Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Ni som varit otrogna länge

    Varför tar du för givet att det måste vara kärlek med i bilden öht?
    Har för mig att den vanligaste typen av otrohet är helt enkelt för att folk vill ha ombyte och spänning. Det har alltså ingenting med varken kärlek eller relationsproblem att göra utan handlar helt och hållet på egoism.

  • Anonym (man)
    Anonym (Medelålders kvinna) skrev 2018-02-19 15:48:50 följande:
    Jag är inte otrogen själv men är nyfiken på hur det här med otrohet funkar. Det är tydligen dålig relation, bekräftelsebehov och avsaknad av något som triggar igång det alltså.
    Och jag mitt nöt trodde det fanns en gnutta kärlek i grunden...Lovar sluta titta på Gokväll !
    Nej det har faktiskt ingenting med dålig relation att göra. Det har bara med hur vissa personer inte klarar av att hantera situationer att göra. Normalt funtade människor pratar med sin partner när de är missnöjda eller försöker hitta lösningar som inte innebär att man ljuger och smyger runt bakom ryggen. De flesta har inte ens problem utan vill bara ha lite spänning och variation.

    Sen har vi egoister och narcissister som tror att världen kretsar kring dem och att deras känslor, behov, missnöje eller vad det nå må vara är mycket viktigare än alla andras och att det ger dem rätt att göra lite som de vill.

    Otrohet handlar alltså om hur människor väljer att hantera omständigheter INTE om omständigheterna i sig
  • Anonym (man)
    Anonym (Medelålders kvinna) skrev 2018-02-19 15:54:44 följande:
    Jag hade aldrig själv klarat av att vara med en annan människa om det inte var känslor / kärlek med i bilden. Därför !
    Ok, men du representerar inte hela Sveriges befolkning.

    Victoria Milan gjorde en enkät bland sina medlemmar som visade att den absolut vanligaste anledningen till otrohet var "variation och spänning". INTE problem i förhållandet eller kärlek.
  • Anonym (man)
    Anonym (. Y .) skrev 2018-02-19 16:13:03 följande:
    Så säger en som aldrig varit i den situationen.

    Vissa människor kan du prata dig blå med utan att komma till en lösning.
    Så säger statistiken som visar att otrohet förekommer lika ofta i både i bra och dåliga förhållande. Så eventuella problem verkar inte vara någon avgörande faktor för otrohet.

    Om man inte kan komma överens kan man väl skilja sig istället för att smyga runt bakom ryggen på sin partner? Eller tycker du att det är befogat att ljuga och smussla varje gång din partner inte tycker som du gör?
  • Anonym (man)
    Anonym (Natalie) skrev 2018-02-19 16:17:58 följande:
    Det trodde jag också förut, vi formas hela tiden och även våra sätt att se på saker . Ingenting är oföränderligt
    Ibland till det bättre och ibland till det sämre. Du verkar inte bara ha bytt inställning till att ha sex utan kärlek utan även till att ljuga och svika. 
  • Anonym (man)
    Anonym (Natalie) skrev 2018-02-19 16:36:01 följande:
    Ja kanske är det så ,vi formas av vår omgivning till det bättre eller till det sämre. Som sagt förändras vi hela tiden. Jag önskar jag hade mer mod att lämna.
    Så kan det vara, sen finns det de som väljer att byta omgivning istället
  • Anonym (man)
    Anonym (Natalie) skrev 2018-02-19 16:31:49 följande:
    Varför drar du sånna slutsatser? Hur mår du egentligen? Sitta anonymt bakom en skärm och skrika?

    Men för att göra saker klara för dig, jag skulle aldrig bli tillsammans med min älskare i ett romantiskt förhållande för som sagt har jag inga sånna känslor för honom så även om jag var tillgänglig skulle han inte vara något annat än ett skönt knull för mig ändå. Jag kommer inte hoppa in i ett förhållande med första bästa för att jag blir tillgänglig. Så du kan ta dina slutsatser, ditt otrevliga bemötande och dina misstankar om mig och lämna mig ifred.
    fast om man ska vara riktigt ärlig Natalie så är ju du inte speciellt trevlig mot din partner heller och om den du ligger med har partner så är ni inte speciellt trevliga mot henne heller. Är det förvånande att folk kommer ha åsikter om det du gör?

