Inlägg från: Anonym (Ava) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ava)

    Till förskolan eller inte?

    Tänk på att det är förkylningstider och hon kan smitta andra barn.

    När hon redan är förkyld så är imunförsvaret nedsatt och hon kan lättare dra på sig ännu mer virus/bakterier. Hon ska också orka vara där och hon konkurrerar med kanske 15 andra barn på 3 pedagoger som ska räcka till alla barn. Hon kanske orkar med tempot hemma men inte på förskolan. Dom kommer också vistas ute och tror inte det kommer finnas någon möjlighet för 1 pedagog att vara inne med ditt barn.

    Ha henne hemma. Hon är 18 månader. Och även om der är slem hon kräks så kan andra föräldrar se det och reagera starkt. Men det är ju först och främst för din dotters skull.

    Äter hon inte ordentligt heller så kommer hon ha mindre energi. Tempot är högt på förskola.

    Tror inte du hade velat vara på jobbet om du spytt slem liksom....

  • Anonym (Ava)
    Anonym (Mamma) skrev 2018-03-18 23:01:10 följande:

    Då får jag ha henne hemma helt enkelt, tack för svar. En sjukvecka/månad låter som en dröm. Hon har inte gått en hel vecka sedan hon började för ett halvår sedan. Det känns som att fsk vill att hon ska vara där fast jättekorta dagar. De säger när hon varit där att det gått jättebra fast hon var trött på slutet så orkar nog inte så länge... Men jag jobbar ju som jag gör så svårt ha kortare tid, kan väl inte vabba halvdagar? Försöker gå ner i tid.

    Vill som bara ha svart på vitt hur vi ska göra. Nu får hon vara hemma ett par dagar så får vi se. Men det är svår avvägning varje morgon. Snuvig är hon ju alltid. Finns det något riktmärke för när det är okej att gå?


    När hon inte längre är gnällig utan sover och äter bra. Många barn kan som du säger vara snoriga och superpigga och må bra i övrigt men man märker ju ofta på allmäntillståndet.

    Så när hon återgår aptit och sover på dagar som vanligt och inte längre är gnällig/kinkig pga sitt tillstånd så kan du lämna henne. Du kan ju alltid säga till personalen att ringa dig eller pappan om dom märker att hon inte orkar med tempot och blir dålig igen
  • Anonym (Ava)
    Anonym (mumin) skrev 2018-03-19 23:41:01 följande:

    Det står ingenstans att barn med polyper skulle vara ett undantag.


    Fat hon får ju vara på förskolan när hon är snorig -alltså har problem med polyper.

    Men just nu är ju flickan sämre i sitt tillstånd och äter dåligt, sover dåligt och är gnällig och kinkig och behöver extra tillsyn och lugn och ro i ett tempo som passar henne.

    När förkylningen har lagt sig så kan flickan återgå till verksamheten. Många barn kan vara på förskola snorig men det är skillnad på sjuk och snorig. Och just nu är flickan sjuk.
  • Anonym (Ava)
    Anonym (mumin) skrev 2018-03-24 07:42:34 följande:

    Alla har inte möjlighet att utnyttja vab. Exempelvis de med timanställningar kan ju förlora sitt jobb om de vabbar. Och det finns egenföretagare med små företag utan någon som kan ta över. Och sedan finns det ju en stor andel som redan lever på marginalen som kanske inte har råd att vabba ofta och länge.


    Förskolan har rätt till att skicka hem ett barn som inte orkar med förskolans tempo pga det allmänna tillståndet hos ett barn. Det är ett samspel mellan förälder och pedagog vad som är bäst för barnets bästa. Att ett barn som har en typisk förkyldning - det vill säga snorig och lite hostig - får vara på förskola om barnet orkar med tempot. Om barnet behöver ett knä att krypa upp i för att barnet inte orkar med tempot, äter dåligt och sover dåligt och inte har ork ska barnet vara hemma.

    Att det blir ekonomiska följder för förälder får stå för föräldern. Det är inte barnets fel att mamma eller pappa har ett jobb där ekonomin kan bli försämrad.

    Sen för du tycka vad du vill men det är samtidigt vad det är.

