Inlägg från: Milou3 |Visa alla inlägg
  • Milou3

    När ska jag berätta för arbetsgivaren om graviditeten?

    Berätta absolut inget än! Det är en fast tjänst men du har ju provanställning i 6 månader. Fock får man inte säga upp någon pga graviditet. Och missfallsrisken är ännu relativt hög. Jag tycker du ska vänta tills efter RUL och berätta, dvs runt vecka 19-20!

    Du har ingen skyldighet att berätta innan heller.

  • Milou3
    Ebo88 skrev 2018-02-22 18:05:46 följande:

    Men det kan ju synas ganska så tidigt för vissa? Min första graviditet syntes redan i v.9.

    Blir ju lite konstigt om TS inte säger något sen börjar kollega eller chef se en mage. Tro det är sämre att inte berätta än att faktist göra det då man är ärlig och sann, vilket uppskattas mellan kollegor och anställda :) Skulle TS riskera att bli av med jobbet för att hon berättar innan hon skriver på kan hon lika gärna få gå när hon berättar i v.20 då det "bara" är 5 månader och därrmed fortfarande går under provanställning.

    Sen tror jag att TS kommer få behålla tjänsten oavsett.

    Men det är ju min personliga åsikt iof. Alla tycker vi olika :)


    Det som syns redan vecka 9 är tarmar och lite svullen buk möjligtvis, inte bebis eller livmodern och sånt går att gömma. Ingen på en ny arbetsplats som skulle titta så noga på en ny person de inte känner :) sen är det extremt ovanligt att magen syns innan vecka 12-13 på en förstagångsmamma - med kläder på!

    Samt att det ÄR väldigt vanligt att få missfall innan v.12.

    Hon kanske även stått i valet och kvalet om abort länge? Sånt är man ju verkligen inte heller skyldig till att berätta för någon oavsett i vilken vecka man är i graviditeten.

    Som någon skrev - denna summa kommer ligga till grund för din föräldrarpeng så tänk på dig själv nu!
Svar på tråden När ska jag berätta för arbetsgivaren om graviditeten?