Inlägg från: fluu |Visa alla inlägg
  • fluu

    Är namnen fina?

    Underbart vackra, rejäla och bra.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    SigneS skrev 2018-02-26 13:24:01 följande:
    Tack fluu! Det tycker jag också men om så många ogillar dem kan jag ge mitt barn ett annat namn också, det finns massor av namn som jag gillar så det är inte hela världen om det inte blir Brita eller Gertrud. Jag tycker att det är så konstigt dock att folk tycker att de är så fula, det finns många namn som är så populära nuförtiden som jag tycker påminner om dem, som till exempel Ester, Sigrid, Greta, Kerstin, osv.
    Vilket namn du än ger ditt barn så kommer det finnas människor som ogillar och gillar namnet. Som med mycket annat så finns det tydliga grupperingar inom även det här. De som gillar namn som Brita och Gertrud tycker hemskt illa om en annan typ av namn och de som i sin tur gillar den typen av namn tycker illa om andra sorters namn. 
    Namn går i cykler och just Brita och Gertrud har inte riktigt kommit tillbaka än och därför är många ovana ännu. Och så är det med alla namn. Jag har en vän som heter Gustav och när han föddes på tidigt 1980-tal så var det så många som förfärade sig över hans gamla och sunkiga gubbnamn, men snart så blev Gustav ett modenamn och majoriteten vande sig. Ta det namn ni gillar.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    BeautifulLiz skrev 2018-02-26 18:49:15 följande:

    Jag är 60-talist och vet faktiskt inte en endaste en som heter varken Elin eller Elias som är i min ålder.

    Mina ungar är födda på 80- och 90-talet och jag har nog inte sett namnen inom respektive årtionde hos deras vänner heller.

    Får jag fråga var du hittade dina uppgifter?


    Kanske just för att det var ovanligare att välja namn som dessa, att ligga några år "för tidigt". Jag känner igen uppgifterna(även enskilda namn) även om jag förstår att det är exempel dom gisela skriver.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • fluu
    SigneS skrev 2018-04-01 20:17:52 följande:
    Det har gått två veckor sedan förlossningen och jag tänkte bara höra av mig här för att berätta att hon fick namnet Brita Hjärta

    Andranamnet blir Lovisa, ifall hon hatar sitt namn när hon blir äldre kan hon ju bara ändra det till Lovisa istället.
    Grattis! Jättefint namn!
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
Svar på tråden Är namnen fina?