• Rikard

    5-åring kräver att få veta hur barn blir till.

    Säg som det är. 

    Våra egna barn nöjde sig med en mycket enkel men korrekt beskrivning. "Pappan stoppar sin snopp i mammas snippa så kommer en spermie från pappan till ägget som finns i mamman."
    De var ändå mer intresserade av bebisen, som väl låg dem närmare.

  • Rikard
    Anonym (Va?) skrev 2018-02-16 22:05:28 följande:
    Hur menar du nu? Varför skulle de inte kunna bli föräldrar? Är föräldrar endast biologiska i din värld?
    Om frågan är hur barn blir till är den rimliga förklaringen den biologiska. Då handlar det om en man och en kvinna, en spermie som möter ett ägg, antingen genom ett samlag, en insemination eller i ett provrör. Det finns idag ingen annat sätt som barn blir till på.
    Även barn till samkönade par är ett resultat av en spermie och ett ägg. I framtiden kan man kanske klona människor och då får man väl inbegripa den förklaringen också, men där är vi inte än.

    Frågan vad som gör någon till förälder eller vad som gör en grupp människor till en familj är något helt annat. 
  • Rikard
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 07:47:57 följande:
    Jag minns den frågan från ngn av döttrarna i tidig ålder.......och jag viftade nog bort den.......egentligen och aldrig kom den upp igen. Den andra dottern frågade aldrig. De lär sig ju ändå lyckligtvis på ngt vänster och det fungerar Idag när flickorna är vuxna brukar jag skoja och säga att jag sa -"Ni vet bina som åker till blommorna och får "grejsimojs" på fötterna och så åker de till nästa blomma".......vill ni veta mer så fråga pappa
    Alltså tramsar folk verkligen med såna här förklaringar 2018?
    Varför säger ni inte bara som det är?
  • Rikard
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 09:29:26 följande:
    Ja men gör du det för dina barn. Förklara samlagets funktion och medan du är i farten så förklara detta med masturbation också! Lycka till.
    Det är redan avklarat. Inga problem alls att förklara sådana här saker för små barn. De har inte samma låsningar som vuxna. 
    Vi har dock aldrig förklarat och berättat om sex eller hur barn blir till utan att barnen har frågat. När de är små nöjer de sig med väldigt enkla förklaringar. Som sagt är det själva bebisen som är mest spännande för dem. De var ju nyss själva bebisar, men minns inget av det.
    Nu när de blir lite större och skulle kunna ta emot mer ingående förklaringar är det inte längre oss föräldrar de vänder sig till.

    Med tramsförklaringar och hummanden för man bara vidare ett osunt hemlighetsmakeri.
  • Rikard
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 09:40:17 följande:
    Ja vem vet var kunskapen kom ifrån. Liksom känns som ngt helt naturligt UTAN att föräldrarna behövde undervisa. Det här med snopp/snippa och lära barnen känns väldigt modernt och det har ju fungerat i sekel efter sekel utan det incestuösa inslaget. Skulle min pappa satt sig ner med mig och talat om snopp/snippa och samlag så hade jag sannolikt inte haft barn idag utan suttit på ett "hem" och varit "eljest".
    Men nu får du väl ge dig!
    På vilket sätt är det "incestuöst" att berätta hur ett barn blir till?
    Och varför skulle det leda till institutionalisering av dem som får detta förklarat för sig?

    Mina föräldrar berättade för mig. Jag är nu en vuxen man med egen familj som rör sig fritt bland andra människor. Läskigt va?!
  • Rikard
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 10:40:07 följande:
    Så du menar att du förklarat dessa fenomen för dina SMÅ barn? Men VARFÖR? Vill du ge småttingarna mardrömmar? Läs en saga för din lilla treåring istf att gaffla om spermier och snippor.
    Varför inte?
    Varför skulle det ge dem mardrömmar?
    Vilka konstiga föräldrar är det som inte kan ge ett rakt svar på hur barn blir till?
    På vilket sätt tror du att hemlighetsmakeriet gör barn till mer harmoniska människor?
  • Rikard
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 10:43:22 följande:
    All respekt till er och era barn som tillkommit genom IVF! Underbart att det finns..........MEN ni börjar väl inte förklara hela detta fenomen när era barn är späda? Kanske behöver ni inte ens prata om det förrän de är vuxna? Kanske aldrig?
    För spädbarn behöver man inte förklara så mycket. Dessutom är det oklart om de ens förstår vad man säger. Men varför skulle man inte förklara när de är stora nog att börja undra?
    Varför hemlighålla detta för dem?
    Jag har ingen önskan att överföra den typ av ängslan som du uppvisar till mina barn.

