Inlägg från: Anonym (Fskl) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fskl)

    Vad ska en assistent på fsk göra?

    Anonym (Jag) skrev 2018-02-18 07:54:19 följande:

    Om man är där som assistent åt ett barn med autism, ska man då också hjälpa till med tex duka på/av bordet, städa, klä på andra barn osv?

    Börjar känna mig ganska utnyttjad, men vet inte om jag har något att komma med.


    Låter förlegat att ha en assistent på en förskola. I förskolegrupper där det finns barn i behov av stöd tar man in extra resurser så att det finns tid att lägga på dessa barn. Sen bör alla hjälpas åt med att stödja barnet i gruppen samt de andra barnen och utföra övriga arbetsuppgifter. Kanske man turas om att ha ansvaret eller hur man nu gör. Fråga förskolechefen vilken roll det är tänkt att du ska ha.
  • Anonym (Fskl)
    Anonym (Jag) skrev 2018-02-18 08:22:48 följande:

    Jag vill veta vad folk som jobbat som det haft för ansvar.


    Men finns det ens en sådan anställning undrar jag? Vad står det på ditt anställningsbevis? Hursomhelst så ör det ändå din förskolechef som bestämmer hur just du ska jobba. Det kan nog se olika ut på olika ställen.
  • Anonym (Fskl)

    Vad har du för utbildning ts? Det är ju de som har mest pedagogisk utbildning som bör ha det största ansvaret för att stödja barnet.

  • Anonym (Fskl)
    Anonym (Jag) skrev 2018-02-18 16:15:59 följande:

    Inte anställd alls, det är praktik.


    Jaha är du inte anställd? Din trådstart kan lätt misstolkas. Om du praktiserar skulle jag inte kalla det att du är assistent. Då är du en elev och skall följa en handledare som arbetar med barnet ifråga. Du ska inte bli utnyttjad att torka bord och annat nej.
Svar på tråden Vad ska en assistent på fsk göra?