Inlägg från: Anonym (Panik!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Panik!)

    Får inte utbetalning, hjälp!

    Har ansökt om försörjningsstöd, men får inte utbetalning pga " många är sjuka "...har inte kunnat betala hyran och är på väg att åka ut och maten är helt slut! Får svaret att jag skall återkomma på telefontid dagen efter bara men hur länge då? Barnen har fått maten, äter i skolan osv. Men nu finns 6:- och absolut noll? Och ska vi bli vräkta för att de är sjuka?

  • Svar på tråden Får inte utbetalning, hjälp!
  • Anonym (Panik!)

    Har återkommit flera gånger!

  • Anonym (Panik!)

    Och jag tigger inte hjälp jag vill veta om de kan göra såhär och vad jag kan säga till dem?? Har förklarat att vi inte klarar oss för dem. Det är den 13e redan!

  • Anonym (Panik!)

    Jag har varit i kontakt med hyresvärden. Hen gick med på det i början men hotar nu att sälja huset och ge oss till 1 april. Vet inte om det går att göra så heller men det känns inte direkt bra...

    Har sagt till soc att värden ej går med på att skjuta på hyran längre, de ger samma svar, vi vet inte...alla är sjuka...ring imorgon på telefontid...

  • Anonym (Panik!)

    Vad heter det pappret? Ber man om det bara? Är det för en dag åt gången? Ingen har sagt nåt till oss om det! Jag stod senast idag och försökte förklara i telefon att vi inte har någonting kvar och inte kan vänta längre!

    Kommer få in vårdbidrag 19e och barnbidrag 20e, sen bostsdsbidrag 27e. Jag har sagt till värden att jag betalar in den 20e om jag inte fått innan dess.

  • Anonym (Panik!)

    Jag var nog lite sen då mitt idkort blev stulet och jag fick göra ett nytt först för att kunna ansöka. Vet inte vilket datum som är " normalt" ?

    Men förklarade att det var bråttom och tog kontakt med värden direkt. Men de har haft ansökan över 2 veckor iallafall?

  • Anonym (Panik!)

    Fick fylla i en lapp på kontoret och visa idkort. Det satt information om att det var nya regler med idkort.

    Fick lämna kontoutrag sedan 3 månader och papper på beslut om vårdbidrag, sjukintyg och hyreskontrakt?

    Skulle få träffa en handläggare senare personligen också.

  • Anonym (Panik!)

    De sa att det max tog 5 dagar tills pengar kom om allt var rätt och inga kompletteringar behövdes. Men jag får ju ingen information öht! Måste hämta ut medicin som jag äter dagligen och har varit utan i flera dagar, så fått utsättningssymtom av dem. Även om jag överlever det så känns situationen helt hopplös...

    Om jag bara fick veta hur det blir...så jag vet vad jag har framför mig och hur länge liksom. Men skall höra om det där " pappret" imorgon! Om man kan ansöka per telefon för har inte möjlighet att ta mig dit mer.

  • Anonym (Panik!)

    Då hör jag med dem och hoppas på att det går att ansöka utan att gå dit! Men de har ju redan mina papper så det borde ju gå? Är sjukskriven men har ingen rätt till sjukpenning så det är inga pengar på väg.

    Får man dag för dag eller hur räknas det ut? Och jag måste ju ändå in och hämta pappret då kom jag på?

    Tack för du svarar och ger info! De är som sagt inte jättebra på det själva

  • Anonym (Panik!)

    Ok! Tack skall googla med och se. Man blir lite lam och tänker dåligt när det blir kaos.

    Har inte mat i kylen, lite smör och ca 5 skivor bröd.

    Ris och mannagryn. De får gärna titta här och komma med idéer på recept! Nä inget att skoja om egentligen....

    Tror du man kan få lapp till apoteket med?

    Jag skall såklart fråga dem imorgon men tänkte om du visste?

  • Anonym (Panik!)

    Tack så jättemycket för svaren du gett!

  • Anonym (Panik!)

    Till dig " suck" - livet blir inte alltid som man tänkt sig, jag hade många drömmar när jag var yngre!

    En del av dem har jag nått och det var precis som jag hade tänkt mig, en del har jag nått men det blev inte alls som jag trodde och en del har jag kvar där vissa kommer förbli just drömmar!

    Jag tror inte det finns en enda förälder som vill sitta och veta att de inte kan ställa fram mat på bordet åt sina barn, varför man inte kan göra det kan ha många olika anledningar, men jag tror inte någon VILL!

    Skulle kunna skriva en bok här om mitt liv, tror inte du skulle ändra åsikt ändå. Jag antar att du aldrig suttit i situationen och jag hoppas ärligt och innerligt att du slipper!

    Är tacksam över att det finns ett system där man får hjälp om man behöver, jag klagar inte en sekund.

    Tror heller inte att man skall få allt utan att behöva bjuda till själv. Däremot är det väldigt jobbigt för mig att sitta och dels må dåligt ( därav sjukskrivningen) , inte kunna ta min medicin vilket gör att jag mår ännu sämre, inte kunna göra min plikt som förälder fullt ut för jag har inte medel till det, oroa mig över vår bostad, samt en hel del till som är det som föranlett min sjukskrivning...

    Ingen kritik till dig jag ville bara svara

    Tack för info om hur jag skall gå tillväga och vad jag bör tänka på ni som haft vetskap!

Svar på tråden Får inte utbetalning, hjälp!