• oshark

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Jagerika skrev 2018-12-18 13:11:53 följande:

    Saken är att min sambo jobbar sent idag, i morgon och på torsdag så får se om gan är pigg när han kommer hem men ska absolut försöka :D


    Ah. Hoppas på ÄL idag då!
  • oshark
    LJosefine skrev 2018-12-18 19:06:23 följande:

    Skrev detta igår och tänkte uppdatera lite!

    Igårmorse kom där lite blod vid toabesök, därefter - Ingenting! Inte blött nånting efter det, och jag tog ett gravtest imorse som visade negativt.

    Fattar noll.... antingen så har mensen inte satt igång på riktigt (dock har den gjort det månaderna innan) eller så är det för tidigt för ett gravtest.

    Blir galen!!!


    Hur säker är du på ÄL-dagen? Är det två veckor efter ÄL borde ju gravtest kunna visa positivt, men vet de som inte fått plus förrän några dagar efter BIM, så inte omöjligt förstås. Du tempar inte?
  • oshark
    LJosefine skrev 2018-12-18 20:03:30 följande:

    Detta är 2-5e december, tycker de visar ÄL rättså bra?

    Nej tempar inte. Kör bara en Flow och har testat ÄLstavar 2ggr.


    Ok. De ser ju ganska tydliga ut. Så du borde haft ÄL kanske den 6e då I vilket fall du är på ÄL+12, vilket kan ge utslag på gravtest men finns också en chans att det inte gör det. Jag skulle vänta två dagar till och om inte mensen kommit ta ett nytt test.

    Tempning gör ju att man vet att ägget lyckats släppa (det kan inte ÄL-test bekräfta) och så får man ett ännu lite bättre hum om när.

    Vet du hur många dagar du haft mellan ÄL och mens förut?
  • oshark
    Jagerika skrev 2018-12-19 06:41:26 följande:
    Okej fel av mig IDAG har jag ÄL! Trodde igår men idag har jag verkligen den där ÄL-känsla och det värker bara jag sitter ner!! Blev inget sex igår som jag misstänkte men ikväll så ska jag försöka! :D så Bim är nu 3:e januari :)
    Håller tummarna! Och även om ni inte får till det så tycker man ju att någon simmare borde överleva sen i måndags..
  • oshark
    Jagerika skrev 2018-12-19 17:08:18 följande:

    VI FICK TILL DET!!!! Fatta om jag är glad!!! Han jobbar kväll men kommer alltid hem och äter och duschar innan han ska iväg och sälja julskinkor till folk runt om på bygden. Men idag började han senare så han riktigt slängde sig på mig direkt när han kom hem <3 så nu kan vi inte göra så mycket mer än att vänta!! Jag tycker iallafall det verkar väldigt lovande denna månaden. Denna månaden sexade vi ju ÄL-5,ÄL-4,ÄL-2 och på ÄL :D månaden innan fick vi till det ÄL-5,ÄL-4,ÄL-3 enbart och man vet ju aldrig om ÄL kanske är senare eller tidigare. Oktober fick vi enbart till det ÄL-5 och på ÄL så varje månad blir lite bättre :D


    Skitbra!!
  • oshark
    Sirest01 skrev 2018-12-20 18:35:29 följande:

    Behöver skriva av mig lite. Förra månaden kom mensen på dag 40, 10 dagar sen var den. Nu är jag på cd 42 och ingen mens än. Negativt test cd 37. Har inga känningar att mensen är på g eller så. Ibland kan jag känna typ som mensvärk men ändå inte sån mensvärk som jag brukar känna innan den kommer. De senaste gångerna har jag även blivit öm i bröstvårtorna innan mensen, men inget sånt känner jag heller. Är så frustrerande att inte veta! Jag har ingen aning om eller när ägglossning skett, har tagit äl test i 3 månader men aldrig fått nått positivt sådant. Jag kanske inte har nån ägglossning? Förra mensen varade 3 dagar och jag hade väldigt lite mensvärk, den brukar vara 5 dagar och med mer värk. Sen jag slutade med p piller så har mensen kommit några dagar tidigare för varje gång än föregående cykel. Vet inte vad jag ska göra? Eller kan man göra nått? Bara att vänta eller?


