Inlägg från: Anonym (Aron) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Aron)

    Sån tandläkarskräck men måste gå ??!!

    Tanden dör ? :) ..ett kariesangrepp kan sprida sig ned till käkbenet om det vill sig illa..bättre att gå till tandläkaren även om man är på väg att svimma av det..man ligger i alla fall bekvämt i tandläkarstolen.. :)

  • Anonym (Aron)

    Läskigt när de ska dra ut en tand och så följer inte hela tänden med när den är skadad..har hänt två jag känner..fick gå tillbaka och dra ut resten..och på den andra kom inte hela visdomstanden ut utan tandläkaren sydde ihop och lämnade en del kvar av visdomstanden..

  • Anonym (Aron)
    Anonym (cn) skrev 2018-03-13 20:15:05 följande:

    Vi kanske inte ska skrämma upp ts ännu mer?


    :) själv har jag en visdomstand som sitter så illa så att en bit av mitt käkben får slipas ner..när och om det blir dags för att dra ut den..äter en del godis trots att jag kan kanske få hål i den tanden.. :)
  • Anonym (Aron)
    Anonym (Död tand !) skrev 2018-03-13 22:03:45 följande:

    Det jag hade som önskemål var att enbart röntga och åtgärda den tanden på samma besök ifall det behövdes.

    Men nej då.... de tyckte jag skulle göra en fullständig förstagångsundersökning och komma tillbaka om åtgärd behövdes. Vilket skulle då bli ett besök till.

    Kan man inte ta höjd i tidsramen för ett sådant besök ska man inte utge sig för att vara specialister på tandvårdsrädda.


    Privattändläkare kan väl inte neka att endast laga en tand..?
  • Anonym (Aron)
    Anonym (Död tand !) skrev 2018-03-13 22:09:50 följande:

    Det var min tanke med , men de ville inte gå med på det....Så då får det var...


    Konstigt..jag har blivit nekad att laga på en visdomstand..men då gick jag til en annan och hen gjorde det..och sedan gick jag tillbaka till min vanliga tandläkare och hen såg att jag gått till en annan tandläkare.. :))
  • Anonym (Aron)
    Anonym (Bsj) skrev 2018-03-13 22:54:30 följande:

    Klart de kan, varför släcka småbränder när man misstänker att att det pågår en skogsbrand.. Varför lappa och laga när man känner att man behöver göra en fullständig undersökning för att terapiplanera hela bettet..


    Jag har i alla fall inte blivit nekad att bara laga en tand..
  • Anonym (Aron)
    Anonym (Bsj) skrev 2018-03-13 23:05:35 följande:

    Det går inte att generalisera. Har du ett okej bett och kommer in akut för att laga ett hål är det klart att ingen nekar dig.

    Är du en tandvårdsrädd patient med värk som inte har gått till tandläkaren på 10 år(!!) så är det klart att de vill göra en fullständig undersökning.


    Tråkigt att de har sådan stil..det är ju inte de som betalar för en fullständig undersökning..
  • Anonym (Aron)

    Känner 2 pers en med avbrutna tänder p.gr. av hål och en har nedanraden framtill nästa helt nedsliten till tandköttet p.gr. av knaprande på karameller..konstigt för de har ingen värk säger de..

  • Anonym (Aron)
    Anonym (Bsj) skrev 2018-03-14 10:53:44 följande:
    Inget konstigt alls. Så är det med tänder. Ibland gör det ont som helvetes eldar och ibland känner de ingenting och går i nekros smygande.

    Pulpan är så fiffig att den kalkar igen sig själv vid kariesangrepp. Ibland fungerar det för att skydda mot smärta, ibland fungerar det inte.

    Samma sak med karamellknapraren. Där är pulpan kanske så oblitirerad att själva tanden inte har någon känsel. Men det kommer leda till andra besvär då käkleden hamnar i fel läge när tänderna är så nedslitna och det ger ogynnsam belastning av muskler i ansiktet och halsen.
    En del stammar i afrika slår av bitar av sina framtänder för att de ska bli spetsiga..aj.. :)
  • Anonym (Aron)

    Tandlossning är ju en positiv sak i sig..för de som är rädda att gå till tandläkaren..trasiga tänder lossnar av sig själv.. :)

Svar på tråden Sån tandläkarskräck men måste gå ??!!