Inlägg från: Sannive |Visa alla inlägg
  • Sannive

    GTA vs. 6åringar

    Hej allesammans.

    Det är ju ganska uppenbart att man som förälder inte låter sitt 6åriga barn göra sådant som är barnförbjudet som exempelvis rökning, dricka alkohol eller gå på nattklubbar, mn låter nog inte heller sitt barn se på barnförbjuden film.

    Jag tror att vi alla kan hålla med om detta.

    Hur kan det då komma sig att det finns de föräldrar som tillåter sina barn spela GTA?!
    För er som inte vet vad detta är, så är det ett mycket våldsamt dataspel som har en åldersgräns satt till 18 år.
    Spelet innehåller mycket våld, vapen, prostituerade kvinnor, kvinnoförtryck, mord och ett väldigt hårt språk. 

    Är det bara jag som tycker detta verkar helt sjukt!?

    I denna förskoleklass där jag arbetar finns det ett antal barn som spelar detta spel och få i personalgruppen verkar ens veta vad det är för spel. Jag tog fram information och delade med mig av bland mina kollegor och förslog att vi nog borde ta upp detta med föräldrarna men fick då höra att "Väck inte den björn som sover".

    VA FAN?! 

    Vad tycker ni föräldrar här undrar jag? Hur skulle ni reagera? 

  • Svar på tråden GTA vs. 6åringar
  • Sannive
    Anonym (Vim) skrev 2018-02-06 19:38:17 följande:
    Hahaha! Snacka om aggressioner. Jag gissar att vi identifierat en som låter sina småbarn spela GTA ;,D

    Du upplever inte att du blir explosiv av dina spelval?
    HAhahahaha!! Rätt explosiv och ett härligt "färgstarkt" språk och ordval!!
  • Sannive
    Don3 skrev 2018-02-06 18:48:16 följande:

    Skulle inte tro en sexåring förstår handlingen utan mest åker runt i olika fordon. Så det handlar inte om vad man spelar utan hur man spelar det.


    Nej tyvärr, efter att ha pratat med barnen det gäller så pratar de om vapen och hur roligt det är att köra över folk i spelet och det har även florerat klara anspelningar till att de har sett det mer ljusskygga utbudet i spelet. 
    Det är även äldre syskon inblandade i det hela som jag antar kan engelska. 
  • Sannive
    Don3 skrev 2018-02-06 19:53:06 följande:
    Du kanske skulle engagera dig i vad de spelar i stället för att hitta på skit.

    Spela GTA och låta barnen åka olika fordon är inte farligt så släpp telefonen och sitt med och se till att de bara håller sig till de snälla bitarna är inte så svårt. Men visst gnäll på nätet om något man inte vet något om är lättare. Så du kan surfa ostört.
    Kan inte svara för den du riktar dig till, men jag vet vad det är för spel då både jag och min man spelar mycket dataspel här hemma. 

    Det finns andra, mer barnvänliga spel där man kan åka omkring i fordon om det nu är det man vill att ungarna skall pyssla med och det är inte spelande i sig som jag ifrågasätter utan valet utav spel. 

    Jag ställer frågan här för att se vad den generella åsikten och jag står för min egen personliga åsikt och kommer att prata med ledningen på skolan om det här för att se hur vi skall förhålla oss till det.
    Vi ser en trend i barngruppen i hur de förhåller sig till varandra och i hur de leker med varandra och det är inte en possitiv trend. 

    Jag håller med dig om att föräldrar skall sitta med sina småttisar när dessa spelar, men vi vet nog alla att detta sker kanske bara i de bästa av världar medan sanningen är att föräldrarna tänker "Hur farligt kan det vara..?" och sedan får vi som tar hand om barnen under dagarna hantera de "lekar" som klart kan spåras tillbaka till det spel som det gäller.
  • Sannive

    Ja det är så jag också tänker, det är en 18årsgräns satt på spelet och åldersgränser sätts ju av en anledning.

  • Sannive
    Anonym (Ansvarsfull) skrev 2018-02-06 23:00:29 följande:

    I min värld så har vuxna som låter 6-åringar spela GTA eller andra liknande grova spel med droger, sex och fullständigt sjuka inslag extremt dåligt omdöme. Hoppas de mognar innan de funderar på egna barn. Hur kan man ens tro att barnen inte blir påverkade? Då måste man lida av något riktigt allvarligt själv.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/vald-och-sex-i-barns-datorspel


    Mycket bra länk, och det som står där är vad vi kan se på skolgården vi med, att just de barn som spelar detta har lekar som är extremt destruktiva och aggressiva som ofta resulterar i att en eller fler får slag, sparkar etc.
  • Sannive

    Forskning visar resultat åt båda hållen ... Själv kan jag just nu bara se hur det direkt formar dessa 6 år gamla barn i deras förhållningssätt till varandra, i deras lekar, i deras språk och deras generella attityd. 

    www.raddabarnen.ax/vad-gor-vi/barnens-internet/digitalt-spelande/aldersgranser-pa-spel

    www.expressen.se/nyheter/barnpsykolog-jamfor-valdsspel-med-porr/

    www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/vald-och-sex-i-barns-datorspel

    www.su.se/om-oss/press-media-nyheter/pressmeddelande-arkiv/unga-pojkar-som-spelar-v%C3%A5ldsamma-dataspel-v%C3%A4njer-sig-vid-v%C3%A5ldet-1.135381

  • Sannive

    Andra åsikter är välkomna, men jag uppmanar alla till en god ton. Jag har inga problem att diskutera för/emot så länge som det sker på ett konstruktivt sätt.

Svar på tråden GTA vs. 6åringar