    Har du samma inställning till andra saker som barn frågar om? Ska man vänta med att lära dem något över huvud taget tills de blir vuxna?
  • Rikard
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 10:57:54 följande:
    Nja jag svarade som jag gjorde för att du nämnde "små barn" och vad man kan förklara för dem. Missförstod dig kanske? Min tanke är att för treåringar *typ* kan man tala om snopp, snippa, mens, samlag, och IVF och de tittar storögt och hör en saga. Spännande och odramatiskt samtidigt. Högre upp i åren ....och prepubertal/pubertet...och världen ser helt annorlunda ut.....för BARNET.
    Ja, det är inga problem att förklara för en treåring, men man måste naturligtvis lägga sig på en treårings nivå när man förklarar. Men det gör man ju med allt annat; anpassar sig till deras fattningsförmåga. 
    Man behöver inte förklara allt och inte i detalj, utan bara svara på de frågor man får. Men man ska svara korrekt och rättframt och tramsa iväg i ängsliga omskrivningar.
  • Rikard
    Rikard skrev 2018-02-17 11:03:51 följande:
    Ja, det är inga problem att förklara för en treåring, men man måste naturligtvis lägga sig på en treårings nivå när man förklarar. Men det gör man ju med allt annat; anpassar sig till deras fattningsförmåga. 
    Man behöver inte förklara allt och inte i detalj, utan bara svara på de frågor man får. Men man ska svara korrekt och rättframt och tramsa iväg i ängsliga omskrivningar.
    "och INTE tramsa iväg i ängsliga omskrivningar"
    skulle det stå.
  • Rikard
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 11:08:40 följande:
    Jo men MÅSTE man förklara för en treåring att hen blivit till genom IVF? Varför? Gör självklart ingen skada för en treåring fattar NADA! Men innebär det att du förklarat färdigt?
    Jag är övertygad om att det skulle vara sämre för barnen och skapa mer problem om vi inte hade berättat när de frågade. 
    Kan du ge ett enda bra skäl till att inte svara på barnens frågor, förutom dina teorier om att de hamnar på "hem" och får "mardrömmar"?

    Som jag, och många andra, förklarat så svarar man på barnens frågor och berättar hur det går till på deras nivå. Att vi har givit en enkel men korrekt förklaring på deras frågor när de är tre eller fem år betyder inte att vi har berättat allt och har "förklarat färdigt". Varför tror du det? Ingenting man förklarar för en treåring är väl fullständigt och komplett, eftersom de knappast kan ta till sig det, men man behöver ju inte ljuga, humma eller hitta på fantasiförklaringar för det.
  • Rikard
    modsey skrev 2018-02-17 10:48:19 följande:
    Mina föräldrar berättade helt naturlig för mig och jag är 50 år drygt
    Om dina föräldrar behövde förklara detta med barn för dig vid 50 års ålder är det uppenbarligen något som gått snett. Flört
  • Rikard
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 12:18:19 följande:
    Mina döttrar är vuxna och har fina relationer med mina svärsöner! som är av den sort som gör en svärmor ÖVERLYCKLIG! Liksom svärsöner extra allt. Aldrig har jag eller deras pappa talat med flickorna  om snopp/snippa/masturbation etc. När döttrarna skaffade sina första pojkvänner så köpte jag kondomer till dem som de kunde ta med sig. Vi gafflade inte ingående om det utan de fattade direkt. Helt naturligt utan att vi NÅGONSIN uttalat orden snopp/snippa etc etc.
    Att era döttrar vet hur barn blir till beror på att andra inte varit lika tramsiga som ni. Det är väl en rasande tur att föräldrarna inte är barnens enda källa till kunskap, i synnerhet inte när det finns föräldrar som ni.
    Men på vilket sätt är det bättre att barnen får denna kunskap av andra än sina föräldrar?
  • Rikard
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 09:23:22 följande:
    Jag skulle ALDRIG i livet börjat stamma fram en sådan förklaring. Skulle känts incestuöst i min värld nästan. Jag viftade bort frågan och jag tror att man som förälder inte alls behöver börja gaffla om "snopp och snippa" utan den kunskapen kommer ändå. Mina döttrar är vuxna och fullt fungerande med goda relationer utan min "snippa och snopp"-lektion. Så tänker jag att det ska vara och jag kan tänka att de som i tidig ålder fick en "snippa o snopp"-lektion är de som som trängs på psykiatriska kliniker.
    Jag var för länge sedan ihop med en muslimsk tjej. Hon hade inte haft en aning om vad män och kvinnor hade för sig i sänghalmen förrän hon började på universitetet. Hon bodde då fortfarande kvar i sitt muslimska hemland.
    Är det så världen borde se ut enligt dig? 

    (Nynnar lite på en sång: "För erotikens faror bevara barnen små, som inte har en aning om hur illa det kan gå. Nej, låt dem hoppa hage och leka militär och skjuta på varandra med leksaksgevär. Låt barnen kriga lugnt och snällt, så glömmer de allt sexuellt, som hotar dem från alla håll och nog är det väl tur att vi här i landet har ordning och censur.")
  • Rikard
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 12:36:24 följande:
    Om du vill sitta med din tonårsson och förklara hur man runkar eller beskriva för din dotter hur hon gör det skönt för sig är din privatsak. Fråga ingen utan gör som du känner. Lycka till
    Det är sorgligt att du inte ser skillnaden i att förklara hur barn blir till och att ge tips om hur man runkar. 
  • Rikard
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 12:54:10 följande:
    Glad att du inte minns vad mamma sa om snoppar och "skönt" i mammas "kiss" *typ*. Din lillasyster markerade gränsen och sa "så äckligt". Heder till den sunda starka tjejen.
    Så det "sunda" är att tycka att sex är "äckligt"?
  • Rikard
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 13:15:00 följande:
    Jo så kan det ju vara.  MEN nu när döttrarna är vuxna så kan jag fråga dem om sådant. Ibland är det kris i deras förhållanden som livet är! och då undrar jag om det är samlivet i sängen som spökar och än är beskedet NEJ. Och då vet jag att det finns hopp.
    Man kan titta lite på vad du har skrivit här i tråden.
    Du har svårt att förstå skillnaden mellan att berätta för barn hur barn blir till och att instruera barn hur man onanerar.
    Du uppfattar det som incestöst att berätta hur barn blir till.
    Du verkar övertygad om att barn som har fått veta hur barn blir till drabbas av psykiska problem.
    Du tycker att det är sunt när ett barn tycker att det är "äckligt" att få veta hur barn blir till. 

    För en utomstående framstår du inte som den mest lyhörda människokännaren. 
Svar på tråden 5-åring kräver att få veta hur barn blir till.