• Anonym (Ja)

    Island vill förbjuda manlig omskärelse

    Om man avstod från förbud mot oetiska eller skadliga ting med motiveringen att det sker ändå, så skulle inte mycket bli kvar av vår lagstiftning.

    Självklart ska denna skadliga, barbariska medeltidssedvänja förbjudas. Det är motbjudande att det på flera håll utförs skattefinansierat i vårt samhälle idag, som en eftergift åt den dumhet religiositet medför (eller grundas i).

  • Anonym (Ja)
    Anonym (Japp) skrev 2018-02-19 15:32:10 följande:

    Håller med! Kvinnlig könsstympning gör man dessutom för att hindra henne att njuta av sex och komtrollera hennes sexualitet. Manlig omskärelse görs för att han ska bli del av en grupp (och en del av Guds gemenskap). Milsvid skillnad!


    Nej, absolut ingen skillnad för det skurna barnet. För barnet är den ideologiska grunden till ett ingrepp som stympar det för livet helt oväsentlig.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Japp) skrev 2018-02-20 08:52:18 följande:

    Nej det är det inte. Den ideologiska bakgrunden kommer att styra barnet även efter ingreppet. Det lever i en kultur med starkt hederstänk och en stark kontroll av kvinnan. Dessutom påverkar det givetvis en person positivt att veta att man fått ett kirurgiskt ingrepp för att bli del av en gudomlig gemenskap medan det påverkar en negativt att veta att man fått ett ingrepp för att männen i ens omgivning vill kontrollera ens sexualitet och för att man anses mindre värd än en man. Jisses!

    Den vanligaste "omskärelsen" av kvinnor innebär könsstympning med svåra komplikationer och omöjlighet att njuta av sex som följd. Problem VARJE månad hela livet när mensen kommer.


    Jo, det är sak samma vilka vanföreställningar stymparen hade - skuret är skuret och för barnet är resultatet oåterkalleligt.

    Sen vet jag inte varifrån du har fått dina dillerier om hur bakgrunden till stympningen presenteras för barnet. I många afrikanska kulturer har den kvinnliga könsstympning varit en initiationsrit till livet som kvinna, och flickorna (de som överlevde och kunde) firades i flera dagar efteråt och gratulerades av hela byn. De var stolta, och de utsatte senare sina döttrar för samma ingrepp trots de kvarstående fysiska besvären.

    Samtidigt var det bland kristna amerikaner tidigare mycket vanligt att könsstympa sina söner för att de inte skulle kunna tillfredsställa sig själva lika lätt.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Japp) skrev 2018-02-20 09:13:28 följande:

    Jag pratar om barn som omskärs i Sverige. Men visst fattar även kvinnor i andra länder att de anses mindre värda än män

    Manlig omskärelse är INTE könsstympning. Du kan inte jämföra att skära bort förhuden med att skära bort eller pricka klitoris och sy ihop blygdläpparna för att kvinnan inte ska kunna njuta av sex. En jämförelse vore om man skar bort ollonet på sina söner, men det har aldrig förekommit vad jag vet.

    Med det sagt tycker jag verkligen att ALLA ingrepp på barn under 18 som inte är medicinskt motiverade ska förbjudas - det inkluderar förutom manlig omskärelse även piercing, tatueringar och hål i öronen.


    Inga flickor könsstympas i Sverige - åtminstone inte inom ramarna för den skattefinansierade (eller privata, för den delen) vården. Det är förbjudet i lag, alla former, även de lindrigaste varianterna utan andra bestående men än ett traumatiskt minne. Sker det i lönndom i eller utanför landet beivras det vid upptäckt. Visste du inte det?

    Ett medicinskt omotiverat kirurgiskt och permanent ingrepp där en kroppsdel avlägsnas på en individ som inte har gett sitt medgivande är en stympning, jo, alldeles oavsett vad du personligen anser.

    Ett hål i örat kan växa igen, men förhuden växer inte tillbaka. Avseende tatueringar och piercings utförs detta inte på omyndiga i seriösa verksamheter, och tatuerade bebisar är knappast allmänt förekommande.
Svar på tråden Island vill förbjuda manlig omskärelse