• Anonym (th)

    Alla kvinnor är potentiella horor...

    Du verkar ha missat en del i vad som egentligen åsyftas med uttrycket, Ts.
    Utifrån det har du ju också rätt, alla människor är potentiella allting.

    Ditt resonemang haltar dock, när man ser till bakgrunden om män som potentiella våldtäktsmän. Det handlar ju om att man som kvinna måste vidta försiktighetsåtgärder  på olika sätt, då man inte kan se innan vilka dessa våldtäktsmän är (även om det naturligtvis är så att de flesta män INTE våldtar).

  • Anonym (th)
    Femhenist skrev 2018-03-14 15:45:03 följande:

    ...och som man behöver man vidta försiktighetsåtgärder så att man inte blir blåst på sina stålar (även om de flesta kvinnor inte är horor).


    Problemet är ju att du i ditt resonemang utgår från din egna hemsnickrade definition av hora.
  • Anonym (th)
    Femhenist skrev 2018-03-15 08:25:35 följande:
    OK... 
    ...men hur är det definitionen av våldtäktsman då? I dagens läge hävdar ju många att en klapp i rumpan, en blick eller ett frivilligt knull som ångras dagen efter är våldtäkt. I ljuset av det så är ju definitionen av horan som erbjuder sex för en drink långt mer korrekt tycker jag.
    Ja, det där argumentet kommer ofta upp, att alla former av ofredande ses som våldtäkt, men jag har aldrig sett någon verkligen tycka det i praktiken- annat än i just den form som du gör nu. Har du något konkret exempel där någon verkligen tycker att alla former av ofredande är våldtäkt?
    (Juridiskt är det ju inte alls så, men det antar jag att du vet.)
  • Anonym (th)
    Femhenist skrev 2018-03-15 09:33:30 följande:
    "I praktiken" skulle ju innebära "i domstol" när det gäller våldtäkt, och dit har det inte kommit än kanske. Men jag vill ta ett liknande fall som vi alla känner till, för ingen har väl anklagat Kronér för våldtäkt, men hans lagliga beteende har ändå straffat sig (från SVT' sida) på så vis att han blivit av med jobbet, och det är ett steg i den riktningen, att uppgradera "dåligt uppförande" (om det nu ens var det i detta fallet) till trakasserier.
    Fast det där är ju inte ett exempel på vad jag efterfrågade. Jag undrade om du hade något exempel på någon som verkligen tycker att all form av (sexuellt) ofredande är våldtäkt.
    Dina farhågor att sexuellt ofredande kommer att uppgraderas till våldtäkt, är ju inte samma sak som att det redan skett , vilket du tidigare hävdade redan skett.
    Eftersom Kronér de facto inte anklagats för våldtäkt, är ju det irrelevant i sammanhanget.
Svar på tråden Alla kvinnor är potentiella horor...