• AndreaBD

    Vill INTE att mitt barn ska bli ett "Varannan Vecka Barn" - Hjälp mig.

    Inte riktigt samma situation, men jag flyttade till Sverige från ett annat land delvis pga kontrollerande och saboterande ex. Och då kunde han helt enkelt inte träffa barnet så ofta. Då var jag ung, numera tycker jag generellt att det är fel att göra så. I det här fallet blev det ändå bättre så. När min son blev äldre och kunde hälsa på sin pappa själv så klantade pappan sig varje gång. Allt möjligt fram till uppmuntrande till och langning av alkohol och droger.

    Men i ditt fall måste du ju hålla dig till svenska lagar, och det verkar som om pappan alltid anmäler intresse när allt funkar bra utan hans hjälp. Kör lite "omvänd psykologi", be honom hjälpa till, gå på föräldramöten, involvera honom i sånt som är jobbigt. Förhoppningsvis så tröttnar han och vill ha (högst) varannan helg igen. Allt som han skulle kunna bråka om, kan ni dela upp noggrant precis till hälften. Alltså t.ex. skolfoton får båda hälften av. Och om det är ojämnt antal, låt honom ha det sista! Låt honom inte märka det om det finns saker som han skulle kunna förstöra för dig. Mer kan du egentligen inte göra. 

  • AndreaBD
    Anonym (Orolig Mamma) skrev 2018-03-13 15:38:39 följande:
    Förstår precis din mening här. Har försökt involvera honom men argument som att det är för långt för honom att köra för en sån sak kommer han med då, han vill istället att jag informerar honom ifall det är något viktigt. 
    Problemet är att skulle han tycka att det är jobbigt för honom så hade han aldrig berättat det och "krupit" till korset. Utan istället härdat ut och stått ut med att ha henne varannan vecka. Just bara precis för att han har så mycket stolthet. Han skulle aldrig visat sig svag. Och vem blir då lidande, jo Dottern! 
    Jo, det kan jag tänka mig att han aldrig skulle säga att det blir jobbigt. Men det gör ju inget. Huvudsaken är ju att det blir jobbigt och då vill han kanske ha henne mindre ofta.

    Och du får tänka lite taktiskt där, just nu gör du ju jobbet åt honom. Du gör det möjligt för honom att kunna ha det så. Han behöver inte gå på föräldramöte (den veckan som han har barnet?), utan du går och informerar honom. Visserligen måste man avväga hur fyrkantig man ska vara. Någon gång kan man ju be sitt ex att hoppa in, om det vore opraktiskt annars. Men annars vore ju det ideala att han sköter ALLT som händer under den tiden som han har barnet. Då är det hans ansvar. Låt inte honom ha rättigheterna och slippa ansvaret!
Svar på tråden Vill INTE att mitt barn ska bli ett "Varannan Vecka Barn" - Hjälp mig.