• LillaAw

    Oförklarligt barnlös

    XAHHA92 skrev 2018-03-18 22:48:56 följande:

    Tack för alla svar! :)

    Har telefontid med läkaren nu i veckan som kommer och då ska vi bestämma hur vi ska gå vidare. Efter att ha läst alla kommentarer så ska jag försöka begära ivf, med tanke på mitt AMH värde. Känns bara dumt att slösa tid på insemination som antagligen inte lär fungera!

    Och som någon säger så var kvaliten på äggen bra men låg äggreserv. Framförallt låg för att vara 25 år gammal


    Hur gick det för dig? Fick ni börja med ivf? :) jag ska till min läkare igen på tisdag och hoppas få information om att vi får påbörja ivf. Vår utredning visade också oförklarlig barnlösa. Har precis som du mens i bara två dagar. Har för mig att man kan mäta slemhinnan på något vis via ultraljud. Kanske ska fråga om det med.
  • LillaAw
    XAHHA92 skrev 2018-03-30 21:49:57 följande:

    Vi har blivit satta i kö till RMC i Malmö, sedan ska de avgöra om det blir insemination eller IVF. Dock kommer detta ske först efter sommaren/tidig höst. Så det kommer bli jobbiga månader fram tills dess!


    Fy vad jobbigt att behöva vänta så länge. Att det ser så olika ut i Sverige :/ de pratade insemination med oss med men vill inte det känns onödigt. Varför skulle det gå bättre än vid sex liksom?
  • LillaAw
    XAHHA92 skrev 2018-04-01 13:31:18 följande:

    Vår läkare har precis skickat in remissen, hon sa att man skulle få träffa dom inom vårdgarantin (3 månader). Dock har vårdgarantin bryts två gånger under tiden jag gick på utredning så den lär väl brytas igen.


    Här i Stockholm kan man ringa ett kontor för vårdgarantin och åberopa den och isåfall får man göra ivf på någon annan klinik tydligen så kan de skynda på iallafall. Men det spelar ju knappt någon roll om alla kliniker ändå har semesterstängt och tre månade är i juni.. :/
Svar på tråden Oförklarligt barnlös