Inlägg från: Anonym (ABC) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ABC)

    Gnäll om foglossning. Hur gör ni?

    Ja men bälte är bra. I förebyggande alltså. För när du rör dig så röra bäckenet och smärtan kommer sen till kvällen, när man håller sig stilla. Bälte håller ihop bäckenet så det inte rör sig så okontrollerat, så det lindrar helt klart.

    Alvedon så du kan somna?

    En varm vetekudde på när man lägger sig är sååååå skönt.

    Nu vet inte jag om det finns något, men kanske värt att kolla på Apoteket om de har något typ av linement man kan använda som gravid.

  • Anonym (ABC)
    Anonym (Foglossning) skrev 2018-01-30 16:59:40 följande:

    Ja några veckor. Vi har testat allt, bälte med. Funkade inte för mig, det beror tydligen på var den värsta smärtan sitter. Bältet har ju noll funktion över blygdbenet till exempel. Men hoppas något kan hjälpa dig!!


    Varför har den ingen funktion där?

    Enligt min bm ska man ha det långt ner och hårt åtspänt, nere runt blygdbenet alltså. Så det hamnar halvvägs ner på skinkorna. Då borde det ju stabilisera blygdbenen likaså.

    Men det finns väl också olika bälten också har jag förstått det? Jag har bara ett ganska smalt som är som ett jättestort resårband
  • Anonym (ABC)
    Anonym (Foglossning) skrev 2018-01-30 18:44:30 följande:

    Ja alltså många tror nog att blygdbenet är längre upp (där bäckenet är - det är två olika saker) men googla så ser man att det är långt ner. Därför kan man inte ha bälte där, då går det över benen och höfterna också vilket gör att det typ inte går att ta ett enda steg, det blir låst hehe. Så i mitt fall var det två sjukgymnaster, en läkare plus bm som tyvärr beklagade att det inte gick att ha nåt där. Fick även prova tens på de andra ställena jag hade ont men tyvärr funkade det inte. OBS jag är nog ett tragiskt specialfall, för de flesta funkar säkert mkt mer :)




    Vet inre HUR långt ner du tänker att blygdbenet sitter, men det sitter ju inte längre ner än vart kroppen delar sig till två ben iallafall. Och om bilden nu kom med så ser du hur långt ner bältet ska sitta, jag har mitt just ändå lite nedanför det där, neder kant på bälte i höjd med där benen börjar på lårens insida, och det går utmärkt att röra sig, elastiskt bälte kanske underlättar. Blygdbenet sitter dessutom ihop med bäckenet, eller är en del av, så bara av att stabilisera bäckenet borde det hållla ihop blygdbenet också, tycker man väl. Men sen är det säkert olika från person till person om bälte hjälper eller inte.
  • Anonym (ABC)
    Anonym (Foglossning) skrev 2018-01-30 19:30:46 följande:

    Jag jobbar inom vården och vet mycket väl var blygdbenet sitter, just därför jag förklarade. Haha, jösses. Bilden du lade in visar inte var den mest smärtsamma delen av blygdbens-foglossning, som är LÄNGRE NER! Några cm nedom bältets kant på bilden. Där själva benet börjar. Känn på dig själv så känner du att det hårda benet börjar längre ner. Och som sagt, bältet funkade INTE på mig. Jag behövde ha ett längre ner men det gick således inte.


    Och ändå var två sjukgymnaster, en läkare och en bm tvungen att tala om för dig att det inte gick? men spela roll, jag skulle inte diskutera huruvida vems som vet bäst om kroppens anatomi, där ligger jag säkerligen i underläge, utan jag tyckte det var konstigt att du skrev att bältet har ingen som helst funktion över blygdbenet. Det fungerar för mig.
Svar på tråden Gnäll om foglossning. Hur gör ni?