• Anonym (.)

    Kan soc omhänderta barn pga dålig ekonomi?

    Kan soc sätta LVU på ett barn bara för att mamman är ensamstående har dålig ekonomi och endast lever på socbidrag och aldrig jobbat ? Är jätte rädd att soc ska ta mitt barn pga min usla ekonomi

  • Svar på tråden Kan soc omhänderta barn pga dålig ekonomi?
  • Anonym (.)
    Anonym (.........) skrev 2018-03-05 14:59:26 följande:

    Nej.


    Hur vet du det? Det känns som soc kan ta barn för vad fasen som helst
  • Anonym (.)
    IsDimma skrev 2018-03-05 14:59:48 följande:

    Nej, det kan dom inte


    jag har hört fall där barn blivit omhändertagna pga dålig ekonomi för att dom gjort bedömningen att barnen farit illa av fattigdomen ..
  • Anonym (.)
    Don3 skrev 2018-03-05 15:02:33 följande:

    Vad baserar du det på?

    Finns alltid bra anledningar men de får inte gå ut med vad pga sekretess.


    Jg har själv haft lvu som liten och är insatt i vilja sjuka bedömningar de kan göra
  • Anonym (.)
    Rumpelstiltskins skrev 2018-03-05 15:02:40 följande:

    Om du uppbär socialbidrag så är väl barnen medräknade i de pengarna du får?! Om de omhändertagit barn på grund av dålig ekonomi så hade de ju gjort det direkt då du sökte bidrag.


    Barnet är inte fött än så har inte skrivit in barnet . Får man verkligen bara 3000 i bidrag när man har barn ? Kan man inte utöver dom pengarna få bidrag till blöjor osv ?
  • Anonym (.)
    Rumpelstiltskins skrev 2018-03-05 15:04:22 följande:

    Ja fast då har de ju inte tagit barnen för att ekonomin är dålig utan för att barnen farit illa på grund av att ekonomin är dålig. 

    Det är ju liksom hur man förvaltar pengarna man får som avgör om man tar ansvar för sina barn eller inte.

    Om du tar ditt bidrag och går och spelar upp dem så att dina barn varken får mat eller kläder, ja då riskerar du att få dina barn omhändertagna.


    Jag är väldigt bra på att slösa pengar på kläder smink osv men kommer resonera annorlunda när barnet kommer då kommer den i första hand , men soc lär se hit mycket jag slösat pengarna hittills blir orolig
  • Anonym (.)
    Anonym (Oroa dig inte) skrev 2018-03-05 16:01:52 följande:

    Inser att lite text fallit bort. När barnet fötts kommer du kunna få föräldrapenning, troligtvis på lägsta nivå, men socialen kommer fylla upp till norm om det behövs. Du behöver ta ut föräldrapenning på heltid och också söka eventuella bidrag du har rätt till, såsom bostadsbidrag och underhåll för att vara berättigad försörjningsstöd. Ta kontakt med din handläggare så förklarar den närmare hur allt funkar.


    FÅr man föräldra penning när man aldrig jobbat?
  • Anonym (.)
    Anonym (Malmöit) skrev 2018-03-05 15:25:31 följande:

    Varför skulle de göra det? Finns hur många Socialbidragstagare som helst med massor av barn. Titta bara på min hemstad Malmö. Staten måste gå in och ge pengar för det räcker inte till alla Socialbidragstagare. Var skulle Mallö Stad göra av alla deras barn? Det säger ju sig självt att de inte tar barn på grund av dålig ekonomi.


    finns inte pappan med i bilden då och jobbar?
  • Anonym (.)
    Anonym (Skatteslav) skrev 2018-03-05 15:50:59 följande:

    Sånt här gör ju att man glöder av iver när man jobbar häcken av sig för att betala skatt till... ja, vad ska man säga.


    Alla har inte lätt att få jobb....
  • Anonym (.)
    Anonym (Oroa dig inte) skrev 2018-03-05 15:58:21 följande:

    Det står dig fritt att flytta till ett land utan våra skyddsnät, jag är tvärtom glad att man från samhällets sig vill att alla människor ska ha tak över huvudet, kunna äta sig mätta och klä på sina barn. Skaffa dig ett jobb du trivs med så ska du se att det inte river så förbaskat i röven när du ska betala skatt.

    TS är en ung kvinna som antagligen hamnat lite snett i livet, jag känner flera såna som fått barn innan de skaffade utbildning och jobb, de allra flesta av dem har det gått bra för senare. Om de däremot hade blivit av med sina barn eller tvingats till abort på grund av ekonomin så hade nog få av dem velat ge tillbaka till samhället. Jag hoppas att du har samma inställning den det du själv blir sjuk eller gammal, avsäg dig då rätten till hjälp för att inte belasta någon stackars löneslav...


    Det va klokt sagt . Alla har rätt till mat och tak över huvudet oavsett om man är fattig eller rik
Svar på tråden Kan soc omhänderta barn pga dålig ekonomi?