Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Till förskolan eller inte?

    Tycker detta är svårt, är mitt barn för sjukt för förskola eller inte?

    Hon är 18 mån och har ingen feber men mycket snuvig, det rinner hela tiden och man får torka var 5e minut. Hon är uppe och leker när hon är hemma men är gnälligare än vanligt. Äter lite sämre och händer att det kommer upp igen då hon är slemmig av snuvan (inte magsjuka!). Har inte ont någonstans. Sover sämre också, snuvan rinner bak så hon hostar på nätterna (inte när hon är vaken).

    Vad tycker ni? Hon brukar vara 9-15 på förskolan.

    Hon har varit såhär i många månader och vi väntar på operation av näspolyp som förhoppningsvis gör att hon slutar vara förkyld hela tiden. Har hon feber får hon förstås vara hemma och om snuvan varit lite bättre (typ snyta varje halvtimme) har hon fått gå men när det är såhär mittemellan är det svårt.

  • Svar på tråden Till förskolan eller inte?
  • Anonym (Mamma)

    Ja det är vad jag tänker också att hon ska vara hemma. Men känns som att fsk tycker det är jobbigt att hon är borta så mycket. Hon är liksom sjuk två veckor, där tre dagar, sjuk två veckor... och då är hon inte helt frisk när hon är där heller. Men finns väl inte mkt att göra. Kan man få läkarintyg på att hon ska vara hemma när hon är så här tror ni?

  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Anna) skrev 2018-03-18 17:18:17 följande:

    Känns inte riktigt äkta, du ville nog ha kommentarer att det är ok att lämna.

    Varför skulle du bry dig om förskolan, ditt barn har rätt att vara hemma närhelst det är sjukt.


    Nej jag tycker egentligen att det känns bättre att ha henne hemma men får dåligt samvete mot jobb och fsk och undrar om jag bara är sjåpig. Många av de andra barnen har rinnande näsor på fsk. Och hon mår ofta såhär längre än en vecka så undrar om en läkare kan tänkas skriva intyg eller om han bara tycker att hon ska till fsk.
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Anna) skrev 2018-03-18 17:25:47 följande:

    Hon har väl  en pappa också?

    Varför ska ni ha ett  intyg, förskolan vet väl att ni väntar på operation? 

    Om du vill vara hemma så  var det. Du känner ju din dotter bättre än en läkare.


    Ja hon har en pappa men vad har det med saken att göra? Oavsett vem av oss som är hemma så måste vi ju ha intyg till jobbet efter en vecka...?
  • Anonym (Mamma)

    Då får jag ha henne hemma helt enkelt, tack för svar. En sjukvecka/månad låter som en dröm. Hon har inte gått en hel vecka sedan hon började för ett halvår sedan. Det känns som att fsk vill att hon ska vara där fast jättekorta dagar. De säger när hon varit där att det gått jättebra fast hon var trött på slutet så orkar nog inte så länge... Men jag jobbar ju som jag gör så svårt ha kortare tid, kan väl inte vabba halvdagar? Försöker gå ner i tid.

    Vill som bara ha svart på vitt hur vi ska göra. Nu får hon vara hemma ett par dagar så får vi se. Men det är svår avvägning varje morgon. Snuvig är hon ju alltid. Finns det något riktmärke för när det är okej att gå?

  • Anonym (Mamma)

    Det blev en intressant diskussion men jag kan inflika hur vi valde att göra.

    Barnet får vara hemma när hon är som mest förkyld (vilket är kanske 70% av tiden) men får komma till fsk trots att hon äter och sover dåligt och kräks ibland även när hon är vanligt förkyld eftersom hon alltid är det. Men hon orkar inte vara heldagar så jag har gått ner i tid så att hon bara är där ett kortare tag per dag vilket pedagogerna bedömde att hon orkar och jag har fått anpassningar på jobbet så det blir lättare att vabba med kortare varsel.

    Hon behöver ofta sitta i famnen etc men det är inte bara pga att hon är sjuk utan också för att hon är liten, hon är prematur så är ju lite mindre än sin ålder. Hon går på en småbarnsavdelning där alla barn är 12-24 mån så det är inte bara hon som behöver tid i famnen ofta även fast hon behöver det mest. Vi har valt att ha henne hemma under tider då det är mindre personal pga högtider.

Svar på tråden Till förskolan eller inte?