• hannerr

    Blir aldrig gravid

    Hej!

    Hoppas på att kunna få lite råd, stöd och tips i denna tråden.

    Jag slutade på p-piller i juli 2017 efter att ha haft det konstant i 8 år. Började då med natrual cycles för att hitta min ägglossning för att lättare bli gravid. Det tog två månader innan jag fick tillbaka min mens, men efter det har min cykel varit regelbunden men ganska lång (ca 35 dagar). Enligt appen så har jag regelbunden ägglossning då min temp tydligt går ner. Men har inte fått mer än 3 positiva ägglossningstest sedan juli (tar testen varje dag under min follikulärfas). Blir lika besviken varje gång min mens kommer.. vill ju så gärna få ett litet tillskott..

    Känns som att vi inte borde ha svårt för att bli gravida, vi är unga (24 år båda två), ingen övervikt, tränar regelbundet, äter relativt nyttigt, ingen röker och vi dricker knappt.

    Är någon annan i samma sits eller har varit? Skulle verkligen uppskatta om ni ville dela med er av era erfarenheter!

  • Svar på tråden Blir aldrig gravid
  • hannerr

    Man blir bara sååå rädd när man tänker på dessa alternativ.. antar att fet bara gäller att härda ut.

  • UndrandeSökare
    hannerr skrev 2018-03-14 13:14:02 följande:

    Man blir bara sååå rädd när man tänker på dessa alternativ.. antar att fet bara gäller att härda ut.


    Det var inte alls meningen att du skulle bli rädd. Utan att du skulle bli lugnad i vetskapen att nuförtiden finns det massor med alternativ, och det finns mycket hjälp att få för barnlösa. Hade vi levt för 100år sen hade det inte funnits någon hjälp överhuvudtaget.
  • Anonym (Nä)
    Theryd87 skrev 2018-03-12 10:28:27 följande:

    Hej!

    Vill inte vara negativ men jag hoppas du är medveten om att för en kvinna utan fertila problem så tar det ca 12-18 månader innan hon blir gravid och föder barn.


    Fast nej, det där stämmer ju inte!

    Det är många som blir gravida mycket tidigare än efter 12-18 månader.

    Genomsnittet är väl ca 6 månader.

    Efter 12 månader bör man söka hjälp för utredning, bara det säger ju att inte 12-18 månader är det normala.
  • Anonym (??)

    Jag har lite svårt att förstå varför man ens direkt börjar med att ha en app, ägglossningstester mm innan man ens vet om man har lätt att bli gravid eller inte.

    Blir man inte mer stressad utav att ha sådan koll och att veta att det inte tig sig när man tycker att det borde gjort det.?

    Jag fick mina barn vid 21 och 27 år. Första var inte planerad och andra tog 3 mån från det att man sluta med pillrena. Jag hade ingen som helst koll mer än när jag borde få mens.

  • UndrandeSökare
    hannerr skrev 2018-03-18 11:40:40 följande:

    Jag har provat äl-test men de visar alltid negativt.. har fått tre positiva sedan juli.


    Har du kollat så du inte har PCOS? Om man har det så har man mycket få ägglossningar per år och kan behöva gå till en gyn och få Letrozoltabletter utskrivna. De tabletterna främjar ägglossningen.
  • hannerr

    Kan vara så, har dock regelbunden mens, får inte heller någon hjälp av vården eftersom att vi försökt bli gravida i mindre än ett år.

  • Anonym (Hanna)

    Att det går lättare när man inte tänker på det och att det låser sig om man tänker för mycket på det tror jag är struntprat. Vi blev oplanerade gravida för några år sedan och barn var det sista vi tänkte på att skaffa. I november förra året tog jag ut min spiral för vi bestämde oss för att skaffa en till. Det var det enda jag/vi tänkte på. Att vi ville att det skulle ta sig direkt. Jag, nästan, stressade upp mig. Och vad hände? Det tog sig direkt. Jag hann inte få mens, blev gravid 2 veckor efter uttaget av spiralen. Tror inte någons kropp är så "svag" att den reagerar med att inte kunna bli gravid endast för att mamman längtar efter ett barn. Det är nog annat som ligger bakom. Så lyssna inte när någon ger ett "gott råd" i form av Tänk inte på det.

    Du mår bara dåligt av ett sådant råd då det inte är så jäkla lätt att inte tänka på det. Man vill det ju så gärna.

    Det är annat som ligger bakom och inte längtan efter ett barn...

  • Trullis82
    Theryd87 skrev 2018-03-12 10:28:27 följande:

    Hej!

    Vill inte vara negativ men jag hoppas du är medveten om att för en kvinna utan fertila problem så tar det ca 12-18 månader innan hon blir gravid och föder barn. Det är väldigt få som blir gravida och får barn på första försöket!

    Själv slutade jag med p-piller jan 2014 och blev inte gravid fören juni/jul 2017 och då fick vi massor av hjälp! Tyvärr så fick jag inte behålla barnet och vi är tillbaka på ruta 1!

    Och så är du 24.. Själv är jag snart 31! Det bästa du kan göra är att sluta tänka på det och bara njuta av sexet, för ju mer du tänker på det desto svårare blir det! 

    Så bara fortsätt leva som du gör och var inte orolig så länge du har regelbunden mens = äl. Men ett tips, kolla inte bara tempen, kolla sekretet också, när du har äl ska det vara segt, kunna dras ut en bra bit innan det går av och vara som äggvita i konsistens och färg. Googla på det så får du mer exakt svar.

    Lycka till


    Man har inte äl bara för att man har mens.

    Jag har regelbunden mens men ingen äl.

    Nu äter jag medicin för att få äl.

    Så om man försökt länge med att skaffa barn bör man söka hjälp så man får reda på vad som gäller just sin egen kropp.

    Jag är mamma till två flickor o önskar en tredje
Svar på tråden Blir aldrig gravid