• mso

    Tjejen vill inte flytta ihop innan jag tjänar mer

    Med den begränsade informationen som finns just nu så skulle jag också tveka till att stadga mig med en person som tjänade så pass lite.
    Dock så skulle ju din låga lön kunna bero på att du nu är inne på ditt första jobb, inte jobbar heltid osv. Men att planera en framtid med en man som inte har förutsättningar att stiga i graderna och tjäna mer på sikt skulle jag inte vara bekväm med. Att ha hela bördan på sig gällande familjens ekonomi är oroande.

    Jag är uppvuxen i ett mindre bemedlat hem, och ekonomisk säkerhet är väldigt viktigt för mig. Jag träffade min man precis när jag skulle till att börja studera, och han tjänade heller inte alls särskillt mycket. Även om han tjänade mer än vad du TS gör, pga att han hade skifttilläg, ob osv. Under åren som gått så har min strävan efter mer fått honom att sträva efter mer. Det handlar inte om att ha märkeskläder eller göra lyxresor för oss, utan att veta att vad som än händer så har vi en buffert. Om vi behöver reparera något i huset så har vi råd med det utan att behöva ta lån. Det är min anledning till att sträva efter ett jobb med bra lön.

    Vad är din flickväns anledning till att sträva efter en hög lön? Prata med henne helt enkelt.

Svar på tråden Tjejen vill inte flytta ihop innan jag tjänar mer