• oshark

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Mullbär skrev 2018-08-03 04:30:13 följande:

    Ja det har inte blivit nånting här ännu, 4 försök passerade (månader).
    Känner mig kluven, försöker liksom intala mig att vi kanske ändå inte vill ha barn men är ganska säker på att det är för att jag inte ska känna mig besviken, ett sätt att skjuta det ifrån mig.. Är en sån som oroar mig för allt möjligt..
    Funderar på om min övervikt spökar lite kanske, vet det gör det svårare o även en liten viktnedgång kan öka fertiliteten dramatiskt.. Så när min semester är över blir det tillbaks till strikt mat-&motionsschema för att minska i vikt, vilket är skönt oavsett såklart.. Men frågan är om vi borde vänta med att försöka bli gravida medans jag kör strikt, vill gärna ligga på under 1000 kcal intag per dag så ja.. Kanske ba ge upp bebisverkstaden resten av året o fokusera på att gå ner i vikt, o sedan testa nästa år.. Men hade så gärna velat ha barn innan jag fyller 30, eller åtminstone bli gravid innan jag fyller 30..Men det lär ju inte hända (sista månaden nu då för det).. Det gör mig otroligt ledsen.. Jag har inte några stora drömmar eller önskemål i livet, är nöjd med medelmåttighet och rimlig levnadsstandard, men jag vill hemskt gärna bilda familj med min man.. Så jag vet inte, kluven som sagt.. 


    Hej,

    Jag måste bara skriva även om det var ett tag sen du skrev - men jag hoppas du inte började äta mindre än 1000 kcal per dag? Om du inte är väldigt liten (både kort och smal) är under 1000 kcal per dag troligtvis alldeles för lite och rent av farligt! 

    Hur går det för dig? Du får gärna skriva till mig om du vill prata viktminskning (eller nåt annat).

    {#emotions_dlg.flower}
  • oshark
    Jagerika skrev 2018-09-29 21:14:31 följande:

    Mensen kom idag :( fan att det ska ta sån tid! Nästa månad blir 10:de försöket


    Vad tråkigt! Hoppas oktober är er månad!
  • oshark
    Agilaolle skrev 2018-09-30 11:45:47 följande:

    Som vet har mer kol på dessa ägglossnings stickor ? Har jag ägglossning på den tredje uppåt? Försöker blir gravida

    Igen efter ett missfall i juli.


    Jag vet inte hur du har tagit de här stickorna - är det en per dag, flera samma dag, osv - men om du tagit en per dag skulle jag gissa på att du ägglossat efter sticka tre.

    Du har ju en klar stegring och sen en sänkning igen, så du har troligtvis bara missat peaken. Tempar du för stt se om du faktiskt ägglossat?

    Jag provade ÄL-stickor första gångenden här cykeln, hade fyra som inte var positiva men där man ändå såg att de blev starkare, sen ett positivt och sen ett ganska starkt men negativt. Tog ett om dagen på eftermiddagen ca 14. Fick en temphöjning dagen efter det sista testet som har hållit i sig så NC har satt ut min ÄL till dagen efter det positiva testet.
  • oshark
    JenniB skrev 2018-09-30 07:36:14 följande:

    Gjorde ett digitalt idag på BIM+1 och blev så himla glad när det visade de fina orden! Men även om jag inte kunde varit lyckligare vet jag hur ni som fortfarande försöker känner er! Jag håller tummarna stenhårt och hoppas att även ni får uppleva det här snart.. <3


    Stort grattis! Så kul!! <3
  • oshark
    Agilaolle skrev 2018-10-01 07:27:17 följande:

    #995 jag har tagit test vid ca 10-11 tiden på fm och alla förutom en är varje dag, nej jag tempar mig inte. Men ägglossning har vi set och konstaterat hos gyn att jag har fått alla andra månader hitils. Men att jag släpper senare än vanligt


    Ok. (Man har ju dock ofta någon måmad om året så man inte ägglossar naturligt.)

    Har du testat att ta testen lite senare på dagen? Mina test rekommenderar mellan 10 och 20 då LH blir starkare under dagen (vad jag förstått). Så jag har testat att ta mina på eftermiddagen.

    Alternativt att när du ser en stegring som på sticka tre ta ett till test fyra timmar senare? Då kanske du får ett positivt.

    Men som sagt jag skulle gissa på att du haft ÄL på dagen för sticka 4 och att stegringen till positivt skedde på eftermiddagen för sticka 3 baserat på hur de ser ut och hur mina såg ut.
  • oshark
    Agilaolle skrev 2018-10-01 10:52:07 följande:

    Jo det vet jag men eftersom jag även har tagit Letrozol så lär jag ha får ägglossning och har även känt av den en del. Så ja tror också som du typ att jag nån gång på lördagen sticka 3 att jag släppte ägget eftersom på sön förmiddag var det mycket svagare. Får hoppas det tar sig nu. För jag och sambon har myst på flera gånger


    Håller tummarna
  • oshark
    Anonym (Neleda) skrev 2018-10-03 12:58:53 följande:

    Ingen mens än och har inga känningar alls idag...

    Men jag tror att jag kanske har klantat till mig lite, jag körde ju rosenrot denna cykeln och jag måste ha missuppfattat och började med dom när mensen var slut och körde dom i en vecka tills jag trodde att jag skulle få min ägglossning.

