Inlägg från: Anonym (Foglossning) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Foglossning)

    Gnäll om foglossning. Hur gör ni?

    I samma vecka som du och med väldigt ont sen flera veckor tillbaka. Det har pendlat mellan rygg och utstrålning i rumpa/ben, samt blygdbenet alltså långt ner. Och lite i bäckenet längre upp. Det gör ont vid varje rörelse. Mellan benen känns det nog mest, det är som om nåt är brutet där. Kan inte gå stora steg. Trots 100% sjukskrivning så ändras ingenting för mig, visst hade det gjort hemskt mer ont om jag var tvungen att röra på mig varje dag för bara korta långsamma promenader gör jätteont, men min poäng är att vara hemma hjälper inte i mitt fall även om jag självklart föredrar det! Jag tror man bara måste stå ut. För min del har inget funkat så alla i vården har sagt att jag får vänta ut det helt enkelt. Det sjuka är stt man vänjer sig, men det gör ju inte mindre ont.

  • Anonym (Foglossning)
    Hbhn skrev 2018-01-30 16:22:39 följande:

    Usch, låter hemskt! Så illa har inte jag det och det är jag glad för! Har du varit sjukskriven länge?


    Ja några veckor. Vi har testat allt, bälte med. Funkade inte för mig, det beror tydligen på var den värsta smärtan sitter. Bältet har ju noll funktion över blygdbenet till exempel. Men hoppas något kan hjälpa dig!!
  • Anonym (Foglossning)

    Ja alltså många tror nog att blygdbenet är längre upp (där bäckenet är - det är två olika saker) men googla så ser man att det är långt ner. Därför kan man inte ha bälte där, då går det över benen och höfterna också vilket gör att det typ inte går att ta ett enda steg, det blir låst hehe. Så i mitt fall var det två sjukgymnaster, en läkare plus bm som tyvärr beklagade att det inte gick att ha nåt där. Fick även prova tens på de andra ställena jag hade ont men tyvärr funkade det inte. OBS jag är nog ett tragiskt specialfall, för de flesta funkar säkert mkt mer :)

  • Anonym (Foglossning)

    Jag jobbar inom vården och vet mycket väl var blygdbenet sitter, just därför jag förklarade. Haha, jösses. Bilden du lade in visar inte var den mest smärtsamma delen av blygdbens-foglossning, som är LÄNGRE NER! Några cm nedom bältets kant på bilden. Där själva benet börjar. Känn på dig själv så känner du att det hårda benet börjar längre ner. Och som sagt, bältet funkade INTE på mig. Jag behövde ha ett längre ner men det gick således inte.

Svar på tråden Gnäll om foglossning. Hur gör ni?