    Just nu tror jag bara det är att vänta. Eventuellt kan du ju kontakta gyn men eftersom det är jul lär du ju tyvärr inte hinna få en tid innan årsskiftet.

    Nästa cykel skulle jag rekommendera att börja tempa, om det passar din livsstil. Jag fick ÄL CD32 min förra cykel, men då visste jag iaf att jag inte fått någon ÄL innan det och behövde inte gå runt och undra eller gravtesta i onödan.

    När jag inte hade fått ÄL på CD32 ringde jag gyn och fick en tid samma vecka för en allmän undersökning. Sen kom ÄL samma natt mem jag gick dit ändå för jag ville prata med dem. Fick ett VUL där de kunde se att jag haft ÄL och allt såg bra ut. Så det kan ju vara värt att fundera på till januari om det fortsätter så här.

    Hur brukar dina cykler vara annars? Har du nyligen slutat med hormonella preventivmedel?
  • oshark
    Sirest01 skrev 2018-12-21 06:53:51 följande:

    Jag har funderat på att börja tempa, men väntar med det till efter mensen kommit. Det är så tråkigt att vänta o inte veta vad som händer :p Jag slutade med p piller i augusti, å det är ju faktiskt inte så länge sen även om det känns som evigheter. Min cyklar har varit väldigt olika än så länge men för varje gång har mensen kommit tidigare än föregående, förutom den här cykeln då. Jag förväntade mig att den skulle komma tidigare.

    Tack för ditt svar :)


    Jag slutade också med p-piller i augusti och känner att det nog inte var förrän cykel 4 som min kropp börjat bli sig själv igen. De första tre cyklerna var alla runt 30 dagar (33, 29 och 27) men med ÄL helt olika (CD27, 20 och 17). Cykel fyra var 43 dagar med ÄL CD32 som sagt. Under ett p-pillerstopp för 7 år sen hade jag mens ca var sjätte vecka.

    Så jag skulle nog försöka tänka att kroppen fortfarande håller på och letar efter vad som är normalt för den själv, och sen på CD1 börja tempa.

    Håller tummarna
  • oshark
    Anonym (Lillan3) skrev 2019-01-19 11:29:37 följande:

    Hej tjejer !

    Till er som redan har ett barn sedan innan , när ni hade ÄL o hade mys , spelade någon roll när på dygnet ni hade mys , misstänker nämligen att jag har ÄL mitt på natten ... man kanske ska vakna o ha mys då ? Va tror ni?


    Vad jag förstått är det vanligast att man har ÄL mitt i natten. Men det spelar ju egentligen ingen roll för det bästa är om spermierna redan finns där och väntar på ägget. Så så länge du har sex dagarna innan och damma dag kommer det finnas spermier där. Sen brukar de ju säga att man ska ha sex dagen efter också för säkerhets skull då ägget lever i 24h.
  • oshark
    Sirest01 skrev 2019-01-23 22:11:37 följande:

    Tack för ditt svar! Känner mig lite fånig som frågar men kände att jag vart tvungen att fråga för är lite osäker av mig. :)


    Jag ringde gyn när jag inte fått ÄL på CD32, så om det har gått över 70 dagar sen du hade mens är du absolut inte fånig!

    Ring och säg att du vill komma in på en gynundersökning för du har inte haft mens på 70 dagar.
  • oshark
    Anonym (L) skrev 2019-01-25 15:23:44 följande:

    Någon som kan ge mig ett bra råd.... Jag hade positivt äl-test och äl-sekret i onsdags, då hade vi sex. Igår va testen negativa och kunde inte märka av äl-sekret men vi hade iaf. Sex.

