• Don3

    GTA vs. 6åringar

    Skulle inte tro en sexåring förstår handlingen utan mest åker runt i olika fordon. Så det handlar inte om vad man spelar utan hur man spelar det.

  • Don3
    Anonym (Vim) skrev 2018-02-06 18:54:24 följande:

    Ja visst. Med den logiken kan man släppa loss dem på stan eller nattklubb själva också, de fattar ändå inte vad de gör och ser.

    Ska de sluta spela det igen vid 7-8 års ålder när de börjar fatta mer och mer vad det går ut på?


    Du kanske skulle engagera dig i vad de spelar i stället för att hitta på skit.

    Spela GTA och låta barnen åka olika fordon är inte farligt så släpp telefonen och sitt med och se till att de bara håller sig till de snälla bitarna är inte så svårt. Men visst gnäll på nätet om något man inte vet något om är lättare. Så du kan surfa ostört.
  • Don3
    Sannive skrev 2018-02-06 20:05:47 följande:
    Kan inte svara för den du riktar dig till, men jag vet vad det är för spel då både jag och min man spelar mycket dataspel här hemma. 

    Det finns andra, mer barnvänliga spel där man kan åka omkring i fordon om det nu är det man vill att ungarna skall pyssla med och det är inte spelande i sig som jag ifrågasätter utan valet utav spel. 

    Jag ställer frågan här för att se vad den generella åsikten och jag står för min egen personliga åsikt och kommer att prata med ledningen på skolan om det här för att se hur vi skall förhålla oss till det.
    Vi ser en trend i barngruppen i hur de förhåller sig till varandra och i hur de leker med varandra och det är inte en possitiv trend. 

    Jag håller med dig om att föräldrar skall sitta med sina småttisar när dessa spelar, men vi vet nog alla att detta sker kanske bara i de bästa av världar medan sanningen är att föräldrarna tänker "Hur farligt kan det vara..?" och sedan får vi som tar hand om barnen under dagarna hantera de "lekar" som klart kan spåras tillbaka till det spel som det gäller.
    Kan du nämna något spel där man kan köra samma mängd fordon i en öppen värld?

    Spelet har en ålders rekommendation av en anledning sen att stora delar av spelet är harmlöst verkar många speciellt mammor som inte spelar själva ignorera. Spelar man GTA tillsammans med sina barn är det inga problem. Att man som barn tycker action i alla former är häftigt och härmar det när man leker är inget konstigt det har gjort långt före barn spelare GTA, så det kommer lika mycket från tecknade filmer som innehåller slagsmål eller barn filmer.

    Det stora problemet är inte spel utan dålig uppfostran. Så det är kanske något ni skulle ge er på familjerna om istället så ni börjar i rätt ände men tyvärr får man inte det i dagens Sverige, de kan ju bli kränkta.

    Så i sak är vi nog rätt överens men detta att peka på spelet som problemet stör mig. Detta de den stora skaran av forskning på området pekar på att spel med våld och våld i verkligheten inte har något samband.
Svar på tråden GTA vs. 6åringar