• Tecum

    Tjejen vill inte flytta ihop innan jag tjänar mer

    Eftersom pengar är viktigare för henne än kärleken till dig är det bäst att göra slut.

  • Tecum
    Anonym (rk) skrev 2018-02-19 22:17:48 följande:
    Fast hon är inte alls sån som klagar på allt eller ser sig som överlägsen för hon tjänar mer. Hon har aldrig fått mig att känna mig dålig eller något sånt. Hon har sagt att hon jobbar hårt för hon tycker det är kul men även för att kunna ha en bra tillvaro och inte oroa sig över ekonomin. Att om jag inte tjänar mer kommer det dra ner för henne och hur hon kan leva också. Var hon kan bo, mat, kläder, resor, gå ut och äta och sånt och att om vi får barn kommer även dom påverkas och få sämre standard än om jag tjänade som som henne. Hon är också rädd att inte kunna få ekonomin att gå ihop om hon skulle bli sjuk eller av med jobbet. Att vi inte skulle klara oss på min lön så allt skulle hänga på henne. Jag förstår hur hon tänker men problemet är att jag vet inte hur jag ska få så mycket bättre lön. Jag tjänar 21000 före skatt och hon tjänar mer än dubbelt så mycket.
    Alltså tjänar ni över 60.000 tillsammans i månaden, det bör bli ca en halv mille efter skatt om året. Din tjej måste vara väldigt slösaktig av sig om ni inte kan få en trygg och stabil ekonomi med ett bra buffertsparande med de förutsättningarna.
  • Tecum
    Inisario skrev 2018-02-23 19:25:21 följande:
    Återigen en som inte läst hela tråden. Vad är det för golddigger som tjänar 3 gånger mer än ts? Vad är det för status som hon kräver av honom?

    Förstår att det här är en tråd för alla misslyckade män som håller på med alla andra misslyckade män som håller på med att de inte får någon kvinna för att alla kvinnor är golddigger.

    Slog er aldrig tanken, att det verkligen kan ställa till med problem i en relation med en låginkomsttagare? Kvitter sig om man eller kvinna. 

    Tänk dig föräldraledighet, tänk dig långtidssjukdom, tänk dig ålderspension, tänk dig...............

    Inte ens ts berättar att hon inte älskar honom. Så kärleken är knappast problematiken här. 
    Jo kärleken är problematiken, plus att tjejen är pengakåt. Tillsammans tjänar de mer är tillräckligt för att ha ett bra liv men hon vill ha mer. Om det bara handlade om kärlek skulle hon nöja sig med lönerna då de räcker. Nu ställer hon krav som i praktiken innebär att hon nedvärderar sin sambo. Jag tror inte på det förhållandet.
  • Tecum
    Anonym (H) skrev 2018-02-23 20:12:18 följande:
    TS vill ha en hög lön utan att behöva kämpa sig igenom en utbildning eller att jobba hårt. Kan ingen hjälpa honom?
    Fel, TS` tjej vill att han ska ha en hög lön, det är viss skillnad...
  • Tecum
    Inisario skrev 2018-02-23 21:51:46 följande:
    Nej, ts flickvän vill att han ska röra arslet för att komma igång. Alltid bra att ha någon uppfattning, men

    vet du, hur det ser ut i realiteten, när någon som tjänar 21 000 spänn före skatt blir arbetslös i flera månader resp långtidsjukskriven? Då hamnar personen på ca. 6300 kr. 

    Lite roligt att kalla någon för golddigger om de flesta här skulle reagera likadana om ts skulle vara kvinna. 

    Som sagt. Alla enligt förmågan. Känner ts för att han är nöjd. Helt okej. Hon känner nog också att hon är nöjd.
    Ni matchar varandra inte. Det bara är så. Inte någon anledning att förolämpa någon. 
    Men poängen är att tjejen tjänar så bra att hon kan kompensera upp detta många gånger om. Om de bildar familj är de ett team och de ekonomiska förutsättningarna ska ses i det perspektivet. Om hon blir sjuk får hon ut ganska mycket ändå och det är osannolikt att bägge blir långtidssjuka samtidigt.
    Sen kan mannen ta huvuddelen av föräldraledighet och vab, då tjänar familjen på det. Hur många familjer är det inte där löneskillnaden är ungefär densamma, fast mannen tjänar mest? Det går bra utan gnäll...
  • Tecum
    Inisario skrev 2018-02-23 22:21:26 följande:
    Men kanske känner hon inte för att kompensera sitt resterande liv? Liksom inte någon man, resp väldigt få svenska män, skulle känna sig bekväma med att kompensera sina flickväns livsstil hela livet ut. Är hon elak enbart för hon resonerar likadant?
    Naturligtvis är det som du skriver, hon känner inte för att vara den som drar det tyngsta ekonomiska lasset. Det är viktigare för henne än kärleken till mannen. Det är inte elakt att inte älska någon tillräckligt, hon kör bara på förnuft istf känsla. Det är i många fall klokt. Men det visar vad hon prioriterar.

    Väldigt många svenska män har, och kommer även i framtiden att försörja sin flickvän/fru. De ser inte det som någon stor grej såvida inte flickvännen är väldigt slösaktig eller dyr i drift. Och vad jag förstår är inte TS den som gör av med pengar i onödan...
Svar på tråden Tjejen vill inte flytta ihop innan jag tjänar mer