• Anonym (K)

    Natural Cycles lr FF - era tempkurvor

    Jag har använt NC sedan i somras tillsammans med äl-test och har haft äl dag 13-15 i cykeln varje månad. Förra månaden fick jag stegring på äl-test men det blev aldrig positivt. Tillslut räknade NC ut äl till dag 17 men jag är ändå osäker på om jag hade någon äl över huvud taget. Då såg kurvan ut såhär:



    Den här månaden tog jag första äl-testet dag 10 och fick positivt direkt vilket jag inte hade väntat mig. Även NC räknade ut äl till dag 11 vilket innebar att vi hade oskyddat sex en grön dag som helt plötsligt skulle ha varit en röd dag (4 dagar innan äl). Idag skulle min mens komma men istället fick jag ett positivt graviditetstest! Såhär såg kurvan ut den här månaden:

  • Anonym (K)
    längtan18 skrev 2018-03-17 19:29:20 följande:

    Hoppas det tagit sig :) men eftersom testet var neg imorse tvivlar jag starkt nu, även fast jag vet att det var tidigt.


    Jag testade med ett testa tidigt test på bim-3 och fick toknegativt. Igår på bim-1 fick jag en extremt svag antydan till ett streck på en vanlig sticka. Försökte fota men det syntes inte på bild. Idag på bim var strecket lite tydligare och syns på bild, om än väldigt svagt fortfarande.
  • Anonym (K)
    längtan18 skrev 2018-03-17 19:59:56 följande:

    Tack du gav mig hopp :) har haft en magkänsla att det tagit sig men som sagt gick ner mig lite efter dagens test. Har du någon koll gällande tappen och sekret där?


    Tyvärr, har ingen koll på varken tapp eller sekret någonstans i cykeln. Vi har ju använt NC som preventivmedel så tanken var inte av jag skulle bli gravid. Men så började brösten ömma för några dagar sedan och det jag trodde var spottings (har alltid det några dagar innan mensen kommer) avtog och försvann istället för att öka så då började jag misstänka att jag var gravid med tanke på att jag helt plötsligt hade haft äl tidigare än normalt. Så det var oplanerat och oväntat men blir säkert bra ändå om det går vägen.
  • Anonym (K)
    längtan18 skrev 2018-03-17 20:51:30 följande:

    Jaha okej jag förstår! Blir en ordentlig omställning för er nu då. Hur känns det för dig? :)


    Det är lite blandade känslor minst sagt. Vi har redan två barn, jag har alltid varit öppen för tre barn men min man är nöjd med de två vi har. Jag respekterar det till 100% men har varit tydlig med att jag inte klarar av att göra en abort om jag råkar bli gravid vilket han respekterar. Vi stöttar varandra och kommer fixa det här tillsammans även om vi vet att vi har en tuff tid framför oss.
  • Anonym (K)
    längtan18 skrev 2018-03-18 06:19:06 följande:

    Trots att ni kommer få en tuff tid framför er nu låter det ändå jätte fint hur ni respekterar varandra på detta plan och gör det ihop :) tänker att det verkligen inte är något man kan ta förgivet.


    Tack! :) Ja det känns ändå bra, vi vet var vi har varandra och kommer göra allt för att få det att funka. Lycka till!
  • Anonym (K)
    mucklis skrev 2018-03-20 14:41:00 följande:

    Posten kom nu... tror du jag väntade? Nej.... Haha. Fick detta resultatet :)


    Grattis! :) Molvärk är ingen fara, livmodern som växer. <3
  • Anonym (K)
    mucklis skrev 2018-03-20 19:04:09 följande:

    Menade positivt äl test den 8:e, hade förmodligen äl den 9:e eller 10:e :)


    Har du fått positivt äl-test hade jag helt klart utgått från det och då är du ju på äl+11 typ vilket borde stämma med ett positivt gravtest. Jag fick negativt på testa tidigt på äl+9 (bim-4) men sedan jättesvagt på en vanlig sticka på äl+11. Det var så svagt att det inte syntes på bild när jag fotade testet. På äl+12 (bim-1) var det lite lite starkare och fastnade på bild, iaf om man tittade riktigt noga. På bim tog jag ett digitalt för jag orkade inte hålla på och syna efter streck och det tog bara 1 min så stod det "gravid 1-2 veckor".

    Jag har också svårt att ta in att jag faktiskt är gravid. Jag har en sticka kvar som jag tänkte ta på torsdag (bim+4) och då hoppas jag få ett tydligt streck. Sen blir det nog ett digitalt med veckoindikator om typ 1,5 vecka och står det 3+ då får jag nog lita på att jag är gravid! :)
  • Anonym (K)
    mucklis skrev 2018-03-20 19:40:50 följande:

    Ja precis. I mina andra graviditeter har jag inte pussat innan bim. Hehe ne, vet vad du menar. Trots att sträcket på testet inte var supersvagt direkt så kan jag inte riktigt tro det. Ja, hade tänkt göra samma som du. Vänta ett par dagar och ta ett nytt test på morgonen. Är det starkare så känns det som att man kan lita på det. :)


    Haha, precis! :)
  • Anonym (K)
    Belinday skrev 2018-03-23 10:31:03 följande:

    Ja har inte den turen att ja känner av något alls. Nu satte den ut ägglossningen,hoppas de kan ta sig ändå. De e jätte svårt de här blir helt förvirrad.


    Jag hade oskyddat sex en gång förra cykeln och det var fyra dagar innan äl och jag är gravid nu så visst finns det chans att det tar sig för dig också!
  • Anonym (K)

    Nu är jag i v 6 och så här ser min kurva ut nu. Har haft bruna flytningar nästan varje dag sedan några dagar efter jag plussade så jag oroar mig en massa för mf. Tänker varje morgon att "nu har säkert tempen sjunkit" men hittills håller den sig över baslinjen iaf. Hoppas, hoppas det här går vägen!

  • Anonym (K)

    Känns rätt kört det här. V 7 imorgon men tempen har sjunkit ännu mer. Den är nog under baslinjen imorgon. :( När jag fick mf för två år sedan hade jag såna här bruna flytningar i 2,5 veckor innan det började blöda mer och nu har jag haft dem i 1,5 vecka. Ska ringa gyn på tisdag och hoppas att jag får komma på vul. Orkar inte med ett utdraget mf igen (blödde i tre veckor när det väl kom igång). Vill bara få hjälp att få ut det! :(

Svar på tråden Natural Cycles lr FF - era tempkurvor