    Visst kan jag förstå att det är jobbigt med kritik, men samtidigt måste man väl någonstans förstå att om man ägnar sig åt lögner och svek så kommer det locka till sig kritik?
  • Anonym (man)
    Anonym (Natalie) skrev 2018-02-19 17:03:00 följande:
    Folk kan ha åsikter och såklart med all rätt. Det betyder inte att kan kan häva ut sig vad som helst när man pratar med folk. Det finns olika sätt att föra fram sin kritik på. Men fick det honom att må bättre så bjuder jag på det en gång
    Det har du iof rätt i. Men jag tror många resonerar som att om någon inte själv kan visa respekt för andra så förtjänar personen kanske inte själv andras respekt.
  • Anonym (man)
    Anonym (Natalie) skrev 2018-02-19 17:10:53 följande:
    Andra som i min man? Att han skulle kalla mig otrevligheter skulle vara berättigat och jag skulle förstå det men en anonym person på nätet? Vad har jag gjort honom personligen? Om någon på tåget sa något otrevligt till hans fru som satt brevid, tycker du att jag har rätt att häva ur mig massa otrevligheter tillbaka till honom? Är det så saker fungerar? Jag kanske skulle säga något, komma med synpunkter till varför beteendet mot hans fru var orätt och möjligtvis försöka lösa saker, eller förstå vad som ligger bakom beteendet om jag ville veta. Vad säger det om mig om jag skulle ställa mig och skrika otrevligheter till honom? För mog är det ett ganska sjukt beteende iallafall och säger mig att den personen inte mår bra eller har alla skruvar i skallen
    Man kan vara otrevlig på olika sätt. Att säga otrevliga saker är ju bara ett sätt, att och att vara otrogen mot någon är ett annat sätt. Jag tror många skulle hålla med om att otrohet är betydligt otrevligare än hårda ord.
  • Anonym (man)
    Anonym (Natalie) skrev 2018-02-20 09:47:41 följande:
    Ja det håller jag till viss del med om också, men nu var jag inte otrevlig mot personen i fråga. Man kan rikta kritik mot ett beteende men att kalla mig dålig mor och vidrig människa är ganska tragiskt faktiskt och säger väl mer om personen än om mig kan jag tycka. Jag har mina anledningar till min otrohet och säger inte att det berättigar någonting och som jag skrev tidigare så vet jag redan att det jag gör är fel. Så förstår fortfarande inte poängen med att komma med personliga påhopp sådär. Det avslöjar bara hur han tänker och vad han är för person. Hade jag varit otrevlig mot honom är det en annan sak, kan man inte skilja på ett beteende eller person är man socialt handikappad. Personen ifråga visade det från första inlägget när han anklagade mig för att ha sex med ett barn.

    Att gå omkring och misstänka folk och komma med falska anklagelser är ju bara något vi läst av genom några få inlägg här. Och du svarade faktiskt inte på min tidigare fråga, är jag berättigad till att skrika otrevligheter och personliga påhopp till en okänd människa på tåget för jag tycker att personen är otrevlig mot sin partner på tåget?
    Jag håller som sagt med om att det inte är ok med påhopp. Det jag försöker förklara är otrohet inte är helt okontroversiellt, många har själva blivit drabbade eller har närstående som blivit drabbade.

