Inlägg från: sobrio88 |Visa alla inlägg
  • sobrio88

    När ska man berätta om sin graviditet?

    Vi berättade för familjen ett par veckor efter plus på båda barnen, så ca v 7-9. Gick ut officiellt med det efter kub på första och vad som skulle varit kub på andra men då var jag feldaterad så det var visst v15 så kub-testet var för sent att göra med första hade jag inte kunnat vänta längre för jag fick grav foglossning i samma veva som kubtestet så jag blev sjukskriven från då och resten av graviditeten så det gick inte dölja.

    Grattis

  • sobrio88
    SofieJ skrev 2018-02-13 22:42:17 följande:

    KUB står för kombinerat ultraljud och blodprov. Det är ett test man kan göra för att räkna ut sannolikheten att barnet har ett kromosomfel. Flera olika parametrar spelar in, såsom storleken på barnets nackspalt, blodvärden och mammans ålder. Testet är gratis i vissa landsting efter 32-33 år när risken för kromosomfel ökar, men man kan även bekosta det själv om man vill :)

    Om du vill göra ett sånt test så tänk på att man bara får en sannolikhetsgrad till svar, inget definitivt ja eller nej.


    I vissa landsting erbjuds alla kostnadsfritt oavsett ålder. Jag blir 30 i år och har/skulle gjort Kub med båda barnen som är födda -15 och -17. 2014/2015 var det ett erbjudande till alla, men 2017 så var det att dom som tackade nej fick tid till ul i v14 för koll på fostret och för att man tidigare skulle upptäcka ev tvillinggraviditet så det är olika för olika landsting
Svar på tråden När ska man berätta om sin graviditet?