i sahara.

    Ert förhållande är ju så trasig som den kan bli, det är en produkt av åratal av lögner, smusslande och manipulation och du tror att du kan fixa det genom att dra ner på kontakten med den andra mannen och ljuga dig ur allt du gjort under alla år.
    Välkommen tillbaka...men, sorry to say..Då gäller (man):s inlägg fortfarande.
  • Anonym (FYI)

    Hade varit kul att få en uppdatering i denna gamla tråden...
    Hur går det ts, är ni fortfarande ihop du och pojkvännen?

  • Anonym (FYI)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2019-01-13 17:41:55 följande:

    Hej.

    Nu var det ett tag sedan. Det har hänt otroligt mycket saker för oss men jag måste försöka ta det kortfattat. 

    Jag och den andra började prata igen, tyvärr, då jag mådde så dåligt över honom och mitt förhållande var dåligt. I juli så bestämde jag mig för att göra slut med sambon, det var ett uppehåll som varade i ca 3 veckor. Jag berättade för honom att jag har känslor för en annan person och vem det var osv. Reaktionen var såklart fruktansvärd.
    Jag fick reda på att han andra har ljugit om en del saker och min sambo ville förlåta, släppa allting och fortsätta vårt förhållande, vilket är helt fantastiskt av honom, så det bestämde vi oss för att göra. (kom även fram att sambon tidigare varit med en annan tjej pga. att han kände att jag redan var på väg bort från förhållandet, vilket han fortfarande inte vill erkänna till hundra).

    Sedan dess har vi flyttat till större och vi har det bra. Ja jag hade tur att han valde att förlåta, det hade inte många gjort.
    Tyvärr tar det nog lång tid för mig att komma över mina andra känslor men jag är glad att det blev som det blev och att jag berättade allt.


    Man får väl tacka för uppdateringen och hoppas att det går bra för er fortsättningsvis.
    Däremot får jag inte någon riktig kläm på den text. Oklart vad du menar.
    Vad hade den andre ljugit om?
Svar på tråden Kär i en annan man/otrohet!!!