    Som svar på din fråga: Nej man är inte mer berättigad att skrika på någon på tåget än vad man är berättigad att vara otrogen mot sin partner. Men om du tänker såhär, på samma tåg sitter det en snubbe och trakasserar en ung tjej sexuellt. Hur skulle du reagera om någon skäller ut honom? Skulle du tycka att "man får inte skrika på folk" eller skulle du tycka att han gjort sig förtjänt av en utskällning?
  • Anonym (man)
    Anonym (Medelålders kvinna) skrev 2018-02-20 10:23:05 följande:
    Är inne på samma bana som du Natalie, att man kan älska sin partner men även tillgodose sina behov med en annan person. 
    Ja det borde kanske vara mer rätt att lämna din man kanske men samtidigt verkar ju de flesta vilja vara kvar i sitt förhållande trots att de blivit bedragna.
    Allt är verkligen inte svart eller vitt .
    Dock blir jag illa berörd över att du fått klä skott i denna tråden samtidigt som du verkar strong nog att stå över de som dömer dig hårt. 
    Du får ursäkta mig men nu får du ta och skärpa dig, du sitter och hittar på rena förfalskningar för att rättfärdiga dina handlingar för dig själv och det är inte ok. De flesta vill inte alls vara kvar i ett förhållande med någon som är otrogen, väldigt väldigt få personer är kvar med något som fortsätter vara otrogen. Många kan däremot tänka sig att ge sin otrogna partner en andra chans MOT att personen slutar vara otrogen. 

    Allt är inte svart eller vitt betyder INTE att precis allt är förhandlingsbart och en gråzon, det betyder bara att VISSA saker är det men andra saker faktiskt ÄR svartvita.

    Det som irriterar folk är oftast inte otroheten i sig. De allra flesta tycker otrohet är fel men kan ha förståelse för din situation, det som verkligen irriterar folk är alla löjliga bortförklaringar och dåliga ursäkter man använder för att rättfärdiga sin otrohet för sig själv och andra. Som till exempel att påstå att de flesta är kvar med någon som ÄR otrogen vilket är ett befängt påstående. Så om du vill ha en bättre respons så föreslår jag att du slutar med att försöka rättfärdiga din otrohet med en massa falska argument.
  • Anonym (man)
    Anonym (Medelålders kvinna) skrev 2018-02-20 10:48:49 följande:
    Ingen statistik att tillgå men de jag känner till, inklusive mig själv, som blivit utsatta för otrohet har stannat kvar i sitt förhållande.
    Min tråd handlar inte om Rätt eller Fel att vara otrogen jag ställer frågor för att förstå hur man tänker när man är i det.
    De som stannar gör det MOT att deras partner lägger ner att bete sig som ett svin. Du förvanskar det till att att de stannar TROTTS att deras partner fortsätter vara otrogen och det är rent skitsnack.

    Om du kommer med såna här rena hittepåargument hur har du tänkt dig att du någonsin ska kunna förstå någonting? Svaret på din fråga "hur man tänker" är ganska enkel, man tänker som du gör, man förvanskar verkligheten, man gör fel till rätt och intalar sig själv att man är berättigad att göra så, man ljuger för sig själv och tror på sina egna lögner.

    För att förstå måste man först kunna se verkligheten som den är, inte genom ett tjock filter av lögner som bara släpper igenom det man vill höra för då kan man lika gärna bara prata med sig själv för man tar ju ändå bara in det man vill höra.
  • Anonym (man)
    Anonym (Perra) skrev 2018-02-20 11:04:28 följande:

    Mycket bra skrivet och formulerat! 


    Jag håller med om att otroheten i sig inte är det värsta, utan precis som du skriver att man rättfärdigar sitt beteende med en massa mindre begåvade argument. Men det värsta som jag kände den gången jag råkade ut för det var att jag kände mig lurad. Någon  hade ljugit för mig, inte bara en gång, utan hela tiden. Känslan av att bli sviken, omgärdat av en massa lögner. 


     



    Ja det är liksom ingen rocket sciense, det är ganska självklara saker i grunden. Att svika, ljuga, såra och förnedra andra människor är saker som ogillas världen över. det är självklarheter. Alla knasiga argument om icke svartvitt, gråzoner, handlar enbart om en ovilja till att ta ansvar för sina handlingar. 

