• Pope Joan II
    fraterdiavolo skrev 2018-03-14 15:43:31 följande:

    Det diffar 19 år mellan mig och min sambo, jag är -77:a och hon -96:a. Och ja, vi och i synnerhet jag har fått en hel del skit för det. Men det är fan bara att ignorera. Jag skiter i vad andra tycker, kärlek har ingen åldersgräns. Sålänge det inte rör sig om faktisk pedofili, såklart!


    Skönt att mina barn aldrig varit intresserade av förhållanden med stora åldersskillnader. Jag hade haft mycket mycket svårt att umgås med en "svärson" i din ålder. 
  • Pope Joan II
    fraterdiavolo skrev 2018-03-14 16:07:01 följande:
    Då är det ju hos dig problemet ligger.
    Jag har inget problem eftersom mina unga vuxna barn inte är intresserade av att introducera väldigt mycket äldre partners i sina liv. Jag skulle ha funnit det högst olustigt om det förhållit sig på annat sätt. 

    Pedofili är det förstås inte fråga om. Däremot är förhållanden med stor ålderskillnad - där den yngre parten är ung - ofta obalanserade och med slagsida åt den äldre mer erfarne partens håll. Det är i mitt tycke aldrig värt att uppmuntra och verkligen inget att som förälder yvas åt. 
  • Pope Joan II
    sorordiavolo skrev 2018-03-14 17:17:06 följande:
    Tack som tänker på mig. Ha, ha.

    Jag kan ju tala för mig själv här tänka sig. Utnyttjad är jag för det första inte. Utan min sambo hade jag inte haft något hem, han var min bästa vän i en lååååång tid innan vi blev tillsammans, så känner denna underbara man väldigt väl. När det kommer till mig så vill jag påstå mig mognare än dom flesta i min ålder, har jobbat/jobbar, utbildad designer och nu mamma till världens finaste son. Har aldrig varit ute efter något speciellt, utbildad är jag, inte den som vill leva det unga livet med fest osv. Så är rätt done med saker jag skulle kunna tänka mig göra.

    Min blivande man räddade mitt liv, då det ligger till att jag inte är den som haft det perfekt hemma.

    Så påstå massa skit om vår skillnad får det mer att låta som du är avundsjuk för inget spännande och roligt hände i ditt liv när du va i min ålder. Och prata inte över huvudet om mig eller min ålder till min sambo.
    Ja, i ditt inlägg här bekräftar du ju precis det jag skrev om obalansen i ett förhållande mellan en tjej i din ålder och en medelålders man. Det är ju oftast flickor som saknat både det ena och det andra under uppväxten som lockas att försöka hitta det i äldre män och i relationen till sådana. Männen å sin sida har andra motiv. 

    Ledsen att du haft det så besvärligt. Mitt råd är att du försöker läka det och utveckla dig själv så att du framöver i livet kan fatta beslut och välja utifrån något annat än hur dåligt du utan egen förskyllan blivit tvungen att ha det. Det är också något som i förlängningen gynnar din son. 
  • Pope Joan II
    sorordiavolo skrev 2018-03-14 18:01:05 följande:
    Ursäkta? Sa att det inte varit perfekt. Har haft en bästa vän relation min pappa. Du är däremot fan inte som du ska, hur kan du sitta och säga så till någon du inte känner. Behöver någon hjälp så är det fan du, öppna dina ögon och se världen som den är.

    Du vet inget om mig eller min familj sen är han inte min han är VÅR son. Kvinnor är inga jävla offer, stupid. Varför är det ok på andra hållet?
    Det var du som pratade om hur den här mannen räddat ditt liv och hur du om det inte varit för honom inte skulle ha haft något hem, så så väldigt bra kan du väl knappast ha haft det. 

    Inget i ditt inlägg citerat här tyder på något annat och mer positivt än den klassiska stereotypin kring ämnet. Språkbruk, ordval, sättet att argumentera ger dessutom vid handen att du är ganska långt från den mognad du påstår dig ha. 

