Inlägg från: meicc |Visa alla inlägg
  • meicc

    Mjölkfri kost amning

    Någon som vet hyr länge man behöver äta mjölkfritt för att det ska ge effekt? Alltså när blir bröstmjölken ren?

  • Svar på tråden Mjölkfri kost amning
  • meicc
    Hermioney skrev 2018-03-15 15:29:05 följande:

    ?

    Vad menar du

    ?


    Bvc tror att min son inte tål när jag äter mjölk, så om jag slutar med det, när ger det effekt på bröstmjölken och sonen?
  • meicc
    HelaGotland skrev 2018-03-15 16:25:27 följande:

    Tar väl max ett dygn va?. Btw jag har nyligen börjat skära ner på mjölk av egna skäl och kan rekommendera rismjölk, rice dream. Den smakar lite som jasminris men har en fin konsistens. De övriga är ganska vattniga imho. Alpro Soya är ok men smaken påminner om spansk vaniljmjölk eller om en smak som jag tolkar som te med mariekex.


    Tack!!
  • meicc
    Hojjan skrev 2018-03-15 16:55:45 följande:

    Gå med i "Barn med mjölkproteinallergi" på Facebook.

    Tar absolut inte ett dygn! Räkna med 2 veckor innan bröstmjölken är mp-fri och ytterligare ett par veckor innan barnets symptom är borta. Sonen behövde nästan 3 månader innan tarmarna hade läkt efter 2 veckor med mjölk.


    Oj jösses!! Jag delammar bara o ger mjölkfri ersättning nu men pruttar som en hel karl och bajsar 4-6 ggr/dag. Det låter väl som det kan vara mjölken?
  • meicc
    cosinus skrev 2018-03-16 11:04:38 följande:

    För min son så räckte det med ett dygn för att hans symtom inte skulle vara märkbara för oss längre. 

    Slutade jag äta mjölk en dag sov han på natten dagen efter och det var eg hans tydligaste symtom. Att han aldrig sov längre än 5 min i rad på natten utan att någon antingen gungade sängen, buffade rumpan eller på annat sätt jobbade aktivt med att hålla honom sovande. Så det var väldigt tydlig förbättring på kort tid.

    Och ja, de gånger vi provocerade slutade ungen sova igen.


    Oj vad jobbigt för både er och honom! Min son verkar inte bry sig om sina pruttar och bajsblöjor tack o lov. Men ska testa i alla fall och se om de symptomen blir bättre!
Svar på tråden Mjölkfri kost amning