Inlägg från: Villhabebisnu123 |Visa alla inlägg
  • Villhabebisnu123

    Första barnet BF november 2018

    Hej,

    Bf runt 14/11.

    Hade missfall i januari. Första barnet. Är 37 år och bor i sthlm. Har en bonusson.

    Grattis till era plus!

  • Villhabebisnu123

    Hur mår ni alla? Jag är bara i V5 (imorgon V6) så jag har knappt några symtom. Lite trött, lite molvärk, spänner i brösten ibland och lite illamående på kvällen. Men definitivt inget att klaga på. Mår riktigt bra än så länge.

  • Villhabebisnu123
    Anonym (NovemberBaby) skrev 2018-03-15 19:15:50 följande:

    Tack för svar!! Känner mig så nojjig att jag har gått och inbillat mig detta... men får lägga dessa tankarna åt sidan. Vecka 5, I like :) vill att tiden ska gå fort!

    När ska ni till Bm? Jag fick tid redan nästa vecka


    Jag ska dit på inskrivning i v9. Får göra ett vul innan pga missfallet jag fick i januari. Förra gången fick jag ett hälsosamtal i V6. Då det var i december så behövde jag inte ha ett nu. :)
  • Villhabebisnu123

    Jag är 37 och killen 38. Så vi blir gamla päron ;). Men min kille har en son på snart 5 år som vi har varannan vecka så vi är vana vid familjeliv. Ibland går inte livet som planerat och man möter mannen man vill bilda familj med sent. Jag är bara så glad att min kropp kan bli gravid, hoppas nu den kan genomföra en graviditet. :)

  • Villhabebisnu123

    Känner inte heller så mkt än så länge. Lite trött, ömma bröst och molvärk ibland och ibland när jag inte ätit kan jag känna av svagt illamående. Ska iväg på tidigt vul 12/4 pga tidigare missfall. Är så galet nervös att det inte ska va nåt levande där inne.

    Men jag försöker hålla mig lugn och tänka att denna gången kommer det gå bra. Är ju så många som får missfall och sen får en fullt frisk bebis nästa graviditet så varför skulle inte det kunna hända mig. :)

    Läste massor sist och nojade hela tiden. Denna gången har jag redan varit med om det värsta som kan hända så upplever ett annat lugn konstigt nog.

    Vi är båda äldre och har på 5 månader lyckats bli blivit gravida för andra gången. Bara det är häftigt tycker jag. Nu håller vi bara tummarna att detta lilla frö stannar kvar hos oss.

  • Villhabebisnu123
    Helmut2 skrev 2018-04-04 08:57:04 följande:

    Med det sagt, hur överlever ni den här väntan till v 12 och kub? Bara jag som bara läääängtar?


    Jag tycker dagarna kryper fram. Vill bara se hjärtat ticka. Har vul 12/4 då i v10. Skräcken att få ett till missfall är enorm men försöker att lugna mig med att vi i alla fall haft ganska lätt att bli gravida trots vår höga ålder. Men så som jag mådde vill jag inte uppleva igen. Speciellt inte misstanken om Mola som de då hade och som då hade inneburit gravidförbud och cellgifter. Jag har ju inte tid att vänta då jag troligtvis inte kan få barn så länge till pga åldern.

    Min bror fick sitt första barn för några månader sen så det har tagit bort fokus från oss vilket är skönt. Är aldrig kul att känna press från andra. Man har ju tillräckligt med press från sig själv.

    Vet att det inte är någon direkt tröst men som specialisten som tog hand om mig sa när jag fick missfall var att något positivt i det hela är att du kan bli gravid och det betyder att ni två är komplativa med varandra. Finns de som försöker i många år och som det inte har något fertilitetsproblem utan de kan helt enkelt inte få barn tillsammans. Så försöker tänka att vi kan bli gravida nu är nästa steg att få det att stanna. En dag i taget. Förhoppningsvis kommer vi alla en dag få vårt lilla barn. :)
  • Villhabebisnu123
    8992 skrev 2018-04-16 22:33:27 följande:

    Ajdå! Inget som strålar men får väldigt ont i svanken/svanskotan om jag står eller sitter i samma position för länge. I övrig mår jag bra, är väldigt trött bara.

    Är i v.9 (8+4) idag och ska på inskrivningssamtal på torsdag. Något som varit på det redan?


    Jag har varit på tidigt ul och inskrivningssamtal är i v10 nu (9+6 enligt ul). Ul var så häftigt. Hade missfall i januari så var skönt att se att det var nåt där inne denna gången.

    Inskrivningen var bara lite frågor och sen lite provtagningar till bla kub men även järnvärden och sånt. Stick i finger, kissprov, blodtryck och sen tog de fem rör blod till olika tester.

    Jag var på ett hälsosamtal förra gången när jag fick missfall. Då fick jag info om mat och sånt. Så denna gången prata vi inget om det.

    Har häst så det enda bm sa va att ta det lugnt fram till ca v14 och inte bära för tungt och ta ut mig. Promenader räcker som träning första tiden sen kunde man börja träna mer enligt henne. Men de säger säkert olika. :)
  • Villhabebisnu123
    nystrom98 skrev 2018-05-01 02:31:16 följande:

    Åh aj vad jobbigt att det börjat för dig :( har du varit inne och läst på 1177? Och hur gick det hos sjukgymnasten?

    Jag var på första besöket hos barnmorskan idag och då pratade hon om kub, det skulle vara rätt bråttom för mig att göra det då det skulle göras innan 11+4 och då behöver jag åka till Stockholm. Hon sa att det inte var något stort behov för mig att göra det med tanke på min ålder så jag tänker avstå kub. Är det dumt? Skulle ha ringt dit idag isåfall


    Kub ska göras innan 13+6 enligt mamma Mia i Sthlm så konstigt att hon sa att det måste göras innan 11+4. Jag ska på kub 13+2. Så enligt bm här i Sthlm har du tid på dig ifall du vill göra det.

    Tycker inte det är dumt om du inte gör det. Det är din bebis ingen annans. Ska man göra kub bör man ju vara säker på hur man ska hantera svaren man får annars är det ingen idé att göra det. Jag är äldre och för mig var det självklart att göra det. Inte för att down oroar mig utan om de får kromosomfel så de blir en grönsak. Så har jag lågt kommer jag ta fostervattensprov för att veta med säkerhet om det har kromosomfel och vilken typ i så fall.
  • Villhabebisnu123

    Var på kuben idag! Fick sjukt bra siffror för att va så gammal. 1:16 979 på down och 1:20 000 på de andra och jag blir 38 innan bebisen kommer. Känner mig så mkt lugnare nu. Sen att det var en livlig rackare där inne gjorde mig ännu lugnare då det ser ut som en kämpe. Nu hoppas vi denna lilla väljer att stanna hos oss. :)

    Framflyttad från 15/11 till 13/11. :)

Svar på tråden Första barnet BF november 2018