• Inisario

    Soc hjälper inte mamman?

    Anonym (Soc) skrev 2018-02-21 08:29:35 följande:

    Jag kan sätta EN MILJON på att mamman inte blivit erbjuden någon hjälp! I alla fall inte från soc!

    Mamman är tydligen sjuk och då får soc gå in och hjälpa HENNE i första hand så hade barnen haft det bra idag, nu får de aldrig mer det under sin uppväxt


    Håller inte riktigt med. Soc har nog redan varit inblandad i barnets omplacering. För det andra finns väldigt många, just missbrukare, som periodvis inte anser sig  behöva hjälp. 

    Å andra sidan undrar jag dock lite varför det inte blev någon insats, eftersom soc hade vetskap om hennes självmordsbenägenhet. Fast även då, står nog ord mot ord.
  • Inisario
    Anonym (Soc) skrev 2018-02-21 08:29:35 följande:

    Jag kan sätta EN MILJON på att mamman inte blivit erbjuden någon hjälp! I alla fall inte från soc!

    Mamman är tydligen sjuk och då får soc gå in och hjälpa HENNE i första hand så hade barnen haft det bra idag, nu får de aldrig mer det under sin uppväxt


    Helt ärligt fattar jag inte riktigt vad du håller på med i diverse trådar här? Nu behöver man knappast vara någon  Einstein för att kunna fatta att du själv är missnöjd med vissa soc åtgärdar. Men det har inte med tråden att göra.

    Visst kan även soc felar, men det är väl lite väl optimistiskt att påstå att personen i ts aldrig fått hjälp från soc. Hur tycker du hamnade barnet (tack och lov) i andra livsförhållanden? Vad är det för fel på att ta ett barn ur ett ohållbar familjesituation för att placera det på familjehem? Tror du allvarligt att alla dessa familjehem enbart finns till för att tjäna in några pengar? Det får väl alla som någonsin kommit i kontakt med den svenska vården och omsorgen enbart att småle lite............

    Vad tycker du att soc skulle göra om vederbörande inte vill ha hjälp? Tvinga henne? Hur? När? På vilket sätt?

    Som sagt, även soc kan felar, men att enbart använda soc som boven för ens egna tillkortakommanden, är milt sagt inte enbart lite långsökt. 
  • Inisario
    Anonym (Soc) skrev 2018-02-21 13:17:45 följande:
    Får verkligen hoppas att någon vettig människa anmäler det familjehemmet och fråntar dem rätten att ha placerade ungar hos sig för all framtid!

    Har ett familjehem i min bekantskapskrets som har berättat ALLT som hennes placerade ungar varit med om. Väldigt privata detaljer som inte ens soc borde ha berättat för hemmet pga DERAS tystnadsplikt! Men i socvärlden (inkluderat familjehem) finns inget som heter tystnadsplikt eller lagar och regler.
    Mamman hade även ett förhållande med en placerad 16 åring. Allt är anmält (finns MKT mer problem än detta), men som alltid händer inget då familjehem alltid är felfria.

    Om ni som klagar på mig hade minsta insyn i allt jag har sett så skulle ni förstå mitt hat mot denna undermåliga myndighet.
    Nu igen? Varför skulle någon någorlunda vettig människa anmäler det familjehemmet? Vad har det med ts å göra? Vilken alternativ finns det för barn i utsatta relationer om man ta bort familjehemmet i all framtid? 

    Berättar någon mamma för ts om sina problem och ts startar någon tråd här, bryter det knappast mot tystnadsplikten. Heller inte gör familjehemmet något fel, eftersom det hamnar längst ner på listan. Är du någorlunda frisk, människa?
Svar på tråden Soc hjälper inte mamman?