    Jag tillhör för övrigt inte de som anser att det är okej i fallen med mycket äldre kvinna och väldigt ung man heller. 
  • Pope Joan II
    fraterdiavolo skrev 2018-03-14 18:27:11 följande:
    Sluta klanka ner på min sambo. Det du skriver, stämmer inte. Det verkar mer som att du är en fördomsfull människa.
    Det var din sambo som skrev om hur du räddat hennes liv och gett henne ett hem hon annars inte skulle haft, jag citerade henne bara. Hur har jag klankat på henne? Det är väl ändå din mogna 22-åring som svär och kallar mig för "stupid" och annat i samma stil. 

    Varför svarar du för henne förresten? Hon kunde ju tala för sig själv, skrev hon.
  • Pope Joan II
    sorordiavolo skrev 2018-03-14 18:30:52 följande:
    Blev utslängd av mitt ex, valde att inte gå till mina föräldrar som hade mer än gärna hjälpt mig, eftersom du verkar måla upp det värsta. Ingen familj är perfekt, varit mycket annat tråkigt som inte har med mig att göra i vår familj.

    Visst okej, men det är skönt att en äldre sitter på familjeliv och bråkar med andra folk och en som är 21, innan du använder ordet mogen igen så bör du slå upp det. Spottar du på mig så spottar jag fan tillbaka.

    Du gör inte det va... Fan vad du är bitter.
    Som sagt, du har med samtliga dina inlägg bekräftat och befäst den bild som är norm vad gäller den här sortens relationer. Och jag kan utan vidare föreställa mig att det varit mycket annat tråkigt som inträffat för dig i ditt liv, det är också enligt gängse protokoll. 

    Ledsamt på så många sätt och nivåer samtidigt.
  • Pope Joan II
    fraterdiavolo skrev 2018-03-14 18:48:49 följande:
    Jag svarade inte för henne, jag skrev för att jag inte håller med om det du säger. Hon är lika less på fördomar om oss, som jag är. Du drar slutsatser som inte stämmer, enligt "gängse protokoll". Klart jag reagerar? Du målar upp en bild som du tycker stämmer, utan att ha annan fakta än irriterande inlägg från min sambo. Och du antyder ju indirekt saker om mig som person, om detta nu skulle vara stereotypen för denna sortens förhållande.
    Irriterande inlägg från din sambo? Jag tycker inte att de är irriterande, så det får stå för dig. Jag tycker att de ganska precis motsvarar vad man har att förvänta sig i situationer som den här. Irriterande är inte den känsla som bäst speglar vad jag anser om det.

    Jag antyder vidare inget, jag skriver mycket tydligt vad jag tycker och menar. Tycker du själv baserat på din sambos prestationer här att ni är jämbördiga partners med lika stor mognad och kapacitet? Om så är fallet säger det naturligtvis väldigt mycket om din egen nivå. Om så inte är fallet bekräftar och cementerar det mitt resonemang och de åsikter jag redovisat i tråden. 
  • Pope Joan II
    fraterdiavolo skrev 2018-03-14 20:08:55 följande:
    "Irriterade* skulle det stå, inte "irriterande'
    Du menar inlägg där hon önskar att jag ska få en smäll och dylikt? Ja, hon verkar onekligen irriterad. 

    Synd att de inläggen tydligen rensats bort. Sådant tycker jag borde få stå kvar så att var och en som läser inläggen får möjlighet att skapa sig en egen uppfattning om dialogen och dess innebörd.
  • Pope Joan II
    fraterdiavolo skrev 2018-03-14 20:30:01 följande:
    Ja, du, jag ser inte meningen med att anmäla och rensa bort i detta fallet, oavsett hur mycket ni tjafsar.

    Trodde faktiskt det var du som anmält.
    Skulle jag aldrig göra. Mitt tålamod med och förståelse för ungdomar är mycket mycket långt. Jag tjafsar heller inte, jag redovisar och argumenterar för de åsikter jag har. Inte någonstans har jag använt mig av de epitet den här ungdomen brukat sig av. 

    Du svarade aldrig på mina frågor?
Svar på tråden Bli inte kär i nån yngre kvinna