    MEN man måste också kunna respektera att även människor som är otrogna har  stolthet och kommer givetvis bli förbannade när de blir påhoppade och kallade för dumma saker, precis som alla andra människor. Man slutar inte vara en människa bara för att man är otrogen.
  • Anonym (man)
    Anonym (Medelålders kvinna) skrev 2018-02-20 11:14:51 följande:
    Ja jag är just nu ganska förvirrad och tänker inte alldeles glasklart. Har precis fått denna otrohetsaffär i knäet och tusen frågor snurrar runt. Hade hjälpt mig mer om någon kunnat svara på mina frågor än att trycka till mig.
    Förstår att du är förvirrad, hur länge sen var det du fick reda på hans otrohet?
    Vet inte om du läst på om krisens fasen, den första fasen "chockfasen" kännetecknas av just förvirring

    "När en mycket oväntad händelse inträffar kan man lätt uppleva en känsla av overklighet man tar inte riktigt in det som inträffat. Man blir förvirrad och kan utåt sätt verka helt oberörd men i det inre råder kaos"

    lattattlara.com/klinisk-psykologi/kriser/

    Sen kommer Reaktion, Bearbetning och nyorientering.

    Det är lätt att hamna i rollen som djävulens advokat, även om han varit otrogen mot dig så antar jag att du fortfarande tycker om honom, det är väl kanske det som gör just otrohet så kontroversiellt, allt man sviker någon som står en nära och som litar på en.

    Alla människor som gör något dumt kommer alltid ha ett jättestort behov av att skylla ifrån sig och försöka lägga ansvaret för sina egna val och handlingar på någon eller något annat. Det är naturligt och något de flesta av oss mer eller mindre gör när vi klantar oss och skäms.  Förhållandet brukar vara en tacksam syndabock eftersom den är man två om och genom att skylla på den lägger man ju också halva skulden på sin partner och slipper ta hela skulden själv. Men det stämmer inte. ALLA längre förhållande har problem till och från, vissa större, vissa mindre. Men alla går ju inte ut och är otrogna eller hur? Alltså håller det inte att påstå att det var problemen som gjorde att man var otrogen för alla väljer ju inte otrohet. Otrohet handlar inte om vilken situation man ställs inför, den handlar om hur enskilda individer hanterar situationen de ställs inför. Kort sagt, båda kan vara skyldiga till att skapa eventuella problem i förhållandet, men en otrohet är ALDRIG bådas fel, den ansvarar BARA den som varit otrogen för.

    Så visst kan man försöka vara förstående och försöka förstå varför någon valde som han gjorde men man får aldrig någonsin glömma vem som är ansvarig för vad, för hakar man på det tåget så hamnar man på väldigt fel spår. OM man öht ska överväga ge en person som varit otrogen en andra chans så måste personen först och främst kunna stå för sina handlingar fullt utan utan att slingra sig och skylla ifrån sig. Kan personen inte göra det så är det ingen idé att ens försöka för då betyder det dels att personen inte ångrar något och att personen inte fullt ut förstår hur fel hen gjort.

    Det här är något man brukar vara väldigt tydlig med på familjeterapi, först måste man kunna försonas kring otroheten i sig, SEN kan man börja diskutera eventuella problem i förhållandet och påstådda anledningar. Men eftersom den som varit otrogen skäms över det så vill personen oftast hoppa över den biten och genast hoppa över till att diskutera problem och sk anledningar. 

    Jag råder dig varm att söka hjälp så tidigt som möjligt. Här kommer du få väldigt skilda åsikter och de som svarar har många ggr en ganska fet bias från tidigare erfarenheter, Den som blivit bedragna tenderar att tycka att alla otrogna är svin som ska dumpas rakt av, de som själva varit otrogna tycker tvärtom att allt bara ska förlåtas rakt av och tendera att lägga skulden på annat.
  • Anonym (man)
    Anonym (Natalie) skrev 2018-02-20 13:50:08 följande:

    Ja jag har nog inte tänkt så långt och ber om ursäkt om jag rivit upp några sår , det var inte min intention och beklagar verkligen.

