Inlägg från: Rumpelstiltskins |Visa alla inlägg
  • Rumpelstiltskins

    Kan soc omhänderta barn pga dålig ekonomi?

    Om du uppbär socialbidrag så är väl barnen medräknade i de pengarna du får?! Om de omhändertagit barn på grund av dålig ekonomi så hade de ju gjort det direkt då du sökte bidrag.

  • Rumpelstiltskins
    Anonym (.) skrev 2018-03-05 15:01:42 följande:
    jag har hört fall där barn blivit omhändertagna pga dålig ekonomi för att dom gjort bedömningen att barnen farit illa av fattigdomen ..
    Ja fast då har de ju inte tagit barnen för att ekonomin är dålig utan för att barnen farit illa på grund av att ekonomin är dålig. 

    Det är ju liksom hur man förvaltar pengarna man får som avgör om man tar ansvar för sina barn eller inte.

    Om du tar ditt bidrag och går och spelar upp dem så att dina barn varken får mat eller kläder, ja då riskerar du att få dina barn omhändertagna.
  • Rumpelstiltskins
    Anonym (.) skrev 2018-03-05 15:05:27 följande:
    Barnet är inte fött än så har inte skrivit in barnet . Får man verkligen bara 3000 i bidrag när man har barn ? Kan man inte utöver dom pengarna få bidrag till blöjor osv ?
    Du får enligt normen, vad den är, det vet jag inte. Men i stället att fundera på vad du får i från socialen så ska du kanske ta tag i livet och se till att du får ett arbete.
  • Rumpelstiltskins
    Anonym (.) skrev 2018-03-05 15:07:43 följande:
    Jag är väldigt bra på att slösa pengar på kläder smink osv men kommer resonera annorlunda när barnet kommer då kommer den i första hand , men soc lär se hit mycket jag slösat pengarna hittills blir orolig
    Den...?
Svar på tråden Kan soc omhänderta barn pga dålig ekonomi?