• modsey

    5-åring kräver att få veta hur barn blir till.

    Anonym (MG) skrev 2018-02-16 21:11:58 följande:

    Bara en parentes.

    Bögpar kan int bli föräldrar åt ett gemensamt barn. Varken med eller utan en tjejkompis.

    Inte heller sk bonusbarn kan räknas in där då de redan fanns innan relationen.


    Och adopterade barn bor alltså då inte his sina föräldrar menar du?
  • modsey
    Anonym (MG) skrev 2018-02-16 22:31:27 följande:

    Jo, hos sina adoptivföräldrar.Två män kan inte ha gemensamma barn, det är en biologisk omöjlighet. Så även om det biologiska inte är absolut nödtvunget (tänk heteropar som adopterar) så har föräldrar alltid olika kön. Allt annat är önsketänkande av vissa grupper. Men drömmar gör ingen verklighet.


    Kan två män / kvinnor vara adoptivföräldrar? Eller?
  • modsey
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 09:29:26 följande:

    Ja men gör du det för dina barn. Förklara samlagets funktion och medan du är i farten så förklara detta med masturbation också! Lycka till.


    Kanske var det någon klasskompis som förklarade orden och vad knulla kuk osv betyder... så enkelt att berätta det på ett ganska okomplicerat sätt ändå. Tycker man som du kanske gör att det är pinsamt så finns det bra böcker i ämnet som vänder dig till barn om bebisfrön och hur de kommer in .
  • modsey
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 09:40:17 följande:

    Ja vem vet var kunskapen kom ifrån. Liksom känns som ngt helt naturligt UTAN att föräldrarna behövde undervisa. Det här med snopp/snippa och lära barnen känns väldigt modernt och det har ju fungerat i sekel efter sekel utan det incestuösa inslaget. Skulle min pappa satt sig ner med mig och talat om snopp/snippa och samlag så hade jag sannolikt inte haft barn idag utan suttit på ett "hem" och varit "eljest".


    Mina föräldrar berättade helt naturlig för mig och jag är 50 år drygt
  • modsey
    AndreaBD skrev 2018-02-17 12:59:23 följande:

    Tja, hur de har det exakt vet du inte. Jag har själv hela mitt vuxna liv haft problem med den komplexladdade, problembelastade inställningen som min mor hade till sexualiteten. Jag har också en bra relation, och vuxna barn. Och min mamma har ingen aning om hur mycket skada hon har orsakat med sin negativa inställning. Hon skulle ändå inte förstå. Kanske dina döttrar tänker samma sak. Och det behöver i alla fall inte mina barn ha.


    Precis vad jag tänkte. Har flera väninnor som berättat om liknande historier där sex varit hysch hysch och hur negativt de påverkat dem
  • modsey
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 13:15:00 följande:

    Jo så kan det ju vara.  MEN nu när döttrarna är vuxna så kan jag fråga dem om sådant. Ibland är det kris i deras förhållanden som livet är! och då undrar jag om det är samlivet i sängen som spökar och än är beskedet NEJ. Och då vet jag att det finns hopp.


    Skulle inte vilja dela den informationen med min mamma. I synnerhet inte om vi aldrig ens prata om bebisfrön innan.....så jag är rätt säker på att dina döttrar inte är ärliga i det svaret till dig.
  • modsey
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 13:21:26 följande:

    Du raljerar? Det gör inte jag. Mina döttrar står mitt hjärta så nära så du vet nog inte vad det handlar om? Kärlek kallas det. Om din mamma inte talade med dig om "bebisfrön" då när det begav sig så kanske hon har andra fördelar? Om inte skit i kärringen. Det är ditt liv.


    Raljerar ? Inte alls.

    Det var en reflektion om att du pratade med dina vuxna döttrar om deras sexliv men aldrig om hur barn kommer till då de var små.

    Min mamma är verkligen ingen kärring och jodå hon berättade hur lillebror kom in i magen.
  • modsey
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 13:31:23 följande:

    Så fint att din mamma berättade hur lillebror "kom in i magen"! Du var mogen nog att ta till dig att pappas "kiss" trängde in i mammas díto. "Bebisfrön" eller vad hon kallade det där som överfördes. Krama din fina lilla mamma för hennes vidsynthet.


    Tackar gud att haft en sån klok mamma.
  • modsey
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 14:02:30 följande:

    Med all respekt. Visst kan livet vara knepigt och det finns absolut inget som är svart eller vitt. MEN mina döttrar kommer till mig med allt ÄVEN fast de vet att jag blir jätteorolig! Mamma finns där liksom i vått och torrt. Pappa absolut......men för döttrar så är det mamma främst...........


    Nja. Jag är mycket närmare min pappa än min mamma. Det är honom jag går till utan att jag för den skull har en dålig relation med mamma.
  • modsey
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 14:28:19 följande:

    Och du är kvinna då? Så fint att du hämtar styrka hos din pappa. Mina döttrar älskar sin pappa over the top! ......men när det gäller liksom "kvinnofrågor" (ja de är svåra ett definiera kanske(?) men självklara för döttrarna och mig så är det mamma som gäller. Vi pratar om ALLT! Men vi pratade INTE om hur barn blev till när de var fem år.


    Låter unikt att ni hittade ett naturlig sätt att prata om allt som vuxna och aldrig då de var barn.

    Min gissning är att du svamlar eller inte själv ser och vet allt du tror.

    Helt ok för mig vilket som

    Trevlig söndag
  • modsey
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 14:49:52 följande:

    Söndag? Jag har lördag men ser nog fel i det också? Så du tänker att dagens föräldrar ska prata med sina barn om "snopp, snippa, masturbation"och ALLT i den vägen? Tänker du att så har föräldrar gjort i alla tider och det är därför människan överlevt som art? Skulle min pappa satt sig ner med mig och talat om dessa frågor så skulle jag varit inlagd på psyket och aldrig haft barn. Men det är lilla jag det. Du är ju HÄRLIGT modern och i ropet.


    Jag anser att man som förälder förklarar det barnet undrar över. Varken mer eller mindre och självklart anpassat till barnets nivå.

    Modern ? Det är verkligen inget modern med ett ansvarsfullt föräldrarskap.
  • modsey
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 15:11:09 följande:

    Eller hur! Man behöver inte som förälder trassla in sig i en massa "snopp och snippa". Jag tror att de barn som har "härligt frigjorda" föräldrar som invigt barnet i masturbation och varjehanda är de som sitter i väntrummen på psyk-mottagningarna runt om i landet. Äcklade och chockade som vore de barn till Kerstin Thorvall....


    Tralllalla trollallala
  • modsey
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 15:22:49 följande:

    Så illa är det alltså att om en person 60+ tycker ngt på FL så är vederbörande automatiskt ett "troll"? Nä det är nog bara du "modsey" som  är en smula trångsynt. (ursäkta och böjer mig ödmjukast)


    Troll? Nä det har jag verkligen inte skrivit! Din tolkning
  • modsey
    Anonym (mor) skrev 2018-02-17 15:32:07 följande:

    Så "Trallala trollala" är en liten visa du utbrast i plötsligt och osökt? Men du och jag gullet ska inte diskutera vidare för min erfarenhet är att när jag hamnar i enskilda diskussioner så slutar det med att jag blir avstängd. KRAAAM på dig "modsey".


    Jadu undrar varför.....
Svar på tråden 5-åring kräver att få veta hur barn blir till.