    Borde vi ha sex idag med eller räcker det med i onsdags och igår? Innan positivt äl .test osv. Så va det i söndags som vi hade sex senast (innan ägglossning dvs.)


    De flesta appar och så rekommenderar även en dag till. Ägget kan ju släppa lite senare.

    Personligen är det ingen idé för mig. Jag får positivt ÄL -test, sen negativt och dagen efter det negativa testet är min livmoderhalstapp stängd så de skulle inte komma in även om de försökte
  • oshark
    Sirest01 skrev 2019-01-29 10:30:23 följande:

    Har nu varit i kontakt med gynekologimottagningen (som var väldigt svår att få tag i, ringde i flera dagar). Men de vill inte ta emot mig förrän mensen är minst 6 månader sen! Typ i maj då?! Om jag vill vända mig till en privat så ligger den 10 mil bort :/


    Men va? Vad är det för undersökning du vill ha? Bara "vanlig" PCOS (dvs VUL och sen eventuell uppföljning på det)?

    Jag fick komma in på en vanlig gynundersökning när min ÄL var två veckor sen!

    Antar att du bor någonstans där du inte kan "shoppa runt"?
  • oshark
    Värphönan skrev 2019-01-29 20:48:33 följande:

    Så det är runt BIM som den sjunker igen om man inte är gravid? Har nyss börjat tempa så känner att jag har otroligt dålig koll på det där. Hade en tydlig höjning efter äl iaf 


    Exakt.

    Tempen höjs med ca 0,3-0,5 grader efter ÄL. Den kan hoppa lite upp och ner men ska inte gå under CL (cover line) vilket är medeltemperaturen om man räknar både före och efter ÄL.

    Enda sättet att se på tempen att man är gravid är att den inte sjunker tillbaka ner under CL strax före/på/efter BIM. I lutealfasen är alla olika och tempen har inte ett specifikt mönster den följer för alla gravida.
  • oshark
    Sirest01 skrev 2019-01-29 21:22:29 följande:

    Jag vill bara kolla upp varför jag inte fått mens än. Har hört att det är svårt att få tid här där jag bor. Men jag vill verkligen inte vänta sex månader! Nä jag bor i en litet samhälle men finns större kommuner runt om så ska kika om det finns nån omkring som vill ta emot mig, annars får jag väl åka dom där 10 milen... Vårdcentralen är inget alternativ det var dom som sa att jag skulle kontakta gyn.


    Ja gör det!

    Första steget i att kolla utebliven mens tror jag är VUL. Då kan man se om ÄL är på g eller precis har varit. Man kan även se om man har sk pärlband som är karaktäristiska för PCO/S.
  • oshark
    Nachosen skrev 2019-01-30 20:43:31 följande:

    Hej! Har varit lite tyst från min sida ett tag. Väntar på nästa äl som är beräknad till 6/2. Så är i den här eviga väntan mellan äl och bim igen. Första målet är att få ett positivt ägglossningstest och sen plussa på riktiga testet.

    Jag och sambon har ett stabilt förhållande men är varken förlovade eller gifta. Han tycker inte att det spelar nån roll men jag hade egentligen velat gifta mig innan barn, men vill inte vänta för länge med att skaffa första barnet. Är det nån mer som är i liknande sits eller som kan relatera?


    Nu är vi redan gifta men jag brydde mig faktiskt inte så mycket. Min man däremot är väldigt traditionell av sig på det planet (vilket är lustigt eftersom han inte är det annars, kan ha att göra med att han är utlänning) så han hade nog insisterat på att vi iaf skulle vara gifta innan barnet kom

    Fördelen med att vara gifta är ju att det blir mindre strul med faderskapsbevisandet. Har kompisar som inte varit gifta när de fått barn som tyckt det varit en väldigt irriterande process.
  • oshark
    Sirest01 skrev 2019-02-12 17:25:44 följande:

    Nu har jag äntligen fått tid hos en gynekolog, hos en privat. Efter lite googlande hittade jag en som är något närmre (ca. 7 mil dit) men som ligger i mina hemtrakter, vilket känns skönt. Fick tid om två veckor och längtar nästan dit :p Skulle inte förvåna mig om mensen kommer nu bara för att jag bokat en tid!