    En vettig förälder skickar inte sitt barn till förskolan om barnets allmäntillstånd är nedsatt.

    www.1177.se/Bilder/Ostergotland/ska_barnet_vara_hemma%20.pdf?epslanguage=sv
  • Anonym (Ava)
    Anonym (mumin) skrev 2018-03-24 09:52:58 följande:

    Om föräldar och förskolan är oense är det föräldern i slutändan som bestämmer om barnet ska vara på förskolan eller inte. Om förskolan är missnöjd över det kan de göra en orosanmälan om det känns befogat. Något mer än det kan de inte göra. Däremot har de en skyldighet att anpassa verksamheten efter barnet så att barnet inte far illa.


    Svar nej. Med risk för andra barns hälsa samt för personal kan dom neka föräldrar att låta barnen komma in när föräldrar ska lämna barnen. Förskolan är ingen sjukvård. Föräldrar får gott och väl lösa problemen på annat sätt.

    Mvh förskolelärare
  • Anonym (Ava)
    Anonym (mumin) skrev 2018-03-24 10:02:28 följande:

    Har du källa på att du har rätt att neka barn att vara på förskolan?


    Det räcker med att du googlar på skolverket då förskola följer skolverket regler.

    Har du källa på att man får lämna sjuka barn på förskola ? (inte förkylda barn då dom får lämnas)

    Och som du tidigare nämner så görs orosanmälan till socialen om sjuka barn vid upprepande tillfällen lämnas på förskola och socialen går då genast in och står upp för barnens rättigheter enligt barnkonventionen. Du kanske inte visste att barn har rättigheter även om dom inte känner till dom?

    Och skippa snacket om föräldrars rättigheter för väljer man att skaffa barn så har man ett ansvar - det vill säga att du är hemma och tar hand om ditt sjuka barn då personalen på förskolan ska ge undervisning och räcka till till många andra barn. Dom har också skyldighet att skydda andra barn vilket dom bryter mot om dom medvetet tillåter sjuka barn komma till förskolan. Dom har även all rätt till att skydda sig själva mot uppenbara sjukdomar.

    Sen får su tycka vad du vill - der har du all rätt till att göra som människa
  • Anonym (Ava)

    www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/9e1024976b9b44c3adc1bf4e95088980/smitta-i-forskolan-en-kunskapsoversikt-2008-126-1.pdf


    Anonym (mumin) skrev 2018-03-24 20:59:51 följande:

    Jag är förälder (och jurist) så jag vet. Det samma. Ger inget att argumentera med någon som tolkar skollagen fel.


    www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/9e1024976b9b44c3adc1bf4e95088980/smitta-i-forskolan-en-kunskapsoversikt-2008-126-1.pdf
  • Anonym (Ava)
    Anonym (mumin) skrev 2018-03-24 21:39:23 följande:

    Det är en kunskapsöversikt över smitta i förskolan. Ingen regelbok.


    Du som jurist borde väl veta vad kunskapsöversikt är?

    I alla studier av vetenskaplig karaktär krävs att man gör en kunskapsöversikt. Man tar helt enkelt reda på vad man redan vet om det ämne man valt att undersöka.
  • Anonym (Ava)
    Anonym (mumin) skrev 2018-03-25 11:52:56 följande:

    "Sjuka barn bör vara hemma." Enligt vem och varför?

    "Är jobbet viktigare än det egna barnet så är någonting fel." Finns det någon vetenskapligt belagd korrelation mellan föräldrarnas arbetstider och deras kärlek till barnet? Tycker du att förskolan är en skadlig plats för barn att de borde vara hemma istället? Vad är lagom tid för ett barn? Är det upp till dig att bedöma? Vad är tillräckligt friskt? Vad är acceptabel mängd snor? Är det upp till dig att bestämma? Ni har faktiskt en skyldighet att anmäla barn som ni är oroliga för. Utnyttja den möjligheten och sluta gnäll över saker ni inte har med att göra.

    "Barnet ska klara av förskolans rutiner." Viket förlegat synsätt. Nej, förskolan ska tvärtom anpassa sina rutiner för att passa barnen.


    Hahahahahahahahahahahahahahahaha !
Svar på tråden Till förskolan eller inte?