• Anonym (Mamma)

    Till förskolan eller inte?

    Tycker detta är svårt, är mitt barn för sjukt för förskola eller inte?

    Hon är 18 mån och har ingen feber men mycket snuvig, det rinner hela tiden och man får torka var 5e minut. Hon är uppe och leker när hon är hemma men är gnälligare än vanligt. Äter lite sämre och händer att det kommer upp igen då hon är slemmig av snuvan (inte magsjuka!). Har inte ont någonstans. Sover sämre också, snuvan rinner bak så hon hostar på nätterna (inte när hon är vaken).

    Vad tycker ni? Hon brukar vara 9-15 på förskolan.

    Hon har varit såhär i många månader och vi väntar på operation av näspolyp som förhoppningsvis gör att hon slutar vara förkyld hela tiden. Har hon feber får hon förstås vara hemma och om snuvan varit lite bättre (typ snyta varje halvtimme) har hon fått gå men när det är såhär mittemellan är det svårt.

  • Svar på tråden Till förskolan eller inte?
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Anna) skrev 2018-03-18 17:25:47 följande:

    Hon har väl  en pappa också?

    Varför ska ni ha ett  intyg, förskolan vet väl att ni väntar på operation? 

    Om du vill vara hemma så  var det. Du känner ju din dotter bättre än en läkare.


    Ja hon har en pappa men vad har det med saken att göra? Oavsett vem av oss som är hemma så måste vi ju ha intyg till jobbet efter en vecka...?
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Mamma) skrev 2018-03-18 17:29:18 följande:
    Ja hon har en pappa men vad har det med saken att göra? Oavsett vem av oss som är hemma så måste vi ju ha intyg till jobbet efter en vecka...?
    Om din man är hemma behöver inte du ha dåligt samvete.

    Är du säker på att hon ska vara hemma en hel vecka då, du undrar ju i din trådstart om hon överhuvudtaget ska vara hemma, nu är du säker på att hon ska vara hemma en vecka?

    Hur har ni gjort tidigare, eftersom ofta mår så här, har ni lämnat henne då?
  • Anonym (Stanna hemma)

    Självklart läkaren skriver ut intyg till försäkringskassan så att ni kan fortsätta vabba . Hon är litten och behöver mer tid för återhämtning . Om ni är hemma under 2 veckor varje gång så skulle du veta om det.

  • Anonym (Fskl)

    Ja med det tillståndet är det en självklarhet att vara hemma. Hon orkar inte med verksamheten. Men jag förstår dilemmat. Jag har ett barn i min grupp med förstorad polyp och hon mår sådär hela tiden. Förstår att man som förälder inte kan vara hemma från jobbet i flera månader. Vet inte hur man ska lösa det.

  • Anonym (Stanna hemma)

    Har vabbat mycket när sonen börjat sitt dagisliv. Vid vabb mer än en vecka ringde till VC och fick intyg vid behov. Barn i dessa ålder är ofta sjuka,på dagis var 4-5 barn av 8 hela tiden så du behöver inte ha dåligt samvete att hon missar något .

  • Anonym (B)
    Anonym (Mamma) skrev 2018-03-18 17:15:08 följande:

    Ja det är vad jag tänker också att hon ska vara hemma. Men känns som att fsk tycker det är jobbigt att hon är borta så mycket. Hon är liksom sjuk två veckor, där tre dagar, sjuk två veckor... och då är hon inte helt frisk när hon är där heller. Men finns väl inte mkt att göra. Kan man få läkarintyg på att hon ska vara hemma när hon är så här tror ni?


    Det kan vara tidskrävande för förskolan om de hela tiden måste inskola om, men det är mycket värre att ha ett barn i gruppen som är sjukt. För om din dotter kräks och måste torka näsan så ofta samt äter och sover sämre och är gnälligare än vanligt så är hon inte frisk och orkar inte med en dag på förskolan.
  • violis

    Att förkolan tycker det är jobbigt är egentligen för hennes skull...hon får inte chans att komma in ordetligt i rutinerna och gruppen.. MEN man kan inte hjälpa att man är sjuk,vissa mer än andra ( även om vi brukar säga när vi skolar in att räkna med att barnet är sjukt jätteofta första året 1 vabbvecka /månaden är inte ovanligt ) Nu står ni i kö för ett ingrepp som förhoppningsvis minskar antalet förkylningar hoppas ni får det snart och att det funkar ( och även om det inte gör det blir hon äldre och kommer bli mer motståndskraftig bara av det också )

  • Anonym (Förskollärare)

    Av hänsyn till barnet självt, till övriga barn och föräldrar samt till personalen SKA ditt barn vara hemma när hon är i det skicket. Barnet orkar inte vara på förskolan. Barnets tillstånd skulle dessutom innebära att hen kräver mycket mer personalresurser än hen gör som frisk- resurser som normalt inte finns i förskolor. Vi hinner inte torka ett enskilt barns näsa var femte minut, kan inte låsa upp ena armen med att bära ett barn på höften för att det annars gråter när det pga sjukdom inte orkar leka, kan inte hålla barngruppen inne för att ett barn är förkylt och hängigt utan är ute i alla väder och då måste en ettåring vara i rörelse närmast konstant för att inte frysa- och det orkar inte ditt barn.

    Förskollärare VET att nyinskolade småbarn är sjuka massor första året. Det är för barnets skull det är bekymmersamt att vara borta. Därför ska hon inte vara hemma mer än nödvändigt. Men är hon sjuk så är det nödvändigt att hon är hemma- för allas skull. Utan tvekan.

  • Anonym (Mamma)

    Då får jag ha henne hemma helt enkelt, tack för svar. En sjukvecka/månad låter som en dröm. Hon har inte gått en hel vecka sedan hon började för ett halvår sedan. Det känns som att fsk vill att hon ska vara där fast jättekorta dagar. De säger när hon varit där att det gått jättebra fast hon var trött på slutet så orkar nog inte så länge... Men jag jobbar ju som jag gör så svårt ha kortare tid, kan väl inte vabba halvdagar? Försöker gå ner i tid.

    Vill som bara ha svart på vitt hur vi ska göra. Nu får hon vara hemma ett par dagar så får vi se. Men det är svår avvägning varje morgon. Snuvig är hon ju alltid. Finns det något riktmärke för när det är okej att gå?

  • Anonym (mumin)
    Anonym (Fskl) skrev 2018-03-18 17:46:13 följande:

    Ja med det tillståndet är det en självklarhet att vara hemma. Hon orkar inte med verksamheten. Men jag förstår dilemmat. Jag har ett barn i min grupp med förstorad polyp och hon mår sådär hela tiden. Förstår att man som förälder inte kan vara hemma från jobbet i flera månader. Vet inte hur man ska lösa det.


    Verksamheten ska anpassas efter barnens individuella behov, oavsett vad det handlar om. Så står det i lagen.
Svar på tråden Till förskolan eller inte?