    Även om den kommer så åk dit! För så här långt emellan är inte normalt, oavsett om den kommer eller inte. Alltid skönt att få prata av sig och kolla det de kan iaf.
  • oshark
    Sirest01 skrev 2019-05-12 10:43:18 följande:

    Jag har läst mkt om pcos och Provera. Håller med dig om att det är tråkigt att det skrivs ut medicin mot allt utan att grundligt ta reda på orsaken. Jag har gjort tester för att kolla hormonnivåer och sköldkörteln men allt ser bra ut.

    Enligt min gynläkare så ska jag ta Provera året ut och har jag inte blivit gravid då så kommer vi gå vidare. Men problemet är att det inte går att blir gravid när man tar Provera, jag har ju fortfarande ingen ägglossning utan Provera ger en slags fejk ägglossning. Undrar hur han tänkt att jag ska bli gravid? Jag är bara så less på det just nu. Just nu orkar jag inte, och min sambo är inte engagerad för fem öre... När jag försöker prata om det med honom så försvinner han typ, tittar på telefonen ist eller nått sånt...så nä jag tar en paus nu.


    Ja, är inte Provera för att framkalla mens? De har inte föreslagit letrozol? För att framkalla ÄL efter den Provera-framkallade blödningen?
  • oshark
    Sirest01 skrev 2019-05-12 13:09:40 följande:

    Jo han pratade om det men inte förrän i slutet av detta året... Så jag måste ändå vänta tills dess.


    Men va? Varför då? Provera gör ju ingenting för att kicka igång ägglossningen så om den inte nollställs av blödningen, vilket den helt klart inte gör, borde de väl pröva Letrozolredan nu? Eller finns det någon medicinsk anledningsom ligger bakom?
  • oshark
    Sirest01 skrev 2019-05-12 18:19:35 följande:

    Tyvärr visste jag ju inte detta när jag var där och fick Provera utskrivet, utan det har jag läst mig till i efterhand. Jag hoppades på att Provera skulle kicka igång systemet och att det sedan skulle fungera av sig själv men så verkar inte fallet och jag vet inte vad jag ska göra nu. Gynläkaren sa att jag ska ta Provera året ut och om jag inte är gravid då så skulle jag återkomma, men vem orkar vänta tills dess?


    Men gud vad konstigt. Jag har inte PCOS, men har haft oregelbundna cykler efter p-pillerstopp och när jag gick till min gyn på CD52 utan ÄL fick jag Primolut Nor och Letrozol direkt. Hon gjorde inte ens någon "utredning" utan konstaterade att jag intr har PCO eller PCOS men helt klart behöver hjälp att ägglossa. Sa "jag skriver ut båda till dig så får du välja om du vill se om kroppen kickar igång egen ÄL efter Primolutblödningen eller om du vill ta Letrozol direkt". Tog Letrozol och är nu gravid i v 8. Hade försökt sen augusti och gick till gyn i februari så hade inte gått ett år.

    Det finns ingen annan du kan prata med? Låter ju helt urbota korkat (av dem) att du ska "pröva" nåt i ett år som beviserligen inte funkar.
  • oshark
    Jagerika skrev 2019-08-08 13:13:10 följande:

    Tack så jättemycket!! Fick positivt på ett testa tidigt, svagt men det gick både ta bilder och filma och alla mina vänner såg <3 så fort jag får på digitala så kan jag visa, för upplösningen här är skit xD ja jösses vad glad jag är, men kommer nog bli gladare när digitala visar! Har Bim idag <3


    Grattis!!!
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet