Inlägg från: AnkiC |Visa alla inlägg
  • AnkiC

    När ska jag berätta för arbetsgivaren om graviditeten?

    Du behöver inte berätta detta nu och jag tycker inte du ska det. Så tidigt i graviditeten kanske man inte vill gå ut med det. Att du tar en jobb ska inte spela in. Gravida och föräldrar får också jobba. Att gå på föräldraledighet har man rätt till och kommer inte ställa till nåt problem. Du har rätt att komma tillbaka sedan. Med tanke på din ålder har de säkert med i beräkningarna att du kommer skaffa barn. Man måste inte tala om förrän 2 månader innan man går på ledighet egentligen. Dock bör du inte vänta så länge förstås. När det börjar att synas och du berättar för övriga kan du berätta även för din chef så hen kan planera in en ersättare. Troligtvis kommer din chef reagera med glädje och gratulera dig. Barn hör livet till. Och grattis till jobbet!!

  • AnkiC
    Ebo88 skrev 2018-02-25 07:37:58 följande:

    Måste man inte ha jobbat på det nya jobbet i 8 månader eller 1 år innan SGI blir baserat från det nya jobbet? Jag frågar för att jag inte vet men jag tror jag har för mig det.

    I så fall hinner ju inte TS det då hon redan har vart gravid i över v.10?


    Nej det måste hon inte. Hon måste ha för avsikt att arbeta i 6 månader och det har man ju vid en fast anställning. Har man en fast anställning så höjs SGI direkt.
Svar på tråden När ska jag berätta för arbetsgivaren om graviditeten?