Inlägg från: Anonym (suck) |Visa alla inlägg
  • Anonym (suck)

    Han slösar upp sina pengar och snyltar på mig

    Anonym (x) skrev 2018-02-11 13:16:48 följande:
    Har inte bra erfarenhet av kvinnojourer tyvärr. Har inte lust att bli hemlös.

    Vad tänker du göra då? Du har en man hos dig som snyltar på dig och som du inte vågar kasta ut, men du vägrar flytta eller kontakta myndigheterna. Så hur har du tänkt att bli kvitt honom?
  • Anonym (suck)
    Anonym (x) skrev 2018-02-11 13:32:24 följande:
    Vad ska soc göra? Att polisnmäla en sån här person vågar jag inte göra. Det är extremt farligt .

    Vad ska du göra då?
  • Anonym (suck)
    fornminne skrev 2018-02-11 13:45:57 följande:
    Då är den enda frågan som återstår varför du är kvar där. Inte roligt att (eventuellt) bli hemlös, men är lägenheten verkligen mer värd än ditt liv? Låter som en märklig prioritering. Dessutom måste du kanske ändå flytta så att han inte kan hitta dig. Även om han blir utkastad kan han ju dyka upp igen. Han vet var du bor, så du har inget att förlora på att bara ta ditt pick och pack och dra.

    Precis. Jag vill verkligen inte bli av med min lägenhet, men jag skulle hellre förlora den än mitt liv. Eller leva resten av mitt liv med en dåre under samma tak... Vem som helst i ts sits hade ju dragit för länge sen och sökt skydd om han nu är så farlig och det inte går att bli av med honom på annat sätt.
  • Anonym (suck)
    Anonym (x) skrev 2018-02-11 14:09:52 följande:
    Min erfarenhet är inte positiv. Soc gör ingenting. Helt värdelösa.  Har också mycket dålig erfarenhet av kvinnohus som själva får välja vilka dom vill hjälpa efter tycke och smak. Dom är ideela.

    Soc har hjälpt många människor. De är långt ifrån perfekta, men att påstå att de är värdelösa eller inte gör något är direkt felakigt. Tråkigt att du har dessa erfarenheter, men det är inte så för alla. Om det inte hade varit för Soc (och kvinnojouren och polisen) hade en av mina kusiner kanske inte levt idag. Hon hade också ett galet ex efter sig. Men till skillnad från dig stannade hon inte hos honom. Jag förstår att det inte är lätt för dig om du dessutom är sjuk. (Psykisk sjukdom / missbruk?) Men ingen kan hjälpa dig om du inte hjälper till själv.
  • Anonym (suck)
    Anonym (x) skrev 2018-02-11 14:26:41 följande:
    Tur för din kusin. Det finns allt för många exempel på fall där människor inte har fått hjälp. Jag är en av dom. Samma sak med kvinnohus. Dom är ännu värre.

    Jag har en väninna som har jobbat på kvinnojour. De har räddat många liv. Sen kan de inte rädda alla och man måste också vilja hjälpa sig själv. Sen är resurserna otillräckliga. Tyvärr. Men kvinnojourer är inte värdelösa för det, långt därifrån.
  • Anonym (suck)
    Anonym (x) skrev 2018-02-11 14:32:13 följande:
    Gav mig en lägenhet, men soc har inga lägenheter.

    Soc har lägenheter och andra boenden, däremot har de inga bostäder att dela ut bara sådär, för att någon vägrar skyddat boende eller annan hjälp.
  • Anonym (suck)
    Anonym (x) skrev 2018-02-11 14:33:57 följande:
    Det kanske dom har. Jag har  dock erfarenhet av FLERA och dessa är vidriga.

    Vad hände då?
Svar på tråden Han slösar upp sina pengar och snyltar på mig