• SofieJ

    Island vill förbjuda manlig omskärelse

    Under vilka omständigheter? På minderåriga utan medicinska besvär så låter det som en bra idé. I alla fall till en början... Sen tänker jag efter, på hur utbrett det är i muslimska världen och blir lite orolig. Hur många omskärelser kommer då istället att utföras hemma på mormors köksbord?

  • SofieJ
    Mrs Moneybags skrev 2018-02-19 13:39:46 följande:

    Jag håller med, men det är trots allt stor skillnad på manlig och kvinnlig omskärelse och det är ju därför manlig omskärelse är lagligt i Sverige och de flesta andra länder idag (men inte kvinnlig omskärelse).


    Yes! Stor skillnad. Manlig omskärelse utger sällan någon fara för pojken och är ett simpelt ingrepp. Känner mig kluven i frågan. Självklart är det sjukt onödigt att göra något ingrepp alls på ett barn som inte behöver det...
  • SofieJ
    Anonym (Stympning) skrev 2018-02-19 15:40:12 följande:

    Ni som skriver att man inte kan jämföra manlig och kvinnlig könsstympning, har ni koll på de olika varianterna? Kvinnlig könsstympning typ iV är lindrigare än det som man traditionellt menar med manlig "omskärelse" (det är ju definitivt könsstympning även på män). Kvinnlig könsstympning Typ !V är också förbjuden i Sverige.


    Googlade lite snabbt och typ IV verkar vara en typ av samlingsgrupp, "övrigt". Vad menar du att man gör?
Svar på tråden Island vill förbjuda manlig omskärelse