    Jag skulle nog själv skälla ut honom men skulle aldrig skrika och kalla honom en dålig far, jag fördömer beteendet, men jag känner inte honom personligen.

    Jag är inte här för att bli anklagad på eller som ett fungerande bollplank. Läs ts frågeställning igen, jag svarade bara utifrån mig och behlver inte bli personligt påhoppad för ett beteende jag från start förklarat är fel.


    Det gäller nog åt båda hållen. Att bara ösa ur sig sina sårade känslor på andra för något någon annan gjort mot en tidigare är inte heller rätt. Och det är fullt naturig att bita tillbaka när man känner sig påhoppad. Huraomhelst är det iaf lätt att se varför otrohet är ett känsligt ämne som kan väcka starka känslor hos många.

    Att försöka sätta sig in i någon annans situation och se saker ut någon annans synvinkel är mycket svårare än vad man tror. Alla slänger sig med uttryck som "jag förstår" men gör man verkligen det?

    Jag tycker du ska fortsätta skriva, jag tror det är nyttigt att se saker ur båda sidor även om man inte håller med varandra så blir bilden betydligt bredare och mer detaljrik
  • Anonym (man)
    MR Human skrev 2018-02-20 13:14:32 följande:
    Du beskriver allt så klockrent! Ja alla som varit med om ett svek känner nog igen sig. Den som har varit otrogen säger nog efter att ha blivit påkommen "förlåt jag ska aldrig göra om det igen"! Efter det så vill dom sopa det under mattan och gå vidare. Se framåt, vända blad, glömma det förflutna! Du har väldigt rätt i att man måste försonas i sveket först för att gå vidare. Inte alla som klarar det dock!
    Tack!
    Jo, det är väl tyvärr så. Jag kan absolut tänka mig förlåta eller åtminstone försöka resonera med och försöka förstå någon som gjort något dumt mot mig OM personen står för sitt misstag. Jag blir däremot riktigt förbannad och tappar allt intresse för att öht försöka resonera med en person som skyller ifrån sig och inte vill ta ansvar för vad hen gjort. Det blir bara så meningslöst att sitta och diskutera om personen gjort fel eller inte när det är uppenbart att personen har gjort fel men inte vill stå för det. Det är en diskussion tar en massa tid och energi men som inte leder någonvart.
  • Anonym (man)
    Anonym (Medelålders kvinna) skrev 2018-02-27 20:42:37 följande:
    Jo vi pratar om detta. Vi har en bra kommunikation härhemma tycker jag. Jag har inte kommit till ilskstadiet än vill mest förstå och frågar hur mycket som helst. Min man förklarar så gott han kan.
    Nä det är kanske så att det inte kommer lösa sig, det vet ju ingen men just nu är jag ändå beredd att försöka få till en lösning som passar oss båda.
    Jag vill inte han ska stanna hos mig om han vill leva med henne. Men om förälskelsen tar slut så kanske detta kan bli en parantes och vi får börja om på något nytt. Äsch jag vet inte alls faktiskt.
    Tack för dina kloka ord
    Varför låter du honom avgöra ert förhållandes framtid, har du ingen egen vilja?
  • Anonym (man)
    Anonym (Medelålders kvinna) skrev 2018-02-28 09:30:34 följande:
    Jag vill ju ha honom men jag vill ju inte ha honom om han inte vill. Har svårt att se att vi inte ska leva tillsammans men kan ju knappast tvinga honom om han vill annat.
    Tragiskt att se lojala människor slösa bort sitt liv på avskum, men är det så du vill leva ditt liv så är det ju upp till dig. Jag tror inte att lägga sig platt och agera dörrmatta kommer få honom att älska dig mer. 
Svar på tråden Ni som varit otrogna länge