Inlägg från: Anonym (!!!???) |Visa alla inlägg
  • Anonym (!!!???)

    Hur ser ni på att SD vill ta ifrån etniska svenskar sitt medborgarskap?

    Eftersom moderaterna och sossarna snor SDs frågor en efter en trots att dom tidigare skrek "rasist" när SD tog fram dom så måste så klart SD gå vidare och komma med nåt nytt.

    Kastar man ut första, andra eller tredje generationens invandrare pga kriminalitet så är jag verkligen för förslaget. Att även verka för att folk som inte vill integreras dvs lära sig språket, skaffa jobb, betala skatt och acceptera kvinnors lika värde åker tillbaka är jag också för.

    Sen tror jag faktiskt det finns en del som vill tillbaka till sina rötter, sin släkt, sin kultur och varmare breddgrader och då ska vi väl inte motverka det utan hellre underlätta. Eller?

  • Anonym (!!!???)
    Anonym (What) skrev 2018-02-15 08:44:46 följande:
    Så du menar att en person som är född i Sverige, vars föräldrar även är födda i Sverige (morföräldrar födda i Sverige men farföräldrarna kommer ifrån ett annat land) ska kunna bli utkastade? Vart ska dom skickas? Till ett land som deras farfar lämnade för kanske 50 år sen? Ett land, ett språk och en kultur som man själv kanske inte har nån kunskap om?
    Kanske man skulle funderat över innan man begick brott....
  • Anonym (!!!???)
    Anonym (What) skrev 2018-02-15 10:05:06 följande:
    Alla som begår brott borde tänka sig för innan, oavsett nationalitet.

    Men jag förstår inte hur du tänker? Min ex man är invandrare, han kom hit dom anhörig till mig. Visst om han inte sköter sig, begår brott osv så skulle jag tyckte det var helt okej att skicka tillbaka honom till hans hemland.

    Men inte våra barn. Skulle de begå brott i framtiden så ska de straffas enligt Sveriges lagar, som alla andra. Men inte skickas till sin pappas hemland. Dom är svenska medborgare, födda och uppväxta i Sverige, biologiskt är dom till hälften svenskar. De har inget medborgarskap I sin pappas land, så det är inte ens säkert att de skulle va välkommen där.
    Om möjlighet finns så kanske barn med föräldrar från olika länder får dubbelt medborgarskap vid födseln vilket säkerligen underlättar hanteringen. Visst det löser inte problemet med att barnbarn till invandrare begår brott men kollar man statistik så brukar brottsligheten sjunka över tid ju mer integrerad släkten blir så det gör nog ingen större skillnad.

    Och begår dina barn brott så borde dom lära sig att ta konsekvenserna av sina handlingar. Ger brottet fängelse och Sverige har ett utlämningsavtal där vi låter dom avtjäna straffet utomlands och sen vid upprepad brottslighet så tar vi även bort medborgarskapet så kanske det får effekt. I dagsläget är Sverige ett skämt i brottslighet om man jämför med ex.vis Norge och Finland. Det är dags att agera. Finns en anledning till varför man inte vill ta fram statistik på brottslighet och invandring igen... Sanningen är alltför obekväm för vissa.
  • Anonym (!!!???)
    Anonym (What) skrev 2018-02-15 13:47:06 följande:
    Jag tycker att kommer du hit och inte sköter dig, ja då ska du skickas tillbaka. Men det funkar inte med dom som är födda i Sverige. Vi kan inte behandla medborgare födda och uppväxta i Sverige annorlunda bara för att de råkar har en utlandsfödd förälder.
    Tja,i Norges statistik visade det att norskfödda barn till invandrare så är andelen gärningspersoner 151% högre än övriga befolkningen så varför inte behandla dessa annorlunda när deras brottsbenägenhet är annorlunda?
  • Anonym (!!!???)
    Anonym (Principprogram) skrev 2018-02-16 09:07:25 följande:
    Men det är ju inte på något sätt samma sak som att inte kunna gå utan för dörren utan att bli utsatt för ett brott, du ser skillnaden eller hur?

    Jag har i alla tider hört berättelser som din, det är varken nytt eller unikt. Jag håller fast vid att din första beskrivning var en överdrift, om du vill få gehör för dina klagomål var ärlig med det som hänt er istället för att ta till överdrifter.

    Det förekommer, och har alltid förekommit brott, förövarna är i högre grad socialt utsatta unga män, så här det alltid varit. Större andelar av de socialt utsatta unga männen är idag födda i ett annat land än Sverige eller har föräldrar födda i ett annat land än Sverige. Knappast heller det något nytt.

    Att tro att Sd skulle minska den sociala utsattheten, bland svenska såväl som utlandsfödda, är bara dumt.

