Inlägg från: Anonym (Vim) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vim)

    GTA vs. 6åringar

    Det låter helt sanslöst för att vara ärlig. Trodde inte man kunde vara riktigt så dum faktiskt. Skulle inte låta min 13-åring spela det heller.

    Man har ju till och med forskat på påverkan av våld och sett att det går rätt fort att avtrubbas till och med som vuxen, knappast nåt vi behöver mer av i samhället.

  • Anonym (Vim)
    Don3 skrev 2018-02-06 18:48:16 följande:

    Skulle inte tro en sexåring förstår handlingen utan mest åker runt i olika fordon. Så det handlar inte om vad man spelar utan hur man spelar det.


    Ja visst. Med den logiken kan man släppa loss dem på stan eller nattklubb själva också, de fattar ändå inte vad de gör och ser.

    Ska de sluta spela det igen vid 7-8 års ålder när de börjar fatta mer och mer vad det går ut på?
  • Anonym (Vim)
    nerhkors skrev 2018-02-06 19:34:35 följande:

    För det första Hitler mamman så är det inte upp till dig att diktera vad andra ska göra hemma hos vilka spel och filmer dom tillåter sina barn att se ,även fast det gör dig sur så kan inte du diktera över allt och alla lilla fascisten

    Sen är det konstigt att du jämför ett tvspel med alkohol och cigaretter

    Skulle jag höra nån rabiat mamma sitta och skrika och kräva vad allas barn minsann ska få se hade jag gått emot bara för att jävlas


    Hahaha! Snacka om aggressioner. Jag gissar att vi identifierat en som låter sina småbarn spela GTA ;,D

    Du upplever inte att du blir explosiv av dina spelval?
  • Anonym (Vim)
    Sannive skrev 2018-02-06 19:42:44 följande:

    HAhahahaha!! Rätt explosiv och ett härligt "färgstarkt" språk och ordval!!


    Ja. Det är sällan man ser det sådär pang bom helt utan minsta försök att låta vettig :O
  • Anonym (Vim)
    gergego skrev 2018-02-06 22:03:24 följande:

    Så du ska alltså bestämma över alla barn och vad dom spelar ts?


    Läs vad de som har barn har att säga, som mammalovis. Istället för att prata om ankläppar och annat konstigt i sammanhanget. Jag vet också flera barn, eller alla de som spelade för mycket faktiskt, som definitivt formades av det de såg i vuxenfilmer och våldsamma spel.

    Att leka våldsamt på barns vis eller att leka krig är det inte bara pojkar som gör, nu vet du det också.

    De ?undersökningar? som gjorts som ska peka på att det är ok har väl varit självskattningar, eller hur? Och har de utgått från GTA? Och du har ju inga tecken på förnekelse till exempel...?
  • Anonym (Vim)
    gergego skrev 2018-02-06 22:38:19 följande:

    Detta ämnen har man debatterat i många år och omfattande studier visar på att spel inte påverkar , jag har forskningsresultat som stödjer mina påstående , vad har du? förutom ankläpp och blonderings medel


    Är mobbing din specialité? Du verkar inte ha nån annan talang.
  • Anonym (Vim)
    Sannive skrev 2018-02-07 07:39:53 följande:

    Forskning visar resultat åt båda hållen ... Själv kan jag just nu bara se hur det direkt formar dessa 6 år gamla barn i deras förhållningssätt till varandra, i deras lekar, i deras språk och deras generella attityd. 

    www.raddabarnen.ax/vad-gor-vi/barnens-internet/digitalt-spelande/aldersgranser-pa-spel

    www.expressen.se/nyheter/barnpsykolog-jamfor-valdsspel-med-porr/

    www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/vald-och-sex-i-barns-datorspel

    www.su.se/om-oss/press-media-nyheter/pressmeddelande-arkiv/unga-pojkar-som-spelar-v%C3%A5ldsamma-dataspel-v%C3%A4njer-sig-vid-v%C3%A5ldet-1.135381


    Har samma upplevelse, både av när jag själv var barn och idag. Har tyvärr en kompis som är en sån förälder som låter barnen se eller spela både för mycket och för våldsamma spel. Föräldrarna är oförstående till varför andra lägger sig i och är sura på förskolan som påpekar att det enda barnen pratar om är spel och hur man slåss, de har ofta svårt att komma in i de andra barnens lek på grund av det. Jag får bita mig i tungan för att inte vara för tydlig med hur jag känner.
  • Anonym (Vim)
    ja men va fan skrev 2018-02-07 16:07:57 följande:

    Ok, lättare att låta dem få sin vilja igenom med andra ord.


    Ja, du vet väl att för bara en generation sedan, före några lät småbarn skjuta folk i huvudet med skickliga animationer så var varenda unge omöjlig! Bäst mådde de som fick se på thrillers, splatters och skräck innan nattning :D The logic!
  • Anonym (Vim)
    ja men va fan skrev 2018-02-07 16:07:57 följande:

    Ok, lättare att låta dem få sin vilja igenom med andra ord.


    Ja, du vet väl att för bara en generation sedan, före några lät småbarn skjuta folk i huvudet med skickliga animationer så var varenda unge omöjlig! Bäst mådde de som fick se på thrillers, splatters och skräck innan nattning :D The logic!
  • Anonym (Vim)
    Loghter skrev 2018-02-07 16:21:43 följande:

    Får jag fråga dig en sak, inget elakt men lider du av schizofreni? Du verkar ha väldigt svårt att skilja mellan verkligheten och fantasi


    Ändå jag förstår att det är vänligt menar eftersom du verkar vara en så mysig och eftertänksam person, skulle aldrig tro nåt sånt om dig. Svaret är i alla fall nej. Vet du ens vad det är?
  • Anonym (Vim)
    Loghter skrev 2018-02-07 16:31:58 följande:

    Spelade Doom när jag var 8 morsan var helt rabiat så farsan tog med mig ut och skött =P ville inte skjuta igen fören jag blev 14

    Så gör vi på landet med barn som tror vapen är lek eller nåt kul, dom lär sig skillnaden och dom kommer få en livs läxa och en chock när rekylen biter tillbaka, det är en enorm skillnad och man känner inte den kraften i ett Spel 

    Suck storstadsbor är konstiga och deras ideer är underliga ,vi kör mer med praktisk uppfostran


    Joag kommer från en by med 15 invånare och 15 mil till närmsta stad. Riktig storstadsbo ;) Vapen (jaktvapen) fanns i de flesta hus i byarna omkring men... snälla påminn hur detta skulle ha att göra med våldsspel? Jag kan inte se fördelarna med dem.
  • Anonym (Vim)

    Och du har läst två år på en utbildning som är fem år? Det betyder att vi har ingefär samma teoretiska kunskap där. Men eftersom jag också har psykologer i min nära krets så vet jag att de i första hand bara är människor - olika. Är detta en tävling i umgängeskretsar nu också?

  • Anonym (Vim)
    oreali skrev 2018-02-07 22:28:03 följande:

    Du förstår inte ens att man inte kan starta en mening med "och" =P

    Nej du har inge vänner som är psykologer, du är ett wt och dina vänner är wt om man vill köpa hembränt är du säkert en expert .Men när det kommer till hur barn reagera på våldsamma tv spel så räknas inte din åsikt 


    Jag tycker synd om de som inte håller med dig i verkliga livet. Du är i sanning en obehaglig person.
Svar på tråden GTA vs. 6åringar