Inlägg från: sofia18 |Visa alla inlägg
  • sofia18

    Olydig katt

    Min katt som nu är 5 år är extremt olydig och jag vet inte hur jag ska bära mig åt för att han ska förstå att han inte får göra vissa saker. 
    Det största problemet är att han hoppar upp på bord och bänkar hela tiden. Han har aldrig riktigt "lyssnat" på mig, och det jag gör är att jag antingen lyfter ner han från bordet eller så stampar jag lite i golvet så han hoppar ner, och det fungerade lite när han var mindre men nu bryr han sig inte alls. Och jag är medveten att det inte är det bästa sättet att få han att lyssna men jag har ingen aning om hur jag ska göra. 
    Har läst att katter inte bryr sig om det för de får uppmärksamhet när de gör saker de inte får. Och oftast är det uppmärksamheten de vill ha. Men samtidigt så ger jag han extremt mycket uppmärksamhet då han är väldigt kelig och sällskapssjuk. 
    Han är också de som äter upp alla blommor och växter man har så jag har behövt slutat med att köp det. En gång kom jag hem till att han har ätit upp alla kronblad på en tulpanbukett. (Jag ringde veterinären och han mår bra), men det är också väldigt tråkigt då jag älskar att ha blommor hemma.

    Då undrar jag hur man kan lära sin katt att lyssna och att han inte får hoppa upp på bord och äta på blommor. Har ni något tips?

  • Svar på tråden Olydig katt
  • sofia18

    Jag är fullt medveten om att katter är självständiga och hundar är mer lydiga, men nu har jag tre katter och mina två andra katter lyssnar alltid. Och sedan har jag haft två andra katter tidigare plus tre kullar, så jag vet hur en katt beter sig och hur de fungerar. Flört Den enda av de som aldrig lyssnar är katten jag har nu, och jag är också medveten om att det är helt olika beroende individ. 
    Så alltså, jag vet att katter inte går att träna lika som hundar. MEN de går att träna, jag vet flera katter som kan sitt och vacker tass. Det enda jag undrar om ni har något bra knep som ni har använt på er katt som fungerat, och om ni inte har det så behöver ni inte skriva fakta om katters beteende, om det inte är till min fördel då. 

Svar på tråden Olydig katt