    Satsa istället på att minska den sociala utsattheten och osynliggörandet av unga män så kommer brottsligheten minska av sig själv.
    Jag skulle för att slippa alla påhitt om invandring vilja se hårda kalla fakta gällande brott och även invandringens reella kostnader och då menar jag allt från bidrag till behov av fler lärare, sfi, mer sjukvård, kriminalitetens kostnader, kostnader för en massa hedersrelaterad skit, pensioner till folk som knappt bidragit till skatter mm mm. Men det lär ju aldrig hända eftersom det skulle visa siffror som skulle vara så skrämmande att politikerna som ligger bakom besluten som lett fram till kostnaderna absolut inte vill visa upp dom idag för då skulle det vara game over för dom och SD skulle få egen majoritet.
  • Anonym (!!!???)
    Anonym (Det här handlar inte om invandring) skrev 2018-02-16 12:11:22 följande:
    Ja du, det förslaget skulle innebära att många många Sverigedemokrater och deras anhängare skulle få packa väskan.

    Sedan undrar jag hur någon på allvar kan tro att det skulle vara praktiskt genomförbart att kasta ut tredje generationens invandrare som begår brott.

    Enda "chansen" att det skulle gå att genomföra skulle vara om Sverigedemokraterna hade egen majoritet och gjorde Sverige till en diktatur.

    Låter det som ett lockande framtidscenario?

    Moderaterna och Socialdemokraterna är normala, demokratiska partier och har mycket, mycket lite gemensamt med SD. Det förstår alla utom de som vägrar ta in att man kan ta kraftigt avstånd från SD av helt andra skäl än att man vill ha en obegränsad invandring.
    Så klart så hakar du upp dig på just benämningen tredje generationens invandrare. Som jag nämnt så är dessa mindre brottsbenägna så det är ett mindre problem, men första och andra generationen däremot... Byebye... Och jag skulle inte bry mig det minsta. Värnar inte om kriminellt folk utan snarare om dom som råkat ut för deras kriminalitet.
  • Anonym (!!!???)
    Anonym (Aska) skrev 2018-02-16 12:42:24 följande:

    Fast det kan man inte göra. Det skulle i så fall innebära att SD får majoritet för frågan över två mandatperioder. Men det är i sig oroande att man ens tänker i de banorna och att det finns svenskar som så lättvindigt vill kasta bort demokratin.
    Fast i vissa länder var det lugnare innan dom fick demokrati. Rätt diktator kanske är bra för Sverige. Då kanske vi inte skulle ha den fulsoppa vi har idag.
  • Anonym (!!!???)
    Anonym (Sjukt) skrev 2018-02-16 14:36:23 följande:
    Samma här. En del fd kollegor innan jag pluggade vidare och 2 barndomskompisar som själva är första generationens invandrare. (Fast dom har bara röstat på dom i förra valet och tänker inte göra om det nu)

    Vem vill inte ta itu med gängkriminalitet, jag stör mig sjukt mycket på att det ursäktas med socioekonomisk utsatthet från en del håll. Men som sagt, en diktatur är miljoner ggr värre än kriminalitet i förorter.

    Jag blir så förbannad på att sverigedemokrater anser sig ha att göra med om Kalle Eriksson är gift med en kvinna från Uganda eller om Lisa Nilsson har barn med en muslim och dom firar både jul och ramadan. Om Urban Eriksson vill utforska buddhism eller om Stina och Lina tycker det ska få finnas moskéer såväl som synagogor och kyrkor i Sverige. Att Svenska kyrkan är antirasistisk och del av en global, kristen gemenskap.

    Det är ingen som tvingat dom att bli muslimer men själva vill dom tvinga alla att inordna sig under vad DOM tycker är ok.

    Helt sjukt provocerande och det är inga demokratiska värderingar alls utan totalitära. Sverigedemokrater har mer gemensamt med Stalin än självaste Vänsterpartiet.
    Själv stör jag mig mer på alla kvinnor/flickor som behöver skyla sitt huvud och som inte kan bada eller vara med på gymnastik pga religion och dom finns överallt idag. Och alla problem som judar har i Malmö... Jisses vakna upp. Sånt kanske du vill tolerera i ditt Sverige, men det vill inte jag i mitt. Religion är djävulens påfund om du missat det.
  • Anonym (!!!???)
    Anonym (Det här handlar inte om invandring) skrev 2018-02-16 16:14:53 följande:
    Ja, så tycker säkert SD:s sekteristiska kärna men det kan du ge dig fan på att knappast några av alla de övriga människor som enligt opinionsmätningarna sympatiserade med partiet för ett eller ett par år sedan gör.

    En väldigt stor del av dem var säkert ganska okunniga om vad SD egentligen står för utan angav dem som alternativ i opinionsmätningarna enbart för att de ville ha en mer reglerad invandring än vad vi hade hösten 2015 .
    Du verkar inbilla dig att det kommer gå dåligt för SD i valet. Förbered dig på att bli rejält besviken... 
Svar på tråden Hur ser ni på att SD vill ta ifrån etniska svenskar sitt medborgarskap?