• Anonym (Jag)

    Vad ska en assistent på fsk göra?

    Om man är där som assistent åt ett barn med autism, ska man då också hjälpa till med tex duka på/av bordet, städa, klä på andra barn osv?

    Börjar känna mig ganska utnyttjad, men vet inte om jag har något att komma med.

  • Svar på tråden Vad ska en assistent på fsk göra?
  • Anonym (Jag)
    Anonym (Fskl) skrev 2018-02-18 08:17:51 följande:

    Låter förlegat att ha en assistent på en förskola. I förskolegrupper där det finns barn i behov av stöd tar man in extra resurser så att det finns tid att lägga på dessa barn. Sen bör alla hjälpas åt med att stödja barnet i gruppen samt de andra barnen och utföra övriga arbetsuppgifter. Kanske man turas om att ha ansvaret eller hur man nu gör. Fråga förskolechefen vilken roll det är tänkt att du ska ha.


    Jag vill veta vad folk som jobbat som det haft för ansvar.
  • Anonym (Jag)

    Håller på och utbildar mig till specialpedagog och det är vad jag är där som, även om de kallar det assistent. Jag ska iaktta och hjälpa just det barnet, är inte någon extrapersonal för hela avdelningen.

  • Anonym (Jag)
    Anonym (Jonsson) skrev 2018-02-18 14:58:39 följande:

    Så du tänker dig att när "ditt" barn inte behöver någon hjälp så ska du sitta på en stol och bara "iaktta" medan övrig personal försöker att få resten av verksamheten att gå ihop? Nja, jag tror knappast att det är tanken.

    Och även om det mot förmodan skulle vara så, så skulle du verkligen kunna med att ändå inte hjälpa till där det behövs utan låta dina kollegor dra hela lasset själv?


    Varför inte? Jag gör det jag är där för att göra, men de kommer med massa ?kan du göra det och det? och blir riktigt jobbig stämning om jag skulle neka.

    Att det behövs mer folk där är ärligt talat inte mitt ansvar. Jag kan hjälpa till ibland, men absolut inte till vardags.
  • Anonym (Jag)
    Ooops skrev 2018-02-18 15:14:02 följande:

    Men vilken tråkig inställning. Är du säker på att du verkligen ska jobba med barn? Oavsett om man jobbar i skolan eller fsk så hjälper man till. Om du är där för att observera ett barn så gör du det, men du är även där för de andra barnen. Och som specialpedagog så är du absolut där för ALLA barn!

    Som assistent så är man där för "sitt" barn men om barnet inte behöver ögon på sig eller hjälp så hjälper man självklar de andra barnen.


    Nej jag är inte där för alla barn. Jag är under utbildning och ska fokusera på det jag är där för att göra och det är inte att torka smör från golvet och byta blöjor.

    Jag älskar barn och kan absolut hjälpa barnen om det är barnet som ber mig om det, men personalen utnyttjar bara det faktum att jag är där.
  • Anonym (Jag)
    Anonym (L) skrev 2018-02-18 15:39:51 följande:

    Är du anställd som "specialpedagoglärling" eller resurs? Vad säger din chef om det hela?


    Inte anställd alls, det är praktik.
  • Anonym (Jag)
    Liten ekorre skrev 2018-02-18 15:58:33 följande:

    Det är inte det en specialpedagog jobbar med överhuvudtaget. En specialpedagog har en rådgivande roll och arbetar på flera förskolor där hen kommer in och gör observationer och sen råder pedagogerna.

    Din beskrivning passar mest in på en resurs. Dessa är oftast outbildade.

    Om "ditt" barn är hemma från förskolan en dag, tänker du att du ska sitta och rulla tummarna då?


    Jag gör det jag blivit tillsagd att göra.
  • Anonym (Jag)

    Givetvis sitter jag inte på en stol och glor, det är era ord, inte mina.

Svar på tråden Vad ska en assistent på fsk göra?