    Men tydligen ska man börja på cykeldag 1?! Så min mens och ÄL och allt kan ju ha blivit förskjutet av det??? Så nu har jag ingen aning om något, haha, bara vänta å se! Jag körde inga ÄL-tester heller för jag blev stressad av det så jag vet inte när/om jag hade ÄL :)

    Någon som testat rosenrot här som vill dela med sig av sin upplevelse av det?


    Jag har inte själv använt rosenrot men har beställt hem det för att eventuellt testa nästa cykel (går och väntar på mensen nu).

    Jag har läst om något enstaka fall där någon sagt att de fått en längre cykel av rosenrot/munkpeppar, men kommer inte ihåg det specifika så det kan ha varit kombinationen eller munkpepparn som gjorde det. Eftersom rosenrot ska göra ÄL tydligare (och ofta gör att den kommer tidigare enligt användare här på FL) tror jag dock att det är ganska ovanligt att det skulle skjuta på ÄL, och jag tror inte att det skulle göra det för att du började senare, snarare kanske så att kroppen inte hunnit reagera på rosenroten innan ÄL om du börjat senare. Men har som sagt ingen egen erfarenhet, har bara sökt massa på det här på FL. (Det finns massa trådar om rosenrot så kanske finns något svar om man söker runt. 

    Du kan ju också ha haft en av de ägglossningsfria cyklerna man brukar ha nån gång om året. Läser man om sånna står det att man ofta inte har PMS-symptom och att de är ofta längre än vanliga cykler.

    Jag gissar på att du inte tempar? (Det är ju bästa sättet att veta när man haft ägglossning, eftersom ÄL-tester inte funkar för alla och även om de funkar är de ingen garanti att ägget faktiskt lyckats släppa.)
  • oshark
    joannac skrev 2018-10-04 20:29:26 följande:

    Efter sjunde försöket gick det äntligen till slut! Nu väntar vi på en liten i juni! Fattar ingenting!


    Grattis!
  • oshark
    saijda skrev 2018-10-10 09:02:11 följande:
    saijda skrev 2018-10-10 09:00:46 följande:

    Okej det låter ju lovande, känner du av ägglossningen mer? Det är av den anledningen som jag inte har börjat med ägglossningstester tidigare, däremot är jag så trött på mina oregelbundna cyklar och aldrig veta till 100% när ÄL är :(

    Sex varannan dag hade inte gått för vår del, blivit för mycket stress och press :/


    Bifogar bild på mina cyklar sedan pillerstoppet.

    Först; gud vad tråkigt! 

    Sen; har du pratat med någon BM eller så efter missfallet? Jag har förstått att man kan bli oregelbunden efteråt, men du har ju haft flera oregelbundna cykler nu och 10 dagars diff är ju ändå ganska mycket?

    Jag testade ÄL-tester förra cykeln och gillade det. Men jag vet också att oddsen att vi ska vara i samma land (långdistans) vid ÄL är ganska höga, så jag blir inte stressad för det är ingen idé. Jag tyckte det var kul att jag kunde se en stegring och att sen se min temphöjning, men förstår att det lätt blir stressande om man bor ihop och känner att man "måste" ha sex för att stickan säger så. Förra cykeln var min andra efter pillerstopp, så jag var heller inte säker på om jag skulle ha lika lång follikulärfas - vilket jag sen inte hade - och ville testa med ÄL-tester för att ha lite koll iaf. Kommer nog även testa denna cykeln för nu har jag börjat med rosenrot och munkpeppar för att se om jag kan få lite tidigare ÄL (CD27 och 20 innan) och lite längre lutealfas (7 och 9-10 dagar) så då vill jag ju ha lite koll och se om de funkar. 
  • oshark
    saijda skrev 2018-10-10 11:33:17 följande:
    Tack så mycket uppskattar det verkligen!

    Jag var hos en läkare några dagar efter missfallet, men de sa inget speciellt. Men efter det har jag inte pratat med en BM. Jo jag har ju haft en del oregelbundna cyklar. Är orolig för att detta var ett missfall igen.. pga att cykeln är lika lång som missfallet jag hade i januari. Men ska nog kontakta BM och se vad de har och säga angående dessa diffningar :0

    Det låter väldigt intressant. Funderar på att börja med rosenrot först. Och se ifall det ändras något. Men behöver väl ÄLtester för att kunna veta när jag ska sluta med rosenroten?

    Är det försent att börja med rosenroten idag? Mensen började igår kväll.
    Jag började med både rosenrot och munkpeppar dagen efter mensen började, eftersom den började efter 23 på kvällen. Jag har förstått det som att man ska äta rosenrot till ÄL är bekräftad, men jag kanske har fel. Tempar man så bekräftas ju ÄL av en temphöjning. Tempar man inte får man väl gå på att man får ett negativt ÄL-test efter att man fått ett positivt antar jag?

    I mitt fall eftersom jag testade med ÄL-tester på eftermiddagen skulle det inte göra någon skillnad, för jag fick negativt ÄL-test igen dagen innan temphöjning och eftersom man tar tempen det första man gör blir det ju innan man tagit dagens